自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

王國教室勳章

tiffor 發表於 18-10-31 10:54
尖山》西隧

X2!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

fitfish 發表於 18-10-31 11:24
除路途吾塞車。仲要冲上三楼

放工時間。随時中環塞到上環
我係搭星期六 19:00 船, 唔係星期五放工後去

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

回覆樓主

25 min

珊瑚宮

好難講。天時地利人和

玩具萬歲!

大宅

lovececing 發表於 18-10-31 10:55
純8掛一問,係咪一定要坐船,如果打的去香港口岸轉金巴過又點睇呢

過西隧廿分鐘一百八十幾的士錢同去香港口岸至少半小時二百幾的士錢,妳點㨂

伯爵府

miriam 發表於 18-10-31 10:52
16:30 比賽, 當打到 18:00, 飛的應該趕得切搭 19:00 船掛.......

Google map左 20分鐘

侯爵府

fitfish 發表於 18-10-31 11:24
除路途吾塞車。仲要冲上三楼

放工時間。随時中環塞到上環

中環點塞,唔會塞到出西隧去上環個段,如果樓主係去金鐘、灣仔就會受中環交通影響

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Maggie519 發表於 18-10-31 11:23
我住係顯徑附近,亦經常去澳門,最快途徑一定經尖山西隧,車程廿至廿五分鐘,車費連隧道費$180-190:winner ...
係擔心顯徑多唔多的士咋

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

回覆樓主

朋友返工日日都係咁搭,一上巴士20-25 到,搭的士仲快

禁止訪問

男爵府

miriam 發表於 18-10-31 10:40
星期六我囡比賽完即由沙田顯徑邨飛的去上環信德搭船過澳門.

我真係唔熟路, 由沙田顯徑邨去信德行紅隧定西 ...

一定係西隧快,我住港島
世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

王國長老

Maggie519 發表於 18-10-31 11:35
過西隧廿分鐘一百八十幾的士錢同去香港口岸至少半小時二百幾的士錢,妳點㨂
...
咁平, 我預至少 $250

大宅

未必次次咁好彩有的士

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

miriam 發表於 18-10-31 10:52
16:30 比賽, 當打到 18:00, 飛的應該趕得切搭 19:00 船掛.......

除非你CALL 定的士5 點幾已經等定你個女,而你個女又好肯定咁6 點上到的士。
再加上好彩地程車順順利利,你都要 6:30 落車,跑埋上樓上匯合,又用幾分鐘,加埋7 點船要 15 分鐘前要入閘,即係6:45 要到閘口。我覺得變數太多了。應該趕唔切。 叫你個女打比賽申請提早走得唔得呀?

王國長老

IloveJJ 發表於 18-10-31 11:37
call的咪得囉!
唔知打到幾點丫, 最遲 18:00 拉佢走

大宅

miriam 發表於 18-10-31 11:35
係擔心顯徑多唔多的士咋

係架,六點呢個時間好難講,撞正交更時間
平時顯徑ok多車

侯爵府

Maggie519 發表於 18-10-31 11:31
趕得切有餘,但一定要行西隧,信我,呢個途徑我搭左二十次以上,不如妳擔心呢d時間截吾截到的士好過 ...

我都經常搭的行呢條路,返工時間又好、星期六、日又好,樓主呢段路絕無僅有會塞車,20分鐘車程真係好穩陣,截唔到的士才是最大隱憂,去到信德上上落落過關嘅時間我就唔清楚了。

珍珠宮

Fion_Chan 發表於 18-10-31 11:30
尖山隧道出來是奧運站個邊入西隧,唔使經尖沙咀喎

我放工成日見到條橋向西隧方向塞車咋~
見有啲落橋咁,唔好意思啊。。。

王國長老

Kiko仔 發表於 18-10-31 11:38
除非你CALL 定的士5 點幾已經等定你個女,而你個女又好肯定咁6 點上到的士。
再加上好彩地程車順順利利, ...
最盡可以 call 的士 17:45 係顯徑等我, 但唔知肯唔肯咁等喎

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至