自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我99都係咁, 當年62 過左身, 老公見得返佢一人獨居咁慘,
接左佢來我家一齊住, 佢自己住一房, 有工人照顧, 有孫佢玩~
但佢份人唔知足, 成日百彈DRY 主, 咩都彈, 又話我地廚房細,
誇張到話連開個廚房水龍頭佢都唔習慣....
間屋已改晒佢果D 無品味既老人STYLE 擺設, 我都無出聲~
.日日撩交來嘈~
仲話寧吃無米粥, 不食愁眉飯WOW....但咁辛苦自己又唔返去獨居WOW,
真係有病~~

寶石宮

2023年兔年勳章

Ashleycorina 發表於 18-10-24 12:43
同住真係好難

相見好同住難

珊瑚宮

2024年龍年勳章

fattypooh 發表於 18-10-24 12:56
同埋根本就係佢個人有問題 佢之前不嬲都有睡眠問題架啦 有時重要食安眠藥 黎到我地屋企就賴我地 ...

依家有冇獨立房俾佢瞓? 嫌張床硬就買過張,叫佢試清楚先好買
床褥唔啱瞓又真係會瞓得唔舒服既

伯爵府

辛苦你喇家嫂……下次佢再係你面前呻就同佢講,留翻同個仔呻,你自己入房唔好聽佢講,再唔係罷工翻娘家住幾日,等佢個仔照顧佢

琥珀宮

畀面勳章

我99都係百彈齋主,所以同住一定 no way

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

同你老公講,一係送你99返去請姐姐照顧,一係老人院,你再咁落去會有抑鬱,有血案就唔好啦!

男爵府

減齡達人勳章

同埋根本就係佢個人有問題 佢之前不嬲都有睡眠問題架啦 有時重要食安眠藥 黎到我地屋企就賴我地 ...

直接問佢係咪住得唔開心,如果嚮你屋企住咁屈就咁辛苦,不如請個姐姐去佢屋企照顧佢啦

水晶宮

fattypooh 發表於 18-10-24 10:54
99身體唔好 又無人照顧
焗住要接埋佢過黎一齊住
點知佢過到黎我屋企 以為自己係主人

唉!同病相連!我仲要加多個62,兩個都百彈齋主,煩到嘔

珍珠宮

kekawai 發表於 18-10-24 13:23
直接問佢係咪住得唔開心,如果嚮你屋企住咁屈就咁辛苦,不如請個姐姐去佢屋企照顧佢啦
...

誠懇又關心地問。
著她知道佢係可以返屋企嘅。
佢應該會收斂。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

男爵府

你同佢講,你咁唔滿意就返自己屋企住,請個工人比你點,好未? 不過要睇你老公企唔企你個邊!

禁止訪問

寶石宮

回覆樓主:

你有排煩……

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

講笑答:
鼻鼾從哪裡來? 樓主? 樓主hb ?
如果係樓主, 試下可否再大聲一點, 睇下迫唔迫到佢走~~~

認真答:
搬佐黎, 都冇得好講。唯有你借了聾耳陳隻耳, 少D應佢。
或者應佢「嗯」「 啊」「 唔」「 係呀....」
佢無癮就會收口。
佢如果唔識趣. 重不停咁講, 你頂唔緊, 咪借意行開(去廁所/落街買野/入房搵野)。
話你煮餸差, 無營養, 咁事實係咪咁?
佢有建設性既建議, 咪聽下囉~
如果冇, 又或你自己已煮得好好, 一於少理佢。
再唔滿意, 你咪交個波俾佢煮。

Childhood is journey, not a race.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

瑪瑙宮

真係好討厭, 又要搵錢又要顧住你, 又要点食, 你个仔都未出聲喇, 又要点瞓, 皇宮咩?
我媽真係好到加01, 我 ex 99 對兒孫就好好, 對住个工人就唔好.

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

辛苦了新抱

男爵府

fattypooh 發表於 18-10-24 10:54
99身體唔好 又無人照顧
焗住要接埋佢過黎一齊住
點知佢過到黎我屋企 以為自己係主人

佢本來自己住?
咁由佢自己住,請個外傭照顧佢,就唔洗煩。

子爵府

深表同情

男爵府

回覆 櫻花bb 的帖子

服左你好新抱,一屋老人味!😁

珍珠宮

回覆樓主:

請工人照顧佢

首頁

尾頁

跳至