自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

你們係陌生人,冇可能就咁放你們入去,仲要掘地。可能之前班老師退休時冇交待好要保存地下堆嘢,建築工人真是點會理你。

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bks2014 發表於 18-10-23 07:35
零分重作
請問鏟、勞工手套是你們自備或是打算向學校借?

唉!
BK 越來越多怪事,其實我想睇故會去香討,唔洗留響道……

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實去做這件事前,有無唸下要點做?成班都成年人,係咪應該先聯絡學校?校友會?再安排下件事點處理呢...就咁成班人衝去學校,咩事?

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Angelice-BeBe 發表於 18-10-23 08:41
其實去做這件事前,有無唸下要點做?成班都成年人,係咪應該先聯絡學校?校友會?再安排下件事點處理呢... ...

仲話去掘人地塊地!!? 不可思議

子爵府

回覆樓主:

現任校長係空降定升上去架?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

christinefh 發表於 18-10-23 08:49
仲話去掘人地塊地!!? 不可思議

成班人來歷不明,無先同學校聯絡交涉,連帶工具殺入學校,比你們入先唔正常

水晶宮

Angel_Rose 發表於 18-10-22 23:23
你咁講令我想起,娘家附近有個商場,2004年開幕,當時個開幕儀式包括埋左個時間囊入商場對面個公園度,話10年後 ...

咁好笑

男爵府

一朝天子一朝臣
20年前嘅前
現任校長未必知,知都未必buy
也可能唔係佢掉左D膠囊

不過我覺得一校之長,對舊生可以圓滑少少,有其他更好的處理方法,令人冇咁hard feelings

始終唔知真實對話係點,因只有樓主一面之詞

水晶宮

heilok 發表於 18-10-23 01:13
現任校長當年是否教師? 佢可能真係咩都唔知。進行工程時無人為意,工人以為垃圾丟咗一d 都唔奇。呢d 係好不 ...

係喎、又會聯絡同學前唔同學校單聲先?
可能校長都唔知發生咩事、一早有堆人話要黎掘野

子爵府

Angelice-BeBe 發表於 18-10-23 08:41
其實去做這件事前,有無唸下要點做?成班都成年人,係咪應該先聯絡學校?校友會?再安排下件事點處理呢... ...

真係好奇怪,仲有人特登由加拿大搭飛機返嚟,居然可以事先唔查清楚

大宅

回覆樓主:

睇來呢間學校真的好差,因為教咗你哋呢班冇腦又是非不分嘅垃圾,你夠勇就去secret啦,不過小心被人起底

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

抺茶雪糕 發表於 18-10-23 09:19
真係好奇怪,仲有人特登由加拿大搭飛機返嚟,居然可以事先唔查清楚

如果我係搭飛機返黎果個,一定嬲到個攪手暈!勢估唔到可以咁無計劃,無問過學校無預約就成班操返去掘地,攪笑咩,畢左業就係外人啦

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

講真,開名啦
老老豆豆,唔開名
大家都當故事咁睇…
都好難相信校長會做得出呢種事
如果係工友
更加唔會自把自為做呢種事…
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

水晶宮

rabbit75 發表於 18-10-23 09:23
講真,開名啦
老老豆豆,唔開名
大家都當故事咁睇…

我信工程人員都校長貪方便
但好難相信咁難都約到偏偏唔打去學校了解下先、個搞手都好搞笑

珍珠宮

sonandson 發表於 18-10-22 22:35
其實我地都有疏忽
無事先打電話聯絡學校
因為退休班主任都唔知呢件事,係班主任她主動聯絡大家參加開土儀 ...

又真係失策D, 不竟是20年前的物品,
應事前向學校查詢。

珍珠宮

ivycwl 發表於 18-10-22 22:53
已畢業要回校當然係要按正常程序去登記。呀豬呀狗都話自己係二十年前畢業生要入學校咁點?我中學就算只係畢 ...

i totally agree

侯爵府

開心吸收勳章

學校有無制度/義務保留呢D物品, 廿年前都吾係呢個校長啦, 又吾好關佢事, 你嬲佢都無用喎.

男爵府

回覆樓主:

我估到係邊間
因為我記得我母校又係差唔多時間攪左個時間錦囊活動……

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至