美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

2019新春慶豚圓

大宅

2019新春慶豚圓

CASIO賣家 發表於 18-12-5 22:14
其實而家做hifu邊度使咁貴呀,初初一出hifu果時就真係要幾千蚊一次,而家跌晒價啦,我做緊果間都係$12xx 一 ...

邊間咁平

禁止訪問

大宅

2019新春慶豚圓

CASIO賣家 發表於 18-12-5 23:30
係d小型美容院,唔係連鎖集團果d,係我一直做開,覺得佢手勢幾好又唔sell我,仲可以單次收費,所以先keep ...

可以pm我邊間嗎?

大宅

回覆 CASIO賣家 的帖子

Pls Pm, thanks

禁止訪問

別墅

Pollili 發表於 18-12-4 03:08
Thermage 係咪都係醫生做?會痛嗎?
我打開ulthera ,已經覺得好痛啦

無ulthera 咁痛,ulthera 係錐心個隻痛,查麻膏都幫唔到
Thermage 係熱,唔係痛的,好睇個e生手勢,so far 我覺得打得最好係台北搵王修x醫生打,唔落麻膏,最高能量8 ,用拉提式打足1200發,一d 都唔痛

別墅

Maxki 發表於 18-12-4 07:57
你覺得就嚟四十做ultherapy ok嘛?我面唔肥但比之前少少鬆所以想緊緻番。

鬆及下垂做ultherapy或/及thermage 肯定是有幫助的,ultherapy 同thermage 都係做同一件事,令蛋白質收縮,刺激骨膠原增生,但針對層面唔同,好似冬天我地著底衫加羽絨 - ultherapy 針對底衫個層而thermage 針對羽絨層
如果你少少鬆可能做thermage 或 thermatrix 都已經幫到,但效果要1-2個月先慢慢出來
當然我地年紀越大,流失既就唔止骨膠原,仲有面部最底骨質流失,所以補鈣同樣重要

別墅

yipyip82 發表於 18-12-4 09:35
大大想請教下你,我本身瘦底面無肉,最近打透明質酸同中醫蛋白針,面漲番,效果唔錯。但開始感覺下半面同 ...

打透明質酸少女針一個月內都唔好做熱能機住,通常我地都係下半臉骨膠原流失令臉部鬆弛下垂,有雙下巴,我而家係一年半左右打一次thermage, jawline 會出返,臉部亦會漲返提升,一打完thermage 我會補juvederm (次序好緊要: 做完熱能機可以打透明質酸,但調轉就唔好),之後間中兩三個月做下RF, thermatrix 保養下,效果已經好好

別墅

yipyip82 發表於 18-12-4 09:53
市面上見到vmax/uone是否都是差不多的療程?

是的,hifu ultrasound 技術,但我未試過... 你看看有沒有FDA/ at least KFDA 規格才做呵

禁止訪問

2019新春慶豚圓

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

fayelulu 發表於 18-12-8 16:35
打透明質酸少女針一個月內都唔好做熱能機住,通常我地都係下半臉骨膠原流失令臉部鬆弛下垂,有雙下巴,我 ...

謝謝詳細解釋

大宅

fayelulu 發表於 18-12-8 16:35
打透明質酸少女針一個月內都唔好做熱能機住,通常我地都係下半臉骨膠原流失令臉部鬆弛下垂,有雙下巴,我 ...

甘點解你會選擇thermage而唔打hifu?依家好多漩渦都唔痛的

別墅

yipyip82 發表於 18-12-8 22:06
甘點解你會選擇thermage而唔打hifu?依家好多漩渦都唔痛的

Thermage 對我來說效果是最好的,我間中都有打ultra v / thermatrix, 當保養, 美國hifu 我唔敢打太多,太傷筋膜了

大宅

2019勳章 畀面勳章

係d小型美容院,唔係連鎖集團果d,係我一直做開,覺得佢手勢幾好又唔sell我,仲可以單次收費,所以先keep ...

Please pm me. Thx
人在做, 天在看

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

fayelulu 發表於 18-12-8 16:10
無ulthera 咁痛,ulthera 係錐心個隻痛,查麻膏都幫唔到
Thermage 係熱,唔係痛的,好睇個e生手勢,so far ...

你打thermage第三代?台灣打?有冇試過香港打?之前我打過ulthera 都睇唔出分別,但個e生又好認真打架喎,唔知點解呢

大宅

唔該pm呀

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊