自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

2020勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-10-25 12:42
我好鈡意Red Rose同White Jasmine一齊噴,好花香味的

係咪Jasmine & Mint?
呢隻味又係超舒服

象牙宮

2020勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

nainaitze 發表於 18-10-25 12:53
我用過,覺得唔似白蘭花味,失望。

好彩有你分享,否則特登去揾會倍加失望

象牙宮

2020勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

milktealai 發表於 18-10-25 12:54
會唔會因為佢出咗一支新黑樽係jasmine and marigold,所以唔再出呢?

可能係喎

象牙宮

candycakee 發表於 18-10-25 12:54
係咪Jasmine & Mint?
呢隻味又係超舒服

係呀

子爵府

2020勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-10-25 10:06
Jo Malone 隻Orange Blossom,哩隻橙花香味,好清同好聞。 另外隻Red Rose,都好聞,哩隻我試過俾人拉住問 ...

Orange blossom陣味真係好fresh 不過維持得唔耐。另外我都係最鍾意English pear同 wild bluebell 及 blackberry,不同組合溝埋一齊用都好香

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

JM Woodsage & Seasalt 都好似沖完涼咁香

象牙宮

Conybrownbb 發表於 18-10-25 14:06
Orange blossom陣味真係好fresh 不過維持得唔耐。另外我都係最鍾意English pear同 wild bluebell 及 blackberry,不同組合溝埋一齊用都好香 ..

哩3隻你會點溝?因我每次都係獨立噴,blackberry嘅後調我自己麻麻哋,所以好小噴

子爵府

2020勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-10-25 14:15
哩3隻你會點溝?因我每次都係獨立噴,blackberry嘅後調我自己麻麻哋,所以好小噴

我鍾意English pear溝bluebell,個中後調聞落好舒服,特別係冬天時搽我會成日索自己 有時就 pear溝 blackberry,我覺得溝左陣味會維持得耐啲

象牙宮

Conybrownbb 發表於 18-10-25 14:18
我鍾意English pear溝bluebell,個中後調聞落好舒服,特別係冬天時搽我會成日索自己 有時就 pear溝 blackberry,我覺得溝左陣味會維持得耐啲 ...

好喎,我都試下學你咁溝味

子爵府

2020勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-10-25 14:21
好喎,我都試下學你咁溝味

溝溝下可能有新發現

DoReMi媽媽    發表於 18-10-25 14:29

伯爵府

jasmineoj 發表於 18-10-25 10:11
香水呢D好主觀
我用佢,鍾意嘅人好鍾意,憎就好憎,好似無咩中間

我以前個上司日日用,房都放一枝
Praise the Lord!  

大宅

nainaitze 發表於 18-10-25 10:58
orange blossom 我都鍾意,用咗幾枝。
請問White Jasmine似唔似茉莉花嘅清香味?好想搵枝茉莉花味香水 :h ...

請問左邊果支乜野牌子?
邊度有?

珍珠宮

2020勳章 2018復活節勳章

kkk2015 發表於 18-10-25 14:47
請問左邊果支乜野牌子?
邊度有?

Acca Kappa

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

最近鐘意左Fresh隻香水,有冇人都用緊。

公爵府

2020勳章 畀面勳章

candycakee 發表於 18-10-25 12:53
我10年前都係用呢隻
好girly 嘅淡玫瑰味
記得有出黃色版本

係?有出黃色架?
我冇留意添…我一直用左呢隻味十年啦
完全忽略其他產品

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

題外話,用左日本d香香柔順劑d衫keep到好耐香味,好似噴左香水咁,但陣味又好柔和舒服

大宅

nainaitze 發表於 18-10-25 14:51
Acca Kappa

thanks

寶石宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

kkk2015 發表於 18-10-24 23:45
請推介味道舒服的香水,似沖完涼的
或唔太攻鼻的

Jo Malone嘅English pear,wood sage and sea salt,wild bluebell

男爵府

晴雯 發表於 18-10-25 15:33
最近鐘意左Fresh隻香水,有冇人都用緊。

有呀,我有suger,sake,jasmine,lychee,暫時最愛lychee

首頁
23456...8

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊