親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位,歐洲的滑雪場興唔興有kids park?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

sugar9413 發表於 18-11-3 19:05

我去布拉格嗰個有kids park , 仲有kids ski school

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Kids park @ Prague

男爵府

我都想搵歐洲的滑雪場
小朋友識滑雪但又未夠膽坐吊車。所以想搵d有扶手電梯上山坡的雪場

禁止訪問

男爵府

IloveJJ 發表於 19-2-18 23:05
搵有私人教練的,帶佢一齊坐吊車滑好點。

她膽小不敢坐吊車

禁止訪問

男爵府

IloveJJ 發表於 19-2-19 00:32
有跟私人教練學,但唔敢跟佢一齊坐車?

之前跟小組學
雪場有扶手梯給初學者。

禁止訪問

男爵府

IloveJJ 發表於 19-2-19 00:40

所以就話跟私人教練囉!我兩個仔跟私人教練,佢同佢哋一齊 ...

你兒子多大?可能男仔會大膽些。

我女好細膽,上次去紐西蘭坐吊車玩Luge都驚驚地。所以滑雪帶住雪具就仲驚。因為落車時,吊車繼續郁,行慢些都會被推倒。她滑雪技術問題不大,係心理問題多。

我都唔記得自己初學時,咩情況夠膽上吊車。

你上次請私人教練時,係邊到滑雪?是否教練有方法幫孩子克服這個問題?

珍珠宮

sip594 發表於 19-2-18 23:03
我都想搵歐洲的滑雪場
小朋友識滑雪但又未夠膽坐吊車。所以想搵d有扶手電梯上山坡的雪場
...

chamonix 我見過有,free

男爵府

好媽媽勳章

sip594 發表於 19-2-19 00:26
她膽小不敢坐吊車

吊車是指chairlift? 通常雪場都有其他選擇如gondola或button lift/T bar,初學都夠嘅

禁止訪問

男爵府

IloveJJ 發表於 19-2-19 14:15
我兩個仔,一個11,一個8,因為教練同佢哋一齊搭,會提佢哋要注意乜野,落又會拖佢哋,而且我都一齊搭,所 ...

多謝你詳細解說。

我女好飄忽。一時好想玩,一時又唔想玩。可能是獨女,冇伴。如果有伴就好,有伴會玩得投入d.冇伴,得父母既話,佢會情願唔玩。
但我會試試同佢傾下,然後搵教練私人同佢上山玩。

今年暑假再去紐西蘭滑雪。但今次位朋友仔未玩過,唔知會否拖慢她進度。

另外,請問你在墨爾本邊個雪場玩?小朋友啱玩嗎?價錢如何?

男爵府

babyvince 發表於 19-2-19 13:41
吊車是指chairlift? 通常雪場都有其他選擇如gondola或button lift/T bar,初學都夠嘅
...

這幾個有什麼分別?我只知gondola.

Chairlift,T bar是否同一樣野?

男爵府

youhello507 發表於 19-2-19 11:29
chamonix 我見過有,free

在哪個國家的雪場?

禁止訪問

彩鑽殿

sip594 發表於 19-2-18 23:03
我都想搵歐洲的滑雪場
...

我去布拉格個滑雪場有KIDS PARK, 冇吊車上山, 不過有類似"輸送帶"咁既野載小朋友上山滑落黎, 我都開左POST

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22319303&extra=&page=1

男爵府

IloveJJ 發表於 19-2-19 20:57
我去Mt. Buller,如果你女已識,應該無問題,佢學嗰個斜坡都有carpet既,不過就無扶手,你可以上佢官網睇, ...

謝謝你,我可以多個選擇。唔洗年年韓國、紐西蘭。

男爵府

pomanlife 發表於 19-2-19 21:54
我去布拉格個滑雪場有KIDS PARK, 冇吊車上山, 不過有類似"輸送帶"咁既野載小朋友上山滑落黎, 我都開左POST ...

我有留意你個po,令人心動呢!
但我搵唔到你咁平既機票呢!

首頁

尾頁

跳至