嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我囝囝出世既時候食明治, 到4個月大就開始有濕疹, 醫生建議佢食低敏奶粉, 所以我同佢轉咗能恩低敏, 不過佢唔係好鍾意食同食得好少, 請問有無邊隻奶粉好味d, 又啱濕疹bb食

別墅

森永都係低敏架..應該都幾好架喎

男爵府

明治都有低敏, 0-3歲

大宅

試吓食豆奶呀!我個仔滿月就有濕疹, 情況反反覆覆, 後來轉咗豆奶之後就好咗九成。
我個仔食愛心美豆奶粉.

[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

子爵府

你囝囝而家幾大呀? 佢食咗豆奶幾耐? 豆奶d味道佢鍾唔鍾意食?
原帖由 tuenyima 於 09-4-15 19:27 發表
試吓食豆奶呀!我個仔滿月就有濕疹, 情況反反覆覆, 後來轉咗豆奶之後就好咗九成。
我個仔食愛心美豆奶粉.

大宅

我個囝之前因為腸胃問題都係食能恩,食到9個月,味道是比較澀d,而poo poo會好臭,但我睇好多人都話低敏黎講,能恩有口碑,不過我阿b食左咁耐都ok。

子爵府

佢d poo poo真係好臭呀! 同埋係墨綠色架 請問你仔仔9個月大之後轉咗食咩奶粉呀?
原帖由 laban_sh 於 09-4-16 17:17 發表
我個囝之前因為腸胃問題都係食能恩,食到9個月,味道是比較澀d,而poo poo會好臭,但我睇好多人都話低敏黎講,能恩有口碑,不過我阿b食左咁耐都ok。 ...

大宅

原帖由 CurtisBB 於 09-4-16 16:19 發表
你囝囝而家幾大呀? 佢食咗豆奶幾耐? 豆奶d味道佢鍾唔鍾意食?

我個仔依家三個半月大, 滿月發現濕疹後就轉食豆奶, 食咗一個星期D濕疹已好咗好多. 初時食FRISO的豆奶, 佢唔肯食, 後來食愛心美就好鐘意食, 所以一路食到依家.
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

大宅

我個囝轉左美素力,轉左都好多CAN了。

原帖由 CurtisBB 於 09-4-16 17:46 發表
佢d poo poo真係好臭呀! 同埋係墨綠色架 請問你仔仔9個月大之後轉咗食咩奶粉呀?

首頁

尾頁

跳至