自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

禁止訪問

子爵府

水晶樹媽媽 發表於 18-10-22 21:05
請問 montbell 如何?

monbell 我覺得一般,有隻日本平價牌子 dreamfly 滑雪褸,老公話暖過Moncler.

子爵府

pomanlife 發表於 18-10-22 20:53
哥倫比亞三合一大約幾錢

唔好買三合一,唔夠暖!

大宅

我20年前已經買north face gortex + 羽絨,著到依家.....因為d 款20 年如一日,只係個時gortex 料較重同厚身d, 羽絨又厚d, 個時識人一套買左2千幾蚊

主要去旅行或香港超凍日子著

公爵府

親子王國15週年勳章

mercurycc 發表於 18-10-22 17:04
我去旅行行山必著,有幾年替換,防水防風又輕身,覺得值。

請問係咪著咗唔使著羽絨,因為唔想買羽絨,香港有冇機會著?thx!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

月亮免 發表於 18-10-22 17:11
朋友推介 Pantagonia, 好嗎?

patagonia 呀

何時穿,為了旅行穿 >香港人指定造型

除非行山喇,買件sharp 顏色

象牙宮

oiyau2005 發表於 18-10-22 21:42

請問係咪著咗唔使著羽絨,因為唔想買羽絨,香港有冇機會 ...
我幾件都係無加羽絨的,已經夠暖,
本身好怕凍的。

大宅

cloudwingwing 發表於 18-10-22 20:57
有冇話咩牌子好?

我個件係Lafuma,著咗1x年,非常抵買

大宅

月亮免 發表於 18-10-22 17:45
請教裡面點著?

Uniqlo heatech打底再加件冷衫

珍珠宮

pomanlife 發表於 18-10-22 20:53
哥倫比亞三合一大約幾錢

外防水挡風+羽绒正價時賣4000,減價2000左右

伯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我用Acrytex goretex shell 加 north face down mid layer
頂到零下三十
2個牌子都有life time warranty
上年去ski (emoji)穿咗條ski pants 佢免費幫我補返

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Beiku 發表於 18-10-22 22:04
Uniqlo heatech打底再加件冷衫

Uniqxx heattexx我及子女著會過敏,身痕及起風癱。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

Glau 發表於 18-10-22 21:19
我有件Aigel 成10年,真係好耐用,好新淨,不過近年實在太貴了,其實宜家好多物料都防風防水,我年頭去北海 ...

U記羽絨好似唔防水

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

值唔值好個人架喎
我有厚(雙層)同薄(單層), 防風防水真係, 但要保暖既仲要加羽絨/抓毛啦
其實都只係旅行著, 香港真係唔會點著

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

LokYauYau 發表於 18-10-22 22:05
外防水挡風+羽绒正價時賣4000,減價2000左右

永安定sogo 會減得咁勁?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

mercurycc 發表於 18-10-22 21:54
我幾件都係無加羽絨的,已經夠暖,
本身好怕凍的。

咁多選擇唔知買邊件好,any idea

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

值得

象牙宮

pomanlife 發表於 18-10-23 08:28
咁多選擇唔知買邊件好,any idea
睇佢自己咩用途多去選擇,自己喜歡可以分開的,
可以分開著,有時可以交換著。

彩鑽殿

mercurycc 發表於 18-10-23 09:09
睇佢自己咩用途多去選擇,自己喜歡可以分開的,
可以分開著,有時可以交換著。

例如在香港凍可以著,去零度以下都可以著到呢?

珍珠宮

titytang 發表於 18-10-22 19:31
請教點樣洗無咁傷件衫?

手洗,用少量洗衣液

首頁
34567...9

尾頁

跳至