潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

金田媽 發表於 18-10-25 09:19
咁即係個sa/cashier有冇同你對返之前個record? 除非有幾個人同你passport同名, 如果唔係, 一到俾$實check ...

佢冇同我對record喎,一到俾錢就直接俾錢喇喎
我下次去問一問佢

伯爵府

金田媽 發表於 18-10-24 23:50
你又話隻色衰, 咁就唔好勉強自己啦, 反正你之前買嗰2個袋都已經喺二手嗰邊放賣, 唔爭在放埋今次個k25啦 :j ...

是?咁都啱嘅

伯爵府

chima_pigpig 發表於 18-10-24 21:00
K25個size係perfect係隻色衰囉

其實我覺得k25 細,不太放到野

大宅

chima_pigpig 發表於 18-10-25 09:55
佢冇同我對record喎,一到俾錢就直接俾錢喇喎
我下次去問一問佢

問吓好啲, 咪嘥咗個spending history, 始終€7000又唔係細數目
如果一到俾$就直接俾, 咁你係幾時提供個新地址俾fsh

男爵府

金田媽 發表於 18-10-25 11:45
問吓好啲, 咪嘥咗個spending history, 始終€7000又唔係細數目
如果一到俾$就直接俾, 咁你係幾時提供個新 ...

個SA喺我話要個袋果陣俾咗佢部隨身平板我入資料,佢就拎返個Birkin入倉。佢果陣係拎晒2個袋出嚟俾我擇的

別墅

記得係fsh買嘢SA同cashier係分開兩個人的
SA offer完袋之後會去cashier比錢,cashier會再check 個客個 passport,account name同credit card d details對唔對
試過我用我passport攞appointment,埋單時想用C6張卡比錢,cashier都唔比,話一定要所有嘢match先得

至於換passport絕對唔代表從新開始黎過,因為我前一兩年換左passport SA都照搵到我record

大宅

chima_pigpig 發表於 18-10-25 12:06
個SA喺我話要個袋果陣俾咗佢部隨身平板我入資料,佢就拎返個Birkin入倉。佢果陣係拎晒2個袋出嚟俾我擇的
...

唔好意思, 唔係好明白, 你上年喺fsh買過嘢, 今年8月又買咗個黑色mini II k同E29, 都唔係新客啦, 咁之前你有冇入過資料? 其實佢哋轉用平板都超過一年, 冇理由今次先叫你入資料喎.
咁當然, 如果你自己想開多個a/c費事俾個sa知你8月先買完mini k, 咁就另計囉

大宅

chima_pigpig 發表於 18-10-25 07:44
我第一次換我以為個個都係要重新嚟過。

不過我睇返我啲單,我將地址由娘家改咗做自己屋企唔知有冇關係

係啊!你咁就兩個月內買兩次!
其實用名和地址查到舊record ,但我用新護照扮唔係同一個人,重新開另一record咁咪可以半年內買兩次。
最緊要有另一個地址、電話作登記!

男爵府

金田媽 發表於 18-10-25 14:55
唔好意思, 唔係好明白, 你上年喺fsh買過嘢, 今年8月又買咗個黑色mini II k同E29, 都唔係新客啦, 咁之前你 ...

你跟我啲post都跟得好足,多謝你咁支持。

我喺法國個purchasing record係由2012年開始,但一路都冇乜spending, 2017年中去咗一轉就係買咗好多嘢都冇袋果次,都係入返2012個record。今年8月喺Paris我同老公買咗一個C19加一個Mini K, 個Mini K已放,個E29喺喺瑞士買嘅。呢一轉都係入落12年個record果度。

啱啱換咗passport 10月去做嘢再去book appointment,咁今次係我第一次換passport, 我根本唔知個程序,我早上10:30appointment搞到找數都11點幾,我1點喺Pantin有meeting, 我要趕返去酒店放低啲嘢再搭uber去Pantin,真係冇諗過有咩問題要同個cashier follow up woo

我其實呢個post都係上嚟問吓意見啫。唔知點解會演變成解釋成個買嘢嘅程序

男爵府

chima_pigpig 發表於 18-10-25 15:10

我喺法國個purchasing record係由2012年開始,但一路都冇乜spen ...

因為有人成日想做偵探囉

男爵府

我除左個Kelly仲買咗個內袋,€7150 + €605
咁你當我有spending囉

男爵府

樓主我明白你感受,我試過有offer太開心要左,不過回家後又覺得隻色太淺又好似麻麻,自己諗清楚要唔要先,真係唔想用才賣啦,我見過你呢隻色嘅袋,又係淺咗小小。可能睇睇吓會越睇越靚㗎!
唔使理其他人講咩。

別墅

skywalker05 發表於 18-10-25 15:09
係啊!你咁就兩個月內買兩次!
其實用名和地址查到舊record ,但我用新護照扮唔係同一個人,重新開另一rec ...

地址,電話可以老作,H都唔會查
佢地應該係用passport登記名黎做record
退稅都係以passport為準,所以好難重新開個新account

大宅

chima_pigpig 發表於 18-10-25 15:10

我喺法國個purchasing record係由2012年開始,但一路都冇乜spen ...

我冇跟到好足呀, 只係你個honeymoon遊記, 買唔到袋搞到喊足半粒足又俾C6話太出位嘞, 都好難唔記得你囉

大宅

Lindytiger 發表於 18-10-25 15:14
因為有人成日想做偵探囉

都話咗我唔係扮/做偵探咯, 我係知情人仕

大宅

lokima 發表於 18-10-25 15:28
地址,電話可以老作,H都唔會查
佢地應該係用passport登記名黎做record
退稅都係以passport為準,所以好難 ...

所以我已經問咗樓主新舊passport個名有冇唔同, 其實有啲嘢唔係作嘢吹水可以解釋到囉
嗱, 唔該啲人唔好自己對號入座, 我冇話樓主作嘢吹水呀

男爵府

金田媽 發表於 18-10-25 15:33
都話咗我唔係扮/做偵探咯, 我係知情人仕

甘今次知道D咩情呀

大宅

LOBO1128 發表於 18-10-25 15:40
甘今次知道D咩情呀

知道fsh正常程序囉

男爵府

金田媽 發表於 18-10-25 15:42
知道fsh正常程序囉

仲有呢

大宅

LOBO1128 發表於 18-10-25 15:43
仲有呢

知道樓主由上年努力出post問人spending幾多, 買乜嘢先有offer, 搖身一變到今個post強調冇乜貨, 又豪氣話唔配貨嘅情況下, 都有4個選擇咁勁囉

首頁

尾頁

跳至