家庭理財

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

由11點開始處理, 但竟然1點10分先完成。實在慢到嘔。

男爵府

tanping 發表於 18-10-26 14:02

好似好多人都有不快經歷⋯⋯

水晶宮

畀面勳章

simplemind 發表於 18-10-26 16:08
好似好多人都有不快經歷⋯⋯
真係從未試過用咁多時間開戶口。

男爵府

畀面勳章

tanping 發表於 18-10-26 17:17
真係從未試過用咁多時間開戶口。

係,我開完户口後先至知道佢地無同我開支票户口,原來交行佢地無综合户口,支票户口要另外再開,當時個職員同我填表都填左一個鐘,我見佢面有難色,我又唔想強人所難,放棄開支票户口算了。

大宅

(emoji)

男爵府

回覆樓主:

呢間bank應該留係大陸, 唔知為咩要衝出去?

複式洋房

回覆樓主:

交通我已投降,cut晒户口!因職員做嘢實在太慢!
仲試過定期做少個零!即做50萬,將定期單只打5萬……好彩有check吓先離開!對唔住都無聲……簡直滴汗!

男爵府

我本身有戶口,下午想去旺角分行開個理財戶口及做定期,個姐姐用了20分鐘去check息率及我的戶口,最後竟然話我聽人手不足要預約第日!

水晶宮

畀面勳章

seenfu 發表於 18-10-26 19:16
呢間bank應該留係大陸, 唔知為咩要衝出去?
絕對係。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有啲誇張喎!!如果淨係開戶口
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

畀面勳章

crystal媽咪 發表於 18-10-26 21:28
有啲誇張喎!!如果淨係開戶口
直頭我覺得無可能發生。去正呢間分行真係當黑

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tanping 發表於 18-10-26 21:33
直頭我覺得無可能發生。去正呢間分行真係當黑

我試過去中國銀行,做理財投資問卷,又要錄音.問咗好耐,做咗個幾鐘

交通係咪息高好多? 謝謝分享及提醒

大宅

simplemind 發表於 18-10-26 21:20
我本身有戶口,下午想去旺角分行開個理財戶口及做定期,個姐姐用了20分鐘去check息率及我的戶口,最後竟然 ...
你唔係講近弼街嗰間呀嗎? 廿分鐘對呢間行嚟講算 "快" 喇, 你去其他分行做完呢間都仲可以 "操作正在進行中", 中過幾次招就算吊腳我都揀第間分行.

男爵府

StiltonCheese 發表於 18-10-26 23:44
你唔係講近弼街嗰間呀嗎? 廿分鐘對呢間行嚟講算 "快" 喇, 你去其他分行做完呢間都仲可以 "操作正在進行中", ...

就系呢間

禁止訪問

複式洋房

朋友都唔建議去呢間開戶

伯爵府

交行啲職員真係慢世魔王, 係間間分行都係咁! 我覺得係本身間銀行管治或行政問題! 無埋由間間分行都係咁衰!

水晶宮

畀面勳章

crystal媽咪 發表於 18-10-26 21:35

我試過去中國銀行,做理財投資問卷,又要錄音.問咗好耐 ...
都算高,加埋回贈有約2.9%

寶石宮

tanping 發表於 18-10-29 01:24
都算高,加埋回贈有約2.9%

真係幾高,難怪咁多人都有去開戶口。謝謝分享
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

我經驗係即使傳統富貴區嘅大分行嘅職員都係很散慢, 死氣沉沉。 燈光昏暗, 裝修同整體感覺好似仍然保留住20年前大陸嘅銀行咁。
最近報失佢張信用咭。 電話hotline竟然要入好多個folder,無按錯制, 無重覆選項都用咗分半鐘,先入到去報失咭位置, 真係o嘴。駁通cs 佢竟然問我咭number! 玩咩, 而家係報失咭喎。 仲要想唔補咭要去分行填表, 易請難送。

首頁

尾頁

跳至