自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

香港人最care錢。我覺得香港要好似日本咁,跳軌要賠償,死左都要家人賠,一定會少好多人跳軌。

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 18-10-23 15:06
當時堅…………驚

諗到個情況已經

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

wuwucancan 發表於 18-10-23 15:07
諗到個情況已經

咁我唔敢再講,原本我仲想描述下當事人嘅情況。第日有人開topic講交通意外我再講

不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

BK Milk勳章

驚驚

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

pixelskin 發表於 18-10-23 15:06
香港人最care錢。我覺得香港要好似日本咁,跳軌要賠償,死左都要家人賠,一定會少好多人跳軌。
...

咁我覺得啲人跳軌一刹那冇諗住錢銀嘅問題,可能係一時諗歪咗

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

crystal媽咪 發表於 18-10-23 14:46
我細個都撞見交通意外, 一個男人畀巴士撞,彈開十幾呎,嘔出嗰條血路又長又粗。從嗰日開始我唔會再食肉醬 ...

中學時目擊個同校同學俾架貨車撞到狂吐血死亡。
我幾日食唔落飯,喊咗成個星期,日日發惡夢。
到宜家都仲記得佢果陣個樣
你若盛開, 蝴蝶便來!

寶石宮

超級特務 發表於 18-10-23 15:11
到宜家都仲 ...

咁你好大陰影,因為始終都係同校嘅。
我睇完嗰單交通意外,我冇再去深究佢最後結果係點

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 18-10-23 15:10
咁我覺得啲人跳軌一刹那冇諗住錢銀嘅問題,可能係一時諗歪咗

珍珠宮

到宜家都仲 ...

就係囉⋯⋯5見血我反而5驚喎!

伯爵府

育兒性格勳章

pixelskin 發表於 18-10-23 15:06
...

無錯事實上真係影響到其他人。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

大約廿年前我都親眼見過人跳軌, 太和站星期六, 返工時間, 我在月台車尾位置等緊車, 架車開始埋站, 見到個阿叔望住架埋緊站既火車, 行出月台邊一下跳落去, 架車已即時響號, 未撞到佢之前都急剎, 但滑動緊既火車又點會即時停到? 我即時擰開面唔敢睇唔敢聽, 當日真係知道咩叫做驚到腳軟, 我工都返唔到, 老豆黎車站接我返屋企, 果陣先開始有消防黎, 我返屋企攬住阿媽喊. 但果陣新聞又好似無報, 定其實太平常或者太快搞掂所以無新聞, internet當然又無咁發達, 所以結果佢係點都唔知了. 之後都唔敢再企咁近月台邊, 呢個都係我一個心理陰影.

其實東鐵線真係成日有人墜軌, 自殺又好唔小心又好意外都好, 整幕門真係可以減少好多呢d case, 但唔知幾多年後先至會有囉. 我明白沿線月台都有d彎位同空隙, 但唔整幕門都可以整圍欄, 只係上車個位留空, 都會少d位俾人跳卦.

大宅

goo_littlebb 發表於 18-10-23 15:21
大約廿年前我都親眼見過人跳軌, 太和站星期六, 返工時間, 我在月台車尾位置等緊車, 架車開始埋站, 見到個阿 ...

珍珠宮

畀面勳章

幸福花 發表於 18-10-23 14:34
係唔小心定自殺!
成日都覺近期呢d 標題好吾清晰。
以前好似吾係咁。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

琥珀宮

wuwucancan 發表於 18-10-23 14:36

我以前細個住粉嶺⋯未有電氣化火車時得1小時一班柴油車 ...

都好多年前

珍珠宮

mandy952 發表於 18-10-23 16:50
都好多年前

係呀!但見到隻腳掌就

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

好恐怖

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

到宜家都仲 ...

好心痛

珍珠宮

跳軌得26歲5 C得救翻

首頁

尾頁

跳至