意見反饋
義工

少年成長 今日: 0|主題: 14695

請問有人知咩係妥瑞症?

大宅

國民生產總值:1024

我懷疑個女有呢個問題!佢一睇平版電腦就會個頭抽搐仲有嗯嗯聲!

王國熱話
^^簡簡單單ge仔仔午餐盒 (定期更新)
聖誕卡通湯丸
芝士餅乾
大P洗碗機用邊款洗碗粉好?

大宅

國民生產總值:1308

回覆樓主

睇過套戲講呢個病,好似平時不自覺都會出現症狀,當緊張,壓力大既時候會更頻密。(個男主角好似係咁)

大宅

國民生產總值:1188

好似大個左會消失, 細個時留意多 d , 詳細有 link :

認識妥瑞症

王國會長

國民生產總值:7629

HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Karen1988 發表於 18-10-28 00:13
我懷疑個女有呢個問題!佢一睇平版電腦就會個頭抽搐仲有嗯嗯聲!

我見過一個中學生,確診呢個症狀。佢行為係會出現不由自主叫,静態坐係度或玩遊戲,但頻密性不高。

大宅

國民生產總值:1334

韓劇沒關係是愛情入面李光洙的角色患有妥瑞症 佢緊張就會不停打乞嗤, 身體抽搐 屬精神病一種 公眾地方發作都幾嚇人

伯爵府

國民生產總值:15691

nora) 發表於 18-10-31 21:05
睇過套戲講呢個病,好似平時不自覺都會出現症狀,當緊張,壓力大既時候會更頻密。(個男主角好似係咁)
...

係呀, 套戲好似叫 “叫我第一名”
另外 american got talent 有個參賽者都有呢個症

別墅

國民生產總值:915

Karen1988 發表於 18-10-28 00:13

https://www.facebook.com/892940630777018/posts/2372087212862345/

剛見到

洋房

國民生產總值:38

回覆 寶娃婆婆 的帖子

長知識了,真係第一次聽

水晶宮

國民生產總值:58271

BK Milk勳章

發表於 昨天 20:55 |顯示全部帖子
Spiderman_mama 發表於 18-11-12 07:51
韓劇沒關係是愛情入面李光洙的角色患有妥瑞症 佢緊張就會不停打乞嗤, 身體抽搐 屬精神病一種 公眾地方發作 ...

妥瑞症吾係精神病

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.