自由講場

跳至

首頁
34567...14

尾頁

禁止訪問

回覆樓主

大宅

devilray666 發表於 18-10-25 08:46
自然治療點樣攪差?你朋友依家好返未?

未,仲有一次化療,再切除,再電療,佢已去到3C期,所以医病要快,唔好拖! 半年自然療法,真係浪費咗時間.

珍珠宮

回覆樓主:

逢兇化吉

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

AAmother 發表於 18-10-25 08:10

不用擔心,好多同路人!

thx, 我會盡快做

男爵府

魔怪媽媽 發表於 18-10-24 21:43
謝謝你, 唔好意思想問下你手術完,係咪都要化療? 我做手術唔怕,我怕化療副作用
...

我做全套,手術,化療電療!已是6年前的事!而家食緊荷爾蒙藥,食左5年療程,醫生建議再食多5年因為我未到停經年齡!
我相信而家啲化療藥副作用係好少!不用擔心!
祝福你

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

義氣仔女 發表於 18-10-25 08:44
唔好太擔心,我係過來人,4年前確診,只要勇敢面對,好快會無事,加油

多謝你, 我會加油

翡翠宮

happylife1210 發表於 18-10-25 09:06
我做全套,手術,化療電療!已是6年前的事!而家食緊荷爾蒙藥,食左5年療程,醫生建議再食多5年因為我未到 ...

多謝你, 有大家的分享,我心定左好多, 希望可以盡快處理

男爵府

加油...祝福你.....無事的!

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

祝福你

男爵府

回覆樓主:

男爵府

樓主加油呀, 祝福你平安無事.

男爵府

公爵府

虎到金來勳章

happylife1210 發表於 18-10-25 09:06
我做全套,手術,化療電療!已是6年前的事!而家食緊荷爾蒙藥,食左5年療程,醫生建議再食多5年因為我未到 ...
咁呢6年在飲食及生活上有咩改變? 可否分享?

翡翠宮

回覆樓主:

多謝大家支持同祝福,我會加油

珍珠宮

回覆樓主:

加油(emoji)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔好咁快担心住, 我朋友媽媽有乳癌, 佢都有瘤, 抽完針係良性

祝福你

男爵府

十一哥 發表於 18-10-25 10:32
咁呢6年在飲食及生活上有咩改變? 可否分享?

講出黎我怕俾人話我做傳銷呀不過我都會係真心分享,想有更多人得到好嘅健康身體啦!
病發初期到現在,講真,我只係介食雞同燕窩,其他嘢照食,我阿媽成日同我講唔好食牛同蝦蟹,但我最鐘意食呢啲喎,所以都冇介口!
首先,我係有食中藥同靈芝孢子油,另外我又裝左部電解水機去改善自己嘅酸性體質!當然小病都係仲有嘅!不竟體質真係差左啲!
最後緊係有愛我嘅家人支持我,同要有正面嘅心態去生活!

翡翠宮

happylife1210 發表於 18-10-25 12:38
講出黎我怕俾人話我做傳銷呀不過我都會係真心分享,想有更多人得到好嘅健康身體啦!
病發初期到現 ...

thx , 我都仲諗要唔要介口或有咩係唔食得

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

祝福希望只係虛驚一場!

大宅

回覆樓主

加油
盡快私家抽針 做PET Scan
睇左個腫瘤特性先知下1步點做
唔一定個個要化療 有部份只需要電療或食藥
唔好太擔心住

首頁
34567...14

尾頁

跳至