自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Poyau 發表於 18-10-22 09:09
如果一個人變成一棵樹 睇法又會不同

生了小孩是導火缐,令男人們露出太多馬腳

男爵府

yanau 發表於 18-10-22 08:28
千世修來共枕眠
#利申我冇任何宗教信仰,但呢句話好啱
#互相尊重

Agreed……百世修來同船渡

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主:

好彩我c6不嬲係“碌木“咁。我接受!

子爵府

mocha20150323 發表於 18-10-22 08:13

好似琴晚咁,推bb車,遇到梯級,雖然只係一級,但都 ...

子爵府

bbc2018 發表於 18-10-22 10:21
因為生完小朋友,好多事會浮出來。只有有一個粗心大意,没有常識的老公才會明白,不是包容咁簡單。
...

大宅

睇完呢個post 有些少釋懷嘅感覺,原來大部份男人都係咁。
不如大家一齊講老公嘅離譜事件出嚟,會覺得自己嗰個冇咁衰。
我最近例子有: BB 16個月,叫我帶佢去薄扶林墳場拜山,仲叫我用BB車,我堅持用carrier,去到成個山頭都係樓梯。去到薄扶林墳場,死都要放BB落地由佢自己行四圍走。

我已經淨係描述事實,不加主觀感覺,我諗各位jm 明激心位喺邊。

侯爵府

gilgil39 發表於 18-10-22 22:49
生了小孩是導火缐,令男人們露出太多馬腳

生前生後兩個人,實在吾係生咗都唔會知道D男人會變成咁

侯爵府

janicewong888 發表於 18-10-23 08:37
不如大家一齊講老公嘅離譜事件出嚟,會覺得自己嗰 ...

其實咁細個吾太適合去吧

侯爵府

gilgil39 發表於 18-10-22 22:25
我好明白你!我老公都係拍拖時訂曬package 去旅行,點知原來passport expired, 我以為可以包容佢;但最慘 ...

咁你生幾個?

侯爵府

pp_pp1021 發表於 18-10-22 17:08
我雖然冇小朋友,但c6真係會激到自己彈起,我老公個書房衣櫃啲衫褲,襪,底底,重來咁多年都係咁亂,四圍飛 ...

一個整齊,一個亂就會有爭吵,兩個都亂就免吵,但你要改變自己心態去迎合佢

侯爵府

傻蛋蛋 發表於 18-10-22 13:51
我果個最緊要唔好阻佢打機, 對小朋友只用自己一套, 分析完俾佢知點樣對小朋友相處都係冇用, 佢字典裡面係冇 ...

咁樣你的生活好吾開心喎

男爵府

尋日先鬧完交, 就睇到依個post....
發現咁多人老公都係一樣.... 原來我唔係自己一個....

講下我老公先...
佢成日都嫌街既人係到咳, 污糟....
自啊囡出世後, 每次出街都幫啊囡抺十幾次手, 成日一枱都係紙巾
成日又怕啊囡跌親,撼親....

話說佢公司有同事2星期前出水豆, 尋日gm同佢講,想同佢同埋出水豆個同事開會....之後佢就同我講, 都唔知出水豆個人好番未, 醫生話要3星期先完全好番架麻.... blablabla...

我咪話醫生都比同事番工, 應該冇事架啦..你驚咪帶MASK開會。
跟住話就算帶左MASK都有機會傳染 BLABLABLA....

我話唔通咁小事,你同GM講唔開會咩... 成熟D啦...
既然你覺得可以唔開, 咪唔好開啦.....

好煩呀...............................

複式洋房

mocha20150323 發表於 18-10-22 08:00
睇到朋友share 呢張圖好感觸,對耐左,對樹木也有感情,但點解我對住個老公只會越黎越不滿,成日覺得佢好ka ...

kai kai 地,其實都唔係差
唔通你想要個古古惑惑既c6
有時平淡就是福,應該珍惜身邊仲有佢

你睇下夫妻版就知

得閒同c6去拍下拖,或有d 活動/興趣可以一齊去,增進夫妻感情

有時幸福就係你身邊

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

試下想想他的好野,
全部負面,
咁就會越來越不滿架啦!

複式洋房

mocha20150323 發表於 18-10-22 08:23

因為佢真係無常識+低能其實我未生b前都 ...

明知佢大頭蝦,下次證件可以你幫佢袋
男人天生就唔係湊b 既材料(絕大部分),所以佢地係呢方面都係低能,無腦兼白痴
只要我地知佢係邊方面有專長 , 等佢做佢應付到既事就可以
我初初都會忟同嬲 ,但小朋友慢慢長大,我開始明白,有d 野都係自己做返好d ,真係好忙,只叫佢幫手佢處理到既事

小d磨擦,唔駛影響夫妻關係

子爵府

janicewong888 發表於 18-10-23 08:37
不如大家一齊講老公嘅離譜事件出嚟,會覺得自己嗰 ...

我生完bb坐緊月,我老公好興奮sd張特價機票圖比我睇,要搭十幾個鐘頭飛機,話我地可以帶埋bb去旅行。我真係好想星佢兩巴,可唔可以清醒少少,果個係bb唔係玩具!

但比起你老公我會想一腳踢佢落山

子爵府

winglee668 發表於 18-10-23 11:15
明知佢大頭蝦,下次證件可以你幫佢袋
男人天生就唔係湊b 既材料(絕大部分),所以佢地係呢方面都係低能, ...

我地一向分開袋,自己袋自己證件。同埋d男人好固執好要面,你以為你好人幫佢袋,佢只會覺得你睇衰佢會整唔見,堅持要自己袋,男人就係衰在呢點,死要面。

子爵府

winglee668 發表於 18-10-23 11:06

kai kai 地,其實都唔係差

平淡是福

子爵府

Love_JVs 發表於 18-10-23 10:59
尋日先鬧完交, 就睇到依個post....
發現咁多人老公都係一樣.... 原來我唔係自己一個....

性格有少少婆媽

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

做媽媽係會比爸爸小心,事無大小都會諗會唔會整到bb⋯⋯但我老公會反問我一句「咁依加係咪真係整到先?佢係咪真係有受傷?」
係既,我明白到受傷時先黎後悔就遲,但其實咁樣唔代表老公一定係錯哂、佢既方法都可能okay呢我學識左冷靜d 睇下佢會點做,如只係小事,例如只會令小朋友跌一下之類唔係嚴重既野,我都唔會出聲。有時候女人天生小心係母性,都要俾機會老公去學習
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

首頁

尾頁

跳至