嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

如題(揹帶如圖)

洋房

SuDonKi 發表於 18-10-22 04:18
如題(揹帶如圖)

請問有人知道嗎?

水晶宮

SuDonKi 發表於 18-10-22 16:49
請問有人知道嗎?

你BB幾大?幾重?高嗎?頭頸控制如何?說明書有講的。初生細過某月數/未到幾多磅/頸未硬就要用insert。

新版 Omni 就唔使,初生可直接用,睇說明初生 setting 如何。

洋房

EstrellaDamm 發表於 18-10-22 19:05
你BB幾大?幾重?高嗎?頭頸控制如何?說明書有講的。初生細過某月數/未到幾多磅/頸未硬就要用insert。

...

我BB 宜家3個幾月,11月頭就4個月了。 宜家12磅左右,60cm 長,唔係大碼BB…

頭頸控制都okay, 已經會擰黎擰去,趴係到時頭頸同膊頭都可以昂起同撐起,未識反身~

我嗰條唔係新版,見盒裝寫係4個月可以用,我諗緊如果到時用要不要再加insert~ 我去搵搵說明書先…

唔該你啊~

水晶宮

SuDonKi 發表於 18-10-22 20:01

我BB 宜家3個幾月,11月頭就4個月了。 宜家12磅左右,60cm ...

如果我冇記錯,12磅可以唔使用(你 double check 一下),加上你BB都快四個月了,其實唔需要買。我有買,因為嗰時我B快滿月就開始用。個人經驗係當我BB夠月份夠磅數頸夠硬嗰時,仲係細粒少少唔夠高,所以雖然冇再用 insert 主體(好似 taco 餅皮嗰部分),但仍要用 insert 附送嗰個三角 cushion 墊住 pat pat,等佢唔好矮咗落去。如果冇嗰個 cushion (有時洗咗乾唔切),其實可以用毛巾卷到咁上下大墊高 pat pat,所以唔使特登為咗嗰個 cushion 買套 insert。

洋房

EstrellaDamm 發表於 18-10-22 22:53
如果我冇記錯,12磅可以唔使用(你 double check 一下),加上你BB都快四個月了,其實唔需要買。我有買, ...

好多謝你啊~ 你既解答好詳盡仔細有用! 我到時睇睇我個BB 夠唔夠高先,唔夠就用你個方法~

多謝你啊!!

複式洋房

回覆樓主:

我見omni 360有隻寫住7lbs以上初生可以用,個盒上面個表話infant insert係 "No Need"
但喺門市試好似都係有啲大(冇帶B親身試)

我個B而家2.5個月12磅幾,有需要用揹帶,又唔想用打橫覺得有啲危險…好苦惱…

還有問題:
我點知佢係透氣款?個盒好似冇寫
你哋會喺邊度買?mather xare/aeom?還是網上?

洋房

eddaddy 發表於 18-12-4 11:06
我見omni 360有隻寫住7lbs以上初生可以用,個盒上面個表話infant insert係 "No Need"
但喺門市試好似都係有 ...

你指既omni 係咪我附圖嗰兩張相啊? 我有朋友買左呢隻新版,就係因為呢隻寫7lbs 以上初生可以用同唔使加insert。 如果你打算買呢隻,最好都係問問Sales 示範比你睇會好啲。

個盒有寫透氣款嫁,你見我張相封面有寫cool air mesh (圓圈嗰到)。

我係網上買既。 不過我都試過去Aeon 同千色睇,啲Sales 姐姐都好有心機教我同解答問題。 建議你可以去睇下。

同埋如果頸仔未硬,建議用BB車會唔會好啲?

首頁

尾頁

跳至