自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

whywhite22 發表於 18-10-30 22:12

新版結局:段譽最後發覺自己鍾意嘅唔係王語嫣,而係個 ...
咁新版王語嫣結局係點?
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

飞雪连天射白鹿,笑书神侠倚碧鸳;
道不尽侠骨柔情,书不完生死相随;
江湖喜醉薄云天;行侠仗义图江湖;
一朝驾鹤作千古,尘世再无江湖音

RIP

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

請勿打招呼~

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

R.I.P.
一代奇才

水晶宮

浩霆豬豬 發表於 18-10-30 22:17
吓佢真係只鍾意仙女姐姐喎

新版改咗

男爵府

wong2323 發表於 18-10-30 19:53
悼查大俠

飛雪連天射白鹿,笑書神俠倚碧鴛

佢既小說真係陪左我好多時間

男爵府

ValerieBaBa 發表於 18-10-30 22:24
我睇左新版神鵰俠侶,好後悔

點解後悔呀

水晶宮

wong2323 發表於 18-10-30 22:30
咁新版王語嫣結局係點?

好傷心咁返去南慕容身邊,但南慕容已經傻咗。(因為好耐之前睇,希望冇記錯)

男爵府

haileykiu 發表於 18-10-30 20:06
最愛笑傲江湖
願大俠一路好走

我都係, 令狐沖加獨孤九劍真係太有型喇

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

whywhite22 發表於 18-10-30 22:35
好傷心咁返去南慕容身邊,但南慕容已經傻咗。(因為好耐之前睇,希望冇記錯)
...

傷唔傷心就唔記得,只記得王語嫣同另一個女仔(一下講唔出名)一齊照顧傻左既慕容表哥喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

最鍾意天龍八部同鹿鼎記,中學時睇到唔捨得瞓俾爸爸鬧一路好走

伯爵府

my005 發表於 18-10-30 22:41
傷唔傷心就唔記得,只記得王語嫣同另一個女仔(一下講唔出名)一齊照顧傻左既慕容表哥喇。
...

亞碧,慕容復一個丫鬟

my005    發表於 18-10-31 07:07

男爵府

RIP 查大俠全部舊版都有睇,最鐘意是射鵰英雄傳,覺得當年翁美玲演活了黃蓉,不論小說或電視劇不停去追睇

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔講作品住,講大俠仁義之風先,話說2008年播出嘅射鵰英雄傳因為拍攝其間主角胡歌車禍受傷,被逼停拍一年,復拍因為財政問題同版權問題,一度令唐人影業落入困境,唐人影業老闆蔡藝儂約見查大俠。。。

查先生嘅俠義不只在書中,而在他的骨血內,現實中的大俠一路好走。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

回覆樓主:

前排先翻煲完一堆金庸 一路好走!謝謝查大俠創造了那麼多好故事,百看不厭

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

whywhite22 發表於 18-10-30 22:35
...

王語嫣表哥唔係叫慕容復咩?係我記錯定改咗?
我要記得幸福......

男爵府

Audreyloo115 發表於 18-10-30 21:54
金庸=學生時代回憶

同意。中學時常常要去圖書館左借右借,當時許下心願,自己一有錢便要買全套金庸回家。終於,出來做事一出糧便去捧了全套舊版回家。現在,十多廿年後到阿仔睇⋯⋯

我最愛的中文作家,很不捨

伯爵府

回覆樓主:

RIP

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

我覺得愛看金庸書既人係有福既,起碼多咗份回憶

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

浩霆豬豬 發表於 18-10-30 23:22
王語嫣表哥唔係叫慕容復咩?係我記錯定改咗?

北喬峰,南慕容,係江湖外號
北方有喬峰,南方有慕容復
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁
23456...10

尾頁

跳至