夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

有適當危機感係正確。你同老公咁多年,一有咩奇怪或改變,你會最清楚。如果你覺得忍受唔到,一係開口同佢傾,話呢個轉變令你有幾不安,因為佢而家樂在其中,做緊英雄,都未必知道自己已被改變。但如果一開口,小心佢會更加謹慎同唔在透露比你聽,特別係佢身有a 但又唔會轉工的話。
或者觀察住先啦!

別墅

skac 發表於 18-10-26 19:00
有適當危機感係正確。你同老公咁多年,一有咩奇怪或改變,你會最清楚。如果你覺得忍受唔到,一係開口同佢傾 ...

我知以他性格,我一講,他以後不會提。所以我更加不會提...

翡翠宮

baby_suki 發表於 18-10-26 15:54
但可以點講?我覺得老公佢自己都感覺唔到他自己呢D甘細的改變...

我信,旁觀者清,當局者迷呀嘛!!

有時係當事人一步步行歪左都不自知~

翡翠宮

soso1227 發表於 18-10-26 13:26
你老公在你身邊同A小姐傾,
咁佢暫時都冇乜古惑,
但肯定佢對A小姐有好感。

非常認同~

我覺得繼續觀住先,到你生完,好好坐月,等你身體恢復過黎,荷爾蒙慢慢正常番時~

到時再睇睇情況~

珍珠宮

baby_suki 發表於 18-10-26 19:16

我知以他性格,我一講,他以後不會提。所以我更加不會提 ...

我先生的靚女下屬主動走左。
見你題到,見你老公自己衰左D乜都唔知。
我都有此歷程。我磨佢磨了三年。
現在,他同朋友講夫妻關係時公認我有慧眼。佢信我既判斷力。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

858D 發表於 18-10-27 14:10
我先生的靚女下屬主動走左。
見你題到,見你老公自己衰左D乜都唔知。
我都有此歷程。我磨佢磨了三年。
走番出來,不只在個邊玩

珍珠宮

20150618bb 發表於 18-10-27 14:15
走番出來,不只在個邊玩

好高興,你願意同我打招呼!
上天畀了個這麼多事我搞的先生,如何不分享下心得和經歷呢。
先生這麼夜也不睡覺,打機,我就坐他旁邊上BK。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

858D 發表於 18-10-27 14:20
好高興,你願意同我打招呼!
上天畀了個這麼多事我搞的先生,如何不分享下心得和經歷呢。
先生這麼 ...
你真有本事

珍珠宮

20150618bb 發表於 18-10-27 14:30
你真有本事

終於說服到先生唔打機,去訓覺。
要我食三個小時內第三件日本豆沙包,先訓覺。
我都訓啦。

珊瑚宮

858D 發表於 18-10-27 14:45
終於說服到先生唔打機,去訓覺。
要我食三個小時內第三件日本豆沙包,先訓覺。
我都訓啦。
白日訓覺???晚上就.......................................

男爵府

baby_suki 發表於 18-10-26 19:16

我知以他性格,我一講,他以後不會提。所以我更加不會提 ...

其實樓主可能大肚影響判斷 ,A 小姐可能新加入公司所以先問你c6 公事吧~

況且人地都結婚有小朋友,應該沒有引誘你C6 的動機吧!

放鬆一點,如果懷疑令自己唔開心,影響Bb 架

我剛剛都轉左工,有時都會off office hour 同上司傾公事,原來會俾對方太太懷疑,真係好無辜

所以兩公婆最緊要自己感情深厚就唔需要去懷疑對方

男爵府

回覆樓主:

Delete

別墅

綠茶新地 發表於 18-10-27 20:57

其實樓主可能大肚影響判斷 ,A 小姐可能新加入公司所以先 ...

A小姐從來都冇問題吖,而且放工傾公事都平常。我沒話有問題。正如我前面講,只是老公對呢個下屬比較特別,是我老公問題

伯爵府

2024年龍年勳章

baby_suki 發表於 18-10-27 21:46

A小姐從來都冇問題吖,而且放工傾公事都平常。我沒話有 ...

仲等?
攤出嚟講。佢明顯對人有好感。如果佢繼續,人哋而家唔受但遲啲受,你點算?
喜歡人唔係錯,同佢講,叫佢控制吓自己情感,你都會配合佢做個值得佢愛一世嘅女人,等佢收番吓野野哋嘅心。

伯爵府

有啲感情最可怕嘅地方係「不知不覺上左心」
感覺我c6前排對女同事上左心 成個過程都有成一年 雖然一直以來佢都話位女同事剛新婚 聽到嘅野初初只係公事 一直以來我無點出聲 直到個女同事要求c6去旅行幫佢買野 我就同c6攤出嚟講 直接話唔鐘意佢對其他女人上心 當時c6就話 以為只係順水人情

攤完牌後c6就無咩提呢個女同事 但我就繼續觀察囉 女人第六感好準 有時咁講 拍拖時 梗係等到有証據係手先發爛啦 但婚姻喎 唔經有裂痕發生左 先去補救?

別墅

Gi-leung 發表於 18-10-27 22:42
有啲感情最可怕嘅地方係「不知不覺上左心」
感覺我c6前排對女同事上左心 成個過程都有成一年 雖然一直以來 ...

>< 甘我應該點...

伯爵府

baby_suki 發表於 18-10-27 22:48
>< 甘我應該點...

拎出嚟講前 你對你c6嘅反應有無信心先 我自己本身係c6緊張我 多過我緊張佢 所以我先有信心同佢攤牌講

珍珠宮

20150618bb 發表於 18-10-27 18:01
白日訓覺???晚上就.......................................

我地現時唔住香港,所以有時差。
我先生佢,就乜、、、、、、、使睇時間個咩?!
好似古時D強盜打劫咁,睇條件環境,好下手既就下手。從來唔嫌多。

男爵府

Gi-leung 發表於 18-10-27 23:26
拎出嚟講前 你對你c6嘅反應有無信心先 我自己本身係c6緊張我 多過我緊張佢 所以我先有信心同佢攤牌講
...

如果樓主無啦啦攤出來講,咁佢C6 咪覺得佢份人疑心大,又唔諒解,記得佢講過個A 小姐剛剛生完個女,咁樓主可以叫老公介紹A 小姐佢識,話請教下育嬰心得,咁又大方d ,順便宣示主權,咁係咪好d ,等佢C6 知道樓主已經aware 佢同A 小姐既境況

男爵府

baby_suki 發表於 18-10-27 22:48
>< 甘我應該點...

看看我俾你建議work 唔work

首頁

尾頁

跳至