夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公出軌後唔想離婚,但又被我發現同賤人還有聯絡,今次我提出離婚,但c6只是同之前一樣講話《唔會再見》,《會做好d》令我放心。

但呢d說話已聽過多次,今次我唔會就咁就算數,我要求c6作出實際具體承諾,例如報到行蹤(因c6係自由人,好多時我都唔知佢去咗邊)、換電話號碼等,其他還未有諗到,但c6係竟然whatsapp話我,想經常控制佢一切,我都唔知點答佢好,明明c6自己有出軌在先,還返過來話我,真係痴綫嘅!

請大家幫忙一下,我應該點回答c6

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

知知姐 發表於 18-11-1 18:37
老公出軌後唔想離婚,但又被我發現同賤人還有聯絡,今次我提出離婚,但c6只是同之前一樣講話《唔會再見》, ...

…………

大宅

crystal媽咪 發表於 18-11-1 18:40
你仲諗住點樣回應佢??
應該諗下係一齊定分開?

我對佢已經冇曬信心,佢亦俾唔到安全感我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

知知姐 發表於 18-11-1 18:41

大宅

知知姐 發表於 18-11-1 18:41

我要求係咪過份,其實我都未提出,只係話我唔接受《做好d》、《放心》呢d hat 嘅說話

大宅

知知姐 發表於 18-11-1 18:37
老公出軌後唔想離婚,但又被我發現同賤人還有聯絡,今次我提出離婚,但c6只是同之前一樣講話《唔會再見》, ...

佢以為你講吓

填份離婚申請表(雙方同意), 比佢睇睇

大宅

好媽媽勳章

你自己都講左啦,既然都唔信又點繼續一齊? 咩叫做好d? 再小心d唔好俾你發現?
其實報行蹤、轉電話號碼...,嘥氣啦!佢要呃你一樣可以做到。不如你諗清楚留定走。一段婚姻需要大家去經營,機會俾哂冇珍惜既話系咪應該諗自己以後點過?

大宅

crystal媽咪 發表於 18-11-1 18:45
如果決定離婚就要諗定之後生活、小朋友安排各樣。如果繼續一齊 ...

因為受個多次嘅被騙,所以先咁缺乏安全感,我覺得如果唔係咁樣做,可能俾佢呃完都唔知,但係我知道佢如果有心呃我,一定呃到,所以我都唔知點做好

大宅

bbiq 發表於 18-11-1 18:47
佢以為你講吓

我已經填左交咗比佢

大宅

babyhi 發表於 18-11-1 18:53
你自己都講左啦,既然都唔信又點繼續一齊? 咩叫做好d? 再小心d唔好俾你發現?
其實報行蹤、轉電話號碼... ...

其實發現出軌已經差唔多一年,c6係有改變到嘅,但係同時亦比我發現佢哋繼續仲有聯絡同見面,個賤人仲打電話黎鬧我,呢個世界點解會變成咁,搶人老公仲打電話嚟鬧人

珊瑚宮

畀面勳章

crystal媽咪 發表於 18-11-1 18:40
你仲諗住點樣回應佢??
應該諗下係一齊定分開?

完全同意

寶石宮

知知姐 發表於 18-11-1 18:53
因為受個多次嘅被騙,所以先咁缺乏安全感,我覺得如果唔係咁樣做,可能俾佢呃完都唔知,但係我知道佢如果 ...

…………

寶石宮

知知姐 發表於 18-11-1 18:57
其實發現出軌已經差唔多一年,c6係有改變到嘅,但係同時亦比我發現佢哋繼續仲有聯絡同見面,個賤人仲打電 ...

大宅

好媽媽勳章

知知姐 發表於 18-11-1 18:57
其實發現出軌已經差唔多一年,c6係有改變到嘅,但係同時亦比我發現佢哋繼續仲有聯絡同見面,個賤人仲打電 ...

你搞清楚,佢出軌做左背叛婚姻既事,唔係要佢有少少改變,都有一段時間,仲想同你一齊、要個家就要一刀切。
但睇佢都唔會改變,尼種男人除非小三飛佢否則都係拖拖拉拉。仔女既然大哂倒不如好好為自己舖路。
你以後唔會再信佢,佢做咩你都覺得佢係大話,你覺得你仲會開心咩?你話交埋紙離婚,希望你真係諗清楚先行動,亦唔好寄望佢會因為尼張紙覺得自己錯,好多男人都會堅持到底自己冇錯,係女人搞咁多事出黎。冇寄望冇失望。

大宅

crystal媽咪 發表於 18-11-1 19:02
你有冇後路?有冇外家幫你? 我唔會原諒一個人多次嘅欺騙, 除非而家擺喺我面前係好誠懇,或者會信埋最後 ...

離婚經濟我冇問題,只係生活一齊二十幾年,總有不捨

crystal媽咪    發表於 18-11-1 19:52

水晶宮

畀面勳章

知知姐 發表於 18-11-1 19:12
離婚經濟我冇問題,只係生活一齊二十幾年,總有不捨

冇經濟問題就好,比我會馬上搞離婚,因為機會已經比左咁多次,係對方自己唔珍惜,繼續原諒佢,以後只會不斷循環發生…………樓主要狠心

珍珠宮

減齡達人勳章

佢一日唔斷,就算轉咗電話,佢都一樣可以話比小三知。
如果已經唔止一次出軌,你真係要諗清楚之後條路點行,因為如你每次都會原諒佢,佢又點會珍惜你。

大宅

FennieMan 發表於 18-11-1 19:39
佢一日唔斷,就算轉咗電話,佢都一樣可以話比小三知。
如果已經唔止一次出軌,你真係要諗清楚之後條路點行 ...

我知嘅係一次,係同一個人只不過發現咗之後,一年裏邊仲繼續有來往

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 知知姐 的帖子

小三係乜野人?你有冇話俾C6聽佢騷擾你?
個小三以為你唔肯離婚先至騷擾你,
你要C6在你面前開 speaker phone,
同佢三口六面講清楚。
你C6轉唔轉電話好閒,
佢要搵小三的話,
轉左電話都可以再搵,
因為小三咁進擊,
重點係喺你老公度。

翡翠宮

回覆樓主:

check 同報告行踪真係好無聊亦於事無補

首頁