自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

現在香港都見唔少呢啲講鄉下話嘅野蠻人,有時在地鐵離遠聽到嘈吵聲,以為有人鬧交,原來只是幾個大叔大嬸在傾偈!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

两個都衰,當然女人責任最大,新聞沒提到這两人有沒有死亡~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

Mm233 發表於 18-11-2 23:40
睇車內片段好奇怪,似係司機因為被個女人打於是一鑊熟蓄意衝落橋。
個女人係錯,但無大力到令司機失去軚盤 ...

好似大埔嗰單咁,乘客同司機爭執個司機嬲到超速發洩,可能呢個司機嬲到衝落河

珍珠宮

若曦 發表於 18-11-2 22:10
如巴士不是正在橋上行駛,應不會有咁多人死亡

一樣可能撞山撞人,點可能去想不是在橋上就冇事?

唔滿意服務就記下去投訴,不該騷擾(呢個case 係打司機搶軚)駕駛者。

珍珠宮

namnamnamlolo 發表於 18-11-3 07:49
佢應該係想搖到個女人跌落地
但錯手太大力
估唔到會車咗落橋

女既要即下車,事前已搶過幾次軚(前站下事人講),應該係個女打佢並想搶軑扭向路邊停俾佢下車,司機護頭(被連打中)後即擰軚向路中太大力。

水晶宮

ichigolatte 發表於 18-11-3 00:06
試過放工繁忙時間,有個醉酒佬上車,醉到銀包都跌埋,司機擔心佢有事(同埋驚佢搞事),問佢洗唔洗停車搵 ...

賤人太多

珍珠宮

若曦 發表於 18-11-2 22:10
如巴士不是正在橋上行駛,應不會有咁多人死亡

如果嚟大街,掃保齡球咁掃,一樣會死好多人!

好心啲人有品啲,唔好一個累全車!真係醜出國際!

水晶宮

大力大力 發表於 18-11-3 08:08
两個都衰,當然女人責任最大,新聞沒提到這两人有沒有死亡~

我都有此疑問。

大宅

2024年龍年勳章 牛年勳章

happyty 發表於 18-11-3 11:25
我都有此疑問。

親眼見過長江水流有幾急,仲要係困喺車內衝落去,生存到係奇蹟

水晶宮

ahsu777 發表於 18-11-3 11:37
親眼見過長江水流有幾急,仲要係困喺車內衝落去,生存到係奇蹟

即是全車都沒人生還?

伯爵府

brindlewin 發表於 18-11-3 08:40
女既要即下車,事前已搶過幾次軚(前站下事人講),應該係個女打佢並想搶軑扭向路邊停俾佢下車,司機護頭(被 ...

https://www.youtube.com/watch?v=0IjEvHEWIgs

出事時應該無被女人扭向右面路邊,反而係司機自己扭向左邊而且無回軚同踩brake,從佢表情睇唔出有任何驚慌,似係存心一齊死。

伯爵府

春季勳章

tinlong22 發表於 18-11-2 13:35
司機死左, 女人無提, 話13具屍體, 仲有兩個失踪
應該都死啦, 長江喎...

報導話成車死晒,無一生還。

伯爵府

回覆樓主:

野蠻人累全車
司機掌握成車人安全
邊有蠢得甘緊要同佢嘈

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

brindlewin 發表於 18-11-3 08:40
女既要即下車,事前已搶過幾次軚(前站下事人講),應該係個女打佢並想搶軑扭向路邊停俾佢下車,司機護頭(被 ...

呢度唔明,前站落車已經嘈緊?咁前站做乜唔落車?
天朗氣清

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ellako99 發表於 18-11-2 17:39
放咁多中國野人黎,遲早出事

關乜事丫,有幾單上埋法庭咪一樣有本土香港人,你估香港人質素真係好好咩
天朗氣清

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tinlong22 發表於 18-11-3 19:37

我睇電視新聞報導,大約係話女人想落車嗰個站有道路維修,個站封左落唔到,個司機叫佢下一個站落。

而到左下一個站,司機叫個女人落,但個女人唔出聲唔回應又唔落,司機開行,跟住個女人就走上黎嘈喇。

希望我今次無記錯啦。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

回覆樓主:

人地揸緊車, 揸緊刀做野都免得嘈
司機講句:俾我專心揸車, 乘客應該收聲

珍珠宮

ellako99 發表於 18-11-2 17:39
放咁多中國野人黎,遲早出事

能係征服全球計劃之一

但成件事最奇怪係
其他人見到有人打司機
竟然無人出手阻止

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

野蠻人

珍珠宮

tinlong22 發表於 18-11-3 19:37

唔知呀!
我估係上橋之前通常有一堆意粉式大轉道,係大陸係經常見。好似廣州新圖書館那圈明明中路上橋,但有些巴士係先轉去左邊(近地標A)上下一批,江邊又上下一批,又去右邊地標B又上下一批,才在右邊兜上橋,我理解地標A一江邊一 B之間係這麼近那麼遠,好難直過,subway 都要過幾條。

我get到個意思係事發上橋前有3個站,如1、2、3咁,第2個站封咗,司機係第1站前已提乘客將就近些就下車,該女士置若罔聞,到第2站見唔停就已開始發癲,所以第3站下車乘客已知佢地爭吵,女的堅持要司機係橋上近1站/2站位俾佢下車,但司機堅持橋上不許上落客.....

首頁

尾頁

跳至