想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上個月終於排到IVF見醫生啦
望穿秋水等到,其實都知見完醫生要再等多一年
心諗 等左咁耐啦 唔差個一年啦
點知,見完醫生醫生要我試多兩次IUI先
要再出年做完2次 IUI先俾我排IVF
其實醫生呀醫生 我都等左5年喇
IUI都試過,亦心知IUI機會根本唔高
但又係無辨法之下
今個月又開始我的IUI
之前QE做iui星期六都唔應診既
點估到廣華就叫我星期六去醫院
對於輪班工作的我,最頭痛就係夾更表去醫院
有誰共鳴

男爵府

高高kiki 發表於 18-11-3 00:00

佢有冇講點解要再做IUI?你之前已經喺QE 做過?
我都排緊廣華ivf 呀,要等成3年先第一次見醫生,如果等咁耐都仲要你做Iui 先好浪費時間喎

複式洋房

Fatbigball 發表於 18-11-3 00:09
佢有冇講點解要再做IUI?你之前已經喺QE 做過?
我都排緊廣華ivf 呀,要等成3年先第一次見醫生,如果等咁耐 ...

佢睇曬我的報告
話覺得我兩公婆無問題
係政府係有3次quota IUI
所以佢要我做埋另外2次先俾我IvF

大宅

高高kiki 發表於 18-11-3 00:00

我排威院, 又係排左 3 年見醫生! 佢話一係排 IVF , 一係排 IUI (只能排 1 樣, 同埋做左 iui 唔成功冇得再排 IVF)

我本身私家做過 3 次 iui 都唔成功! 當然揀 ivf 啦⋯⋯ 醫生叫我兩星期打去排ivf , 點知打去個姑娘要我驗晒血, 驗晒精先俾我排 ! 我已經再三講唔係個個月黎M , 佢就話我唔叫醫生開藥, 之後佢問完又打黎叫我返去拎藥... 經期黎去抽血 ... 又驗血脂 血糖 , 驗精...

明明私家做晒 , 又要再俾錢做 ! 算喇, 專登請假驗... 驗完問之後點(因為我根本冇覆診期, 醫生明明話打去排就得)

大宅

Joey1088 發表於 18-11-3 11:15
我排威院, 又係排左 3 年見醫生! 佢話一係排 IVF , 一係排 IUI (只能排 1 樣, 同埋做左 iui 唔成功冇得 ...

個職員幫我問姑娘, 點知另一個姑娘出到黎又話: 醫生叫你打黎排期,做乜唔打 ?

我打左幾次你個姑娘唔俾我排呀! 佢仲要問個姑娘姓乜, 我話 姓劉 ,係劉姑娘話唔排得, 要驗晒先喎⋯⋯佢就即轉晒話: 劉姑娘驚你驗血唔合格冇得排, 唔緊要啦⋯⋯幫我排番! 我睇佢本薄 明明 9 月排得.... 等到 11 月中先再去拎期... 遲左成 幾十對夫妻.... 唔方唔排夠 1 , 兩年啦!

首頁

尾頁

跳至