自由講場

跳至

首頁
45678...14

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wuwucancan 發表於 18-10-27 13:32
久不久就見呢D踩場

咪是

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

PUIPUI2000 發表於 18-10-27 12:56
唔緊要啦,都係傾下計啫,我都見唔少人即係朋友啦或者我老公自己的男性朋友啦,都係好好 ...

大家好好傾下

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

江山易改,本性難移。
我呀叔幾十年如一日,外號雷神
你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

PUIPUI2000 發表於 18-10-27 09:28
今朝起身 ,晨早流流冇理由得罪佢㗎,又發脾氣, 最憎佢就係黑口黑面, 個嘴角永遠向下。 最弊就係都唔知自 ...

我老公又係,一樣,我有次忍唔住粗口都爆埋,有衝動扯把佢

wcpcelia    發表於 18-10-27 17:46

琥珀宮

今朝起身 ,晨早流流冇理由得罪佢㗎,又發脾氣, 最憎佢就係黑口黑面, 個嘴角永遠向下。 最弊就係都唔知自 ...

太大壓力?情緒病?

珍珠宮

LLMan 發表於 18-10-27 13:41
我尋日爆左佢,另一個post有講,今日佢表現良好,家用都提早比在,食完早餐重送上牙簽,唔知可以k ...

我隻鬧都無用

侯爵府

singpoluk 發表於 18-10-27 09:46
我會鬧佢

伯爵府

成日見住個阿媽受委屈
脾氣大加上一副生人勿近嘅性格
你老公有想過啲仔女長大後避開佢嗎?

男爵府

forgive?forget? 發表於 18-10-27 14:56
成日見住個阿媽受委屈
脾氣大加上一副生人勿近嘅性格
你老公有想過啲仔女長大後避開佢嗎?

呢啲人識諗就唔會有咁嘅脾氣啦

琥珀宮

畀面勳章

PUIPUI2000 發表於 18-10-27 12:38
係呀,我啲小朋友有時見到我谷氣到喊,或者 我問我老公,我做錯啲咩呀,關我咩事呀, 唔關我事你做乜向我 ...

陰公豬,真係容易會令到小朋友有負面情緒,尢其係女仔,怕佢會對婚姻有負面影響,好好開解下個女

珍珠宮

希望呢D脾氣吾好嘅人得一個大病,等佢地知道乜嘢叫痛苦又無人理佢

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

PUIPUI2000 發表於 18-10-27 09:40
我個女話佢應該係有躁狂症

琥珀宮

ronaldlcm 發表於 18-10-27 11:08
真係好幫到忙呀。你好叻呀。

人地都唔係講果樣野,硬係要認叻,真係叻。

男爵府

PUIPUI2000 發表於 18-10-27 10:31
同你講嘢冇音尾啦, 把聲好惡喇, 講嘢嘅時候塊面好忟憎呀咁囉, 總之佢一發脾氣呢,無論係我自己啦,仔女 ...

咁似我個件,我唯有當佢透明,完全唔好同佢講嘢

琥珀宮

PUIPUI2000 發表於 18-10-27 12:56
唔緊要啦,都係傾下計啫,我都見唔少人即係朋友啦或者我老公自己的男性朋友啦,都係好好 ...

有時係表面,幾好脾氣嘅男人到咁上下年紀總有啲脾性轉變,因為各樣因素,更年期或情緒病係其中引致嘅可能因素。

唉…!我家果件都係,我話佢狂躁症,又係要人跟佢意思去做,一有不同就覺得樽鹽受損,同你死過。琴日見個男人狂鬧老婆,個女人真係陰公 所以離婚率高唔出奇,忍無可忍 好過。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

試下佢唔黑面果時讚下佢,但都会要d時間先改到。

大宅

PUIPUI2000 發表於 18-10-27 13:22
所以真係呢父母係子女嘅寫照呀我都覺得因為老爺脾氣唔好所以兩個仔嘅脾氣都好差
...

有時我老公太火爆,我一句得埋去話我唔係奶奶個啲小女人,佢就知自己賴野,會好啲。但初期佢都幾大男人,我係見得多老爺先知佢師承邊個。但奶奶依家好似好滿足因為老爺依家會問吓佢想食咩個啲而唔係自己話咩就咩

我覺得,我地呢代,可以試吓平時傾多啲,等佢知道野野黑面真係無人理佢架老架,我老爺睇醫生得奶奶陪,奶奶咳兩聲姑奶細佬即刻衝返去叫奶奶check呢樣個樣,老爺葡萄架,但又大男人唔出聲,所以依家感覺佢想修補關係。。。

用戶要求終止服務

anna59 發表於 18-10-27 15:42
希望呢D脾氣吾好嘅人得一個大病,等佢地知道乜嘢叫痛苦又無人理佢

我老爸剛試過啦,平時喺老人院已經同院友對罵,最近入醫院,半夜兩點幾埋怨姑娘唔理佢,無中生有,鬧姑娘衰格,又話醫院地獄,嘈到姑娘打電話畀我!我早上去到探佢佢又繼續埋怨!
越多病痛越燥

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

就同忍會助長佢呢D黑面雷神。鬧返佢就仲衰,佢明正言順去發脾四。我自己係選擇冷處理。佢係街顛,我就立即走自己返屋企。佢係屋企顛,我一係入房,出街或當佢透明做自己野。
同時佢唔變身做怪獸時,好人好者時,我反而對佢特別好,遷就同投其所好。佢一變怪獸我就彩佢都儍。

ccysj01    發表於 18-10-27 20:44
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

男人,我覺得係有姨丈到呢樣野!我老公都係脾氣臭果d,無屈佢,佢自認!拍拖時受氣再差d分手,然後大家磨合左先結婚,生埋小朋友,期間佢都會久唔久姨丈到,不過火力有緩和跡象,而家脾氣叫好左好多,但要爆發時我都係冷處理!我覺得係家庭教育問題,詳細唔講,佢呀哥都脾氣大既,咁係咩教育好易明!我性格係唔會忍佢,佢都知,所以見我冷處理佢自己知瀨野會搵位打圓場!所以真係唔好死忍爛忍,同教小朋友一樣,唔以縱佢地架!有咩咪大家有商有量囉,我唔係你呀媽,我無必要受你氣!

首頁
45678...14

尾頁

跳至