親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

5月會去沖繩,想問跟團定自由行好?

複式洋房

如果你識渣車又唔介意做資料搜集, 自由行會悠閒d, 跟團始終行程會好趕

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

自由行咪可以出外島

大宅

好媽媽勳章

剛在easter 去完, 自駕遊好easy~~~

維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

大宅

我舊年JOIN東XX團去咗5日(冇出外島), 唔趕+有特, 7-7:30am 起床, 8:30am 先離開酒店.

全程都好舒服. 我地好滿意, 會再去.

原帖由 LOOLOO 於 09-4-16 21:22 發表
剛在easter 去完, 自駕遊好easy~~~

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

搵資料可以睇天書同睇blog, 你去yahoo!blog search下”沖繩”就會有好多料
以日本來說, 自由行/跟團係一個個人的問題, 視乎你肯唔肯花大量精神+時間去搵料, 只靠問別人比料係唔夠的, 始終人人去的地方同想逗留的時間都唔同, 要自己plan行程

大部份試左自由行的人, 係唔會去番跟團的

大宅

好媽媽勳章

其他地方唔敢講, 日本人做事好有原則, 唔會亂來, 去日本一定自由行!!
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

複式洋房

我都打算去沖繩自駕遊, 之前仲睇緊 d package 價錢, 不過剛剛見到 priceline 做緊 $2730 大人, 坐 hk express, 以家打算 ticket & hotel 分開 book, 價錢平d, 彈性又大d. 行程方面, 買咗本旅遊書刨緊, 不過都是離不開陽光與海灘.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 jeffhei** 於 09-4-17 23:19 發表
我都打算去沖繩自駕遊, 之前仲睇緊 d package 價錢, 不過剛剛見到 priceline 做緊 $2730 大人, 坐 hk express, 以家打算 ticket & hotel 分開 book, 價錢平d, 彈性又大d. 行程方面, 買咗本旅遊書刨緊, 不過都是離 ...

recommand 你住呢間車斗酒店: http://www.banian.jp/
上星期我住13600yen (不包朝夕)

離美之海水族館好近, 只需15mins 車程

複式洋房

原帖由 LOOLOO 於 09-4-18 12:41 發表

recommand 你住呢間車斗酒店: http://www.banian.jp/
上星期我住13600yen (不包朝夕)

離美之海水族館好近, 只需15mins 車程

Thank you for your information. 啱啱上咗佢個 website 度, 好正吓噃.

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

抵就抵, 不過冇得延長回程日期, 即是去得4日, 我覺得太短.
原帖由 teresatze 於 09-4-20 10:47 發表
我都會6月自由行去沖繩..而家都睇緊d package
見東瀛4日3夜搭快運$$3199
抵唔抵呀??

大宅

好媽媽勳章

原帖由 jeffhei** 於 09-4-18 13:30 發表

Thank you for your information. 啱啱上咗佢個 website 度, 好正吓噃.

實景同website 無分別, 一樣咁正. 如果要睇哂d文化遺產及出島玩, 4天就唔夠. 我兩樣都沒有(只去了首里城), 4天剛剛好!

禁止訪問

子爵府

我都計劃緊5月尾去, 唔知出島玩有無魚仔餵呢?

原帖由 jeffhei** 於 09-4-18 13:30 發表

複式洋房

[quote]原帖由 teresatze 於 09-4-20 17:18 發表

哎呀, 我都無留意無得延長...你呢??有冇睇到d抵package?? [/quote

我個得間間都差不多, '太陽花' 有個 package 較平, 不過坐中華要經台北轉機. 我自己冇買 package, 機票/hotel 分開 book.

複式洋房

我見唔到出島餵魚仔 d tour 喎, 不過係真榮田岬有得 snorkelling + 餵魚仔. 我都打算去玩.

http://www.okinawa123.jp/onna/index.html

原帖由 yatjeh 於 09-4-21 11:32 發表

大宅

好媽媽勳章

原帖由 yatjeh 於 09-4-21 11:32 發表

http://gpzagogo.s8.xrea.com/kaicyutenboto.html
海中展望塔 - 呢度都可以餵魚仔.

首頁

尾頁

跳至