自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

babybabyu 發表於 18-10-25 02:01
我細個都成日頭痛,但驗過視力正常,只係有啲貧血,M前M後都痛足一星期。。。留意下會否係唔夠血或散光影響 ...

下次去Poly驗眼會再check清楚D散光有無加深

男爵府

PARROTMUM 發表於 18-10-25 09:28

我都係,介左口好些,少食朱古力,芝士, 咖啡, 奶類制 ...

亞囡今朝自己搽麵包已經話唔要nutella,同埋小息唔好再買朱古力俾佢。估唔到佢自動戒口

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

分甘同味 發表於 18-10-25 09:54
亞囡今朝自己搽麵包已經話唔要nutella,同埋小息唔好再買朱古力俾佢。估唔到佢自動戒口
...

朱古力要食就食黑朱古力,牛奶成份高的朱古力唔得,當然每次淺嘗

伯爵府

我都係

大宅

sillything 發表於 18-10-24 14:33
我剩係好多時係朱古力出事,同埋一痛就即食頭痛藥會快好好多,諗住小小痛忍吓唔好食就出事,再食都痛好耐 ...

你好,請問通常食邊隻止痛藥呀?我都有偏頭痛,食開必x痛,想轉吓其他。

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

strawberrylai 發表於 18-10-25 11:26
你好,請問通常食邊隻止痛藥呀?我都有偏頭痛,食開必x痛,想轉吓其他。
...

我都係食特強必理痛咋,不過我要食兩粒先得
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

男爵府

回覆樓主:

我都係父母遺傳比我,每個月總有幾日會頭痛。特別M時

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

隨便google "鎂 偏頭痛",你會發現好多人缺鎂,包括偏頭痛嘅人
https://www.top1health.com/Article/30185

希望幫到你~
PS 鎂亦可以解決經痛問題

伯爵府

想生BB熱投

荷爾蒙轉變,醫生叫食B雜。我試過月見草都幫到手。
I am Agent P

大宅

試吓驗眼
我朋友之前眼壓過高所以經常偏頭痛

男爵府

strawberrylai 發表於 18-10-25 11:26
...

我自己食Advil liquid gel,一粒已見效。如果你受得ibuprofen的話。萬O藥房counter有得賣

男爵府

wannahappyday 發表於 18-10-25 11:42
我都係父母遺傳比我,每個月總有幾日會頭痛。特別M時

我囡未來M,不過估佢病發都就來 希望佢無個個月發作一次啦!我細時直頭要返屋企做黑暗女皇半日先正常番

子爵府

分甘同味 發表於 18-10-25 16:46
我囡未來M,不過估佢病發都就來 希望佢無個個月發作一次啦!我細時直頭要返屋企做黑暗女皇半日 ...

我近更年期開始有偏頭痛,好辛苦。睇左好多網上資料,見有人推薦杭菊花茶,試過日日飲同少飲凍野甜野,偏頭痛好似疏左同冇咁勁,你都試下。
I support autism acceptance!

首頁

尾頁

跳至