少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

女兒 現時 六年級 十一歲剛剛來了月經, 佢發現肚皮滿佈紅色任娠紋, 過重30磅, 現時130磅150cm高, 但現在發育階段, 每個星期打兩日籃球, 都喜歡食嘢,已節制很多, 胸部同肚皮下面都有好多大片 妊娠紅紋應該要買什麼藥膏給她搽? 之後會消失嗎? 最緊要個女仲未識扮靚,對自己外觀毫不著緊 好難說服佢將少女胸圍! 買咗佢都堅持唔著, 因為佢個胸部都幾似大人, 因為肥。。 大家有冇一些好的建議嗎? 上次去健康院檢查時醫生話瘦了就沒有紅紋,問我不太相信

男爵府

Finana 發表於 18-11-4 14:23
女兒 現時 六年級 十一歲剛剛來了月經, 佢發現肚皮滿佈紅色任娠紋, 過重30磅, 現時130磅150cm高, 但現 ...

唉! 我囡同樣六年級, 但佢十歲幾來M, 而家160cm重64 kg, 肚側同胸都有紋呀, 之前我女胸發育, 最初我買aeon果隻超鬆XL背心仔比佢, 佢喊晒死都吾著, 但過左半年開始習慣, 加上佢勁左好多(85C), 我帶左佢買少女bra(wacal果D幾好), 佢而家著到連瞓覺都吾肯除, 呢個stage既女仔成日變

至於肚紋, 都擔心吾得咁多, 望就望佢升中會貪靚減下肥啦

複式洋房

littlelamlam 發表於 18-11-5 15:32
唉! 我囡同樣六年級, 但佢十歲幾來M, 而家160cm重64 kg, 肚側同胸都有紋呀, 之前我女胸發育, 最初我買aeon ...

請問肚紋是紅色嗎? 但我瘦了都會變透明紋,好肉酸? 你有冇同佢 搽妊娠紋膏?

男爵府

Finana 發表於 18-11-5 15:40
請問肚紋是紅色嗎? 但我瘦了都會變透明紋,好肉酸? 你有冇同佢 搽妊娠紋膏?
...

係紅色架! 我大肚都只得2條無佢咁多呀!不過出左都無法, 我都無用佢搽膏呀, 佢又係完全吾care外表既人

複式洋房

littlelamlam 發表於 18-11-5 15:43
係紅色架! 我大肚都只得2條無佢咁多呀!不過出左都無法, 我都無用佢搽膏呀, 佢又係完全吾care外表既人 :igi ...

大宅

太肥始終對健康唔好, 有埋糖尿病點算, 唔係講笑, 唔好等大個 d 先注意減肥.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

唔係只有女仔肥先有妊娠紋,

我仔好瘦但發育期長高得太快都會有,

一條條紅色妊娠紋搽膏都冇用, 依家耐咗變了透明,

但近睇依然清楚見到.

禁止訪問

複式洋房

PoohPoon06 發表於 18-11-10 09:58
我諗你女女個啲應該係橙皮紋黎,係突然增肥同減肥先有,唔洗咁擔心嘅!可以搽啲bio oil整淡佢 ...

橙皮紋同 妊娠紋都有,買左呢兩支比佢搽

用戶要求終止服務

講得妊娠紋就喺大過肚先有,唔好講出去比人笑你個女,用翻肥胖紋呢個字啦。不如您同個女慢慢傾下。話佢知著少女內衣好處,大大下啲紋會無咗,放心。
回覆 Finana 的帖子

Hello Finana,皮膚拉扯過會令纖維斷裂, 形成媽媽所見到既紋, 一般瘦番時會慢慢自然轉淡, D搽含維他命E嘅潤膚膏或者橄欖油、椰子油等等保濕, 打圈搽和慢慢按摩都有助加強滲透皮膚架, 另外運動有助促進新陳代謝, 亦可以避免體重增加太多, 假日既時候多D同小朋友去戶外行下/行山/做運動都有幫助架

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

Chloe@NUTRICIA 發表於 19-4-2 17:08
回覆 Finana 的帖子

Hello Finana,皮膚拉扯過會令纖維斷裂, 形成媽媽所見到既紋, 一般瘦番時會慢慢自然轉 ...

謝謝你。
Finana 發表於 19-4-2 17:14
謝謝你。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

禁止訪問

男爵府

Finana 發表於 18-11-4 14:23
女兒 現時 六年級 十一歲剛剛來了月經, 佢發現肚皮滿佈紅色任娠紋, 過重30磅, 現時130磅150cm高, 但現 ...

我女唔肥,但都爆咗紅色嘅橙皮紋,嚇死我~我仲驚過佢,驚佢越嚟越多 …

跟住我買咗Bio Oil比佢,佢每晚沖完涼就揸,而家好好多啦 … 之前爆紅,揸完都有啲紋,但起碼無紅先,驟眼睇唔係好覺。

你都可以買支細支裝試下先,work先買大支啦~我都係咁!

複式洋房

JazzStyle 發表於 19-7-21 21:08
我女唔肥,但都爆咗紅色嘅橙皮紋,嚇死我~我仲驚過佢,驚佢越嚟越多 …

跟住我買咗Bio Oil比佢,佢每晚沖 ...

好呀

已刪除用户

首頁

尾頁

跳至