自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

凡事想開一點
日子 開唔開心都要過-就揀開心地過

真係唔開心 -就諗下自己的小朋友.

想喊就喊 想大叫就大叫 發洩一下

有時間落公園行下.同小朋友影下相.

珍珠宮

sfuhsg 發表於 18-10-28 19:42
咁平咩
我見好似話千幾蚊一次, 每次2星期藥咁上下..
唔知JM有冇介紹呢..

初頭就會睇密 d, 你穩定返就會變個半、兩個月一次

睇病唔係浪費金錢,唔睇病就係浪費生命
病向淺中醫

方日旭醫生係出名同埋好人既

子爵府

試下打熱線,問下意見,順祝藥到病除

伯爵府

你要加油!記住仲有個女!今日唔開心,聽朝訓醒就係美好既一天!真係頂唔順就要快d尋求協助!無野係解決唔到既,大家都可以陪你傾計!最緊要你肯講我都試過抑鬱,係好辛苦。都食過一排藥,最終靠自己既意志好反!為母則強!我得,你都得

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

辦法總比困難多,加油jm

已刪除用户

已刪除用户

公爵府

sfuhsg 發表於 18-10-28 19:40
夜晚訓唔到, 冇番工, 家務都做到, 因為有潔癖

但好多時, 可以唔出去都唔想出去.

去政府普通科先,叫佢寫紙去精神科,去到講得嚴重些小博佢俾你快些睇,但點都要幾個月,所以要即做囉,咁等候期間多些出街令自己放鬆一些,私家始終太貴,好難負擔
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

男爵府

sfuhsg 發表於 18-10-28 19:42
咁平咩
我見好似話千幾蚊一次, 每次2星期藥咁上下..
唔知JM有冇介紹呢..

如果太頂唔順,唔好等啦!去睇急症。
如果你已經有死的念頭,就想想,你已經是天不怕地不怕啦!不如積極面對,其實積極面對,比死更易呀!

希望你快雨過天晴
沒有事是解決不了!

大宅

熱血勳章

sfuhsg 發表於 18-10-27 23:49
我就黎頂唔順

有冇九龍區家庭醫生介紹?

希望呢個幫到你,應該唔會排好耐

我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

侯爵府

sip594 發表於 18-10-28 23:27
如果太頂唔順,唔好等啦!去睇急症。
如果你已經有死的念頭,就想想,你已經是天不怕地不怕啦!不如積極面 ...

多謝你,我又未頂唔順到即刻要去死

只係覺得好絕望

我知自己唔死得,因為我死左,個女會好慘

侯爵府

stopstop 發表於 18-10-28 23:47
希望呢個幫到你,應該唔會排好耐

thanks
我會了解下

侯爵府

shareholder 發表於 18-10-28 23:10
去政府普通科先,叫佢寫紙去精神科,去到講得嚴重些小博佢俾你快些睇,但點都要幾個月,所以要即做囉,咁 ...

係啊,我知呢場係持久戰,長期睇落去真係太貴

侯爵府

叮妹 發表於 18-10-28 22:02

仲有青山E院個網有非常之詳盡有用資料,我一焦慮發作又上佢度 ...

我去睇下先

侯爵府

nsychristy 發表於 18-10-28 20:54
初頭就會睇密 d, 你穩定返就會變個半、兩個月一次

睇病唔係浪費金錢,唔睇病就係浪費生命

thanks 我再了解下

侯爵府

叮妹 發表於 18-10-28 21:59

病向淺中E好啱……我未正式睇E生時成日都以為性格系咁而會咁 ...

我以前食過,覺得好辛苦
去到又覺得醫生奚落我
無人幫到我
所以先冇再去睇
但其實近幾年係feel到自己嚴重咗
兼好似有強迫症

我自少性格都靜,悲觀

子爵府

牛年勳章

sfuhsg 發表於 18-10-29 00:09
多謝你,我又未頂唔順到即刻要去死

只係覺得好絕望

我唔識點安慰妳。但希望妳切記妳想不開的話,咁妳個女一生都會有陰影。
希望集液成球,呢度每一位jm所講嘅嘢可以冲淡妳嘅念頭!
努力戰勝自己啊!

侯爵府

carcar0909 發表於 18-10-29 00:29
我唔識點安慰妳。但希望妳切記妳想不開的話,咁妳個女一生都會有陰影。
希望集液成球,呢度每一位jm所講嘅 ...

多謝你

就係因為個女,我先時刻提醒自己唔可以做傻事

公爵府

sfuhsg 發表於 18-10-29 00:14

我以前食過,覺得好辛苦

無計, 多數醫生都是臭串的, 但如果醫到你就唔好理佢講咩啦, 而家頂唔順就打去撒瑪利亞防止自殺會傾住先, 雖然無咩用, 但好過無啦
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

侯爵府

shareholder 發表於 18-10-29 01:04
無計, 多數醫生都是臭串的, 但如果醫到你就唔好理佢講咩啦, 而家頂唔順就打去撒瑪利亞防止自殺會傾住先, ...

果時就係醫唔到,連帶安排比我既社工都一樣

完全係覺得 咁比你踩法我都唔死,應該都死唔去

首頁

尾頁

跳至