自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

這麼說應該是機件出現問題了,不關人為。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

老屈司機最好,因為可以唔駛賠償

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Poyau 的帖子

火車係 made in Japan架,仲要係2012年引入,用咗6年咋!

禁止訪問

回覆樓主:

寶石宮

2023年兔年勳章

raven 發表於 18-10-25 14:55

火車係 made in Japan架,仲要係2012年引入,用咗6年咋!

架車算新 無動力因為電纜定架車問題

大宅

回覆 kenshiro18 的帖子

睇電視劇集都有類似劇情,高層要保住自己個位唔想落台又唔想影響間公司以後冇人搭就當然隨便找個替死鬼出來頂些罪名,好想講咩他們冇良心架?咁多條人命!出左事係就係冇人想但分明係呢間公司協調不足,安全意識不足亦冇人當機立斷判斷停駛而出事,而家想全部賴給個司機?所謂的高層拍下屁股就算?真係人神共憤!

歡迎歡迎

寶石宮

回覆樓主:

台鐵好過份

侯爵府

好似去年都出過事,呢D大單野,政府都唔知敢唔敢公佈內情!
好似我地禮頓單 case 咁,睇新聞報導好似想保禮頓咁

大宅

台灣的交通設施及規劃做得唔太完善,有些地方仲係好落後下。遇到意外真係求人不如求己,好似我上年去台北明明係綠燈,我味照常過馬路點之失驚無神有架車駛來真係呆左!仲要幾次都係咁!唔知他們個交通規則點定。早幾年有個香港女生去台灣留學她自己駛車出外因為唔太識當地的交通,結果就
他們的安全意識同埋設備都係好落後,我有些上左年紀的朋友移民左台灣都叫我小心那邊的交通問題。
歡迎歡迎

侯爵府

親子王國15週年勳章

我見中間有講在花蓮換車,點解又冇換到

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

oran04 發表於 18-10-25 15:21
我見中間有講在花蓮換車,點解又冇換到

未到花蓮已經反車

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

d人命……
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

Watashiwamomo 發表於 18-10-25 15:07

台灣的交通設施及規劃做得唔太完善,有些地方仲係好落後下。遇到意外真係求人不如求己 ...

台灣同大陸都好似某d地方紅燈可以右轉,可能地方大,太多條行車線

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

kenshiro18 發表於 18-10-25 13:12
https://udn.com/news/story/12556/3441103

睇返通話記錄,好似司機都已經盡力

司機都惨、一路架駛、保修、聯絡,一腳踢,調度員仲要佢繼續揸,司機最蠢車不断有問題又唔敢叫停,台鐵機制真糸有問題,嗰調度員其實係最大責任

公爵府

BK Milk勳章

raven 發表於 18-10-25 14:55

你話引入,但冇講係新law,你知台灣最興買入人地舊貨返黎,佢地d軍備都係美國唔要既。

水晶宮

tinlong22 發表於 18-10-25 13:20
台灣現政府一定出盡力話係馬英九既問題...

點解?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kayen 發表於 18-10-25 15:41
司機都惨、一路架駛、保修、聯絡,一腳踢,調度員仲要佢繼續揸,司機最蠢車不断有問題又唔敢叫停,台鐵 ...

唔明! 唔係佢關左個車速計?
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Poyau 發表於 18-10-25 14:50
台灣火車咁兒戲都幾得人驚

何止火車! 好多野都好流! 上次先話用熱水爐會中一氧毒死
放下自在

首頁
12345...6

尾頁

跳至