親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

19年2月會去GC, 而家Plan緊行程, 想問下各位JM:

以下樂園三選一, 邊個好玩呢, 我小朋友差不多6歲:

Dreamworld
Warner Bros. Movie World
Sea World

因為唔係好夠時間, 只可以選其中一個樂園去, 謝謝各位JM回覆

禁止訪問

大宅

seaworld得閒先去dream world 和 movie world差不多,但6歲就dream world 適合D

男爵府

我都想問下2月去GC , 全部大人有咩地方值得去同玩呢?有4日喺GC!

子爵府

lubb 發表於 18-10-31 10:42
19年2月會去GC, 而家Plan緊行程, 想問下各位JM:

我覺得Wet N Wild 好玩D!

男爵府

謝謝各位,應該會去Dream World

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 lubb 的帖子

dream world多元化d

大宅

lubb 發表於 18-10-31 10:42

請問可以分享下行程嗎?會5會好熱5想玩?

男爵府

回覆 Mingfaihome 的帖子

我地係GC玩左約一星期, 主要行程如下:
Day 1 - Brisbane機場去GC, 跟住行街, 係酒店休息下
Day 2 - Movie World, 11點玩到4點到, 要排隊, 但算快
Day 3 - Day tour 去熱帶雨林, 跟英文團, 幾好玩
Day 4 - 早上老公去玩跳傘, 我同小朋友去Sea World, 夜晚跟tour去睇螢火蟲,好多, 好靚
Day 5 - Currumbin Wildlife Sanuctuary, 呢到都值得去
Day 6 - 起身食個早餐, 就去GC機場

我地去個幾日天氣都幾好, 又唔覺得特別熱, 夜晚有風好舒服~

男爵府

回覆 lubb 的帖子

可否分享多一些關於你的熱帶雨林團呀?在哪裏報㗎?有冇行樹冠吊橋呀?Thanks!

男爵府

winniepoon 發表於 19-3-20 12:28
回覆 lubb 的帖子

可否分享多一些關於你的熱帶雨林團呀?在哪裏報㗎?有冇行樹冠吊橋呀?Thanks! ...

團係係 “吃喝玩樂” 預訂的,有行樹冠吊橋呀

大宅

lubb 發表於 19-3-20 11:31

請問係睇螢火蟲定發光藍蟲?
我見d藍色蟲有d恐佈

同埋有無餐廳推介
Thank you !

男爵府

回覆 lubb 的帖子

謝謝你的回覆呀!是否包埋接送㗎?個團名叫咩名呀? 唔好意思呀 …… 我咁煩,因為驚報錯團?
另外,請問你是自駕還是搭公共交通㗎?如果是搭公共交通, 可否分享一下是怎樣搭車去不同的樂園呀? Thanks!

男爵府

bibibi1234 發表於 19-3-20 13:02
請問係睇螢火蟲定發光藍蟲?
我見d藍色蟲有d恐佈

我唔識分,夜晚去,導遊帶我地行入個洞,已見到好多

餐廳無特別推介,我地多數自己煮

男爵府

winniepoon 發表於 19-3-20 18:32
回覆 lubb 的帖子

謝謝你的回覆呀!是否包埋接送㗎?個團名叫咩名呀? 唔好意思呀 …… 我咁煩,因為驚報 ...

唔會呀,開心分享下,團名係熱帶雨林四驅車一日生态遊,活動編号: 569 ,有車接送

我係GC無租車,主要座G-link / Uber

侯爵府

醒目開學勳章

你個行程好啱我呀,我想問你係邊 book 跳傘和熱帶雨林呀

男爵府

回覆 lubb 的帖子

可否問多句,請問你是買 go card 還是買了一日的都 go explorer 呀? Thanks!

大宅

好多謝你返嚟回報, 行程都好啱我, 等我再研究吓先, 謝謝!

大宅

想問下你起BNE去GC係搭火車定渣車?

首頁

尾頁

跳至