心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 missnmiss 的帖子

我係呀,有都係酒肉朋友。有事唔知同邊個講好

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆 小傑媽媽 的帖子

哈哈小傑媽媽,係呀同你地講有時湊仔追唔切post呀

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

侯爵府

missnmiss 發表於 18-11-4 17:39
唔知點解,愈來愈難結交朋友,索性一個人獨來獨往,有冇人好似我咁?

到,我朋友係街市D呀叔呀姐

大宅

好媽媽勳章

toromama 發表於 19-3-17 23:14
我都係無朋友架,我曾經努力過,但命格如此啦可能

不過我而家反而唔需要有朋友,我覺得友情好煩好假,你對 ...

你講的和我心聲差不多。 可能命格如此。 我而家生活也變得孤單,只有工作、家庭。

已刪除用户

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

性格比較悲觀既人比較難交朋友,因為人都喜歡同性格樂觀開朗既人交朋友。

已刪除用户

大宅

小傑媽媽 發表於 19-3-19 09:14
個個都想開心,冇人鍾意同悲觀既人一齊,但正正就係悲觀既人更需要别人關心同開解!
...

但我反而唔鍾意同性格開朗既人做朋友,可能我性格太悲觀,佢地見到我成日都想開導我,似輔導員多過似朋友,同悲觀既人做朋友還可以互訴心事。

已刪除用户

複式洋房

missnmiss 發表於 18-11-4 17:39
唔知點解,愈來愈難結交朋友,索性一個人獨來獨往,有冇人好似我咁?

好難受

大宅

小傑媽媽 發表於 19-3-19 11:32
肯開導你既朋友先係真正關心你,我性格都好悲觀,但從來冇人願意開導我,一見我唔開心d人就避都避唔切,完 ...

我覺得真正既朋友應該係雙向既,如果只係單單只有我講,但對方唔想分享自己既野,呢d唔係朋友,可能只能夠話佢想表現下自己有幾多同情心

已刪除用户

大宅

小傑媽媽 發表於 19-3-19 11:45
所以我肯聽人講,亦會同人講,但往往我d所謂朋友係拒絕聆聼,冇安慰,冇開解,冇意見,仲覺得比煩厭咁,最 ...

呢d人都幾難會有真心朋友,有既都係酒肉朋友

男爵府

報到
我唔太識講說話,唔識應酬。
性格內向慢熱,所以自小朋友不多。
由細到大都好少同朋友行街買衫,鐘意自己一個行多啲。大個咗有頭家有仔女,更加少出外應酬。
交心朋友都有幾個嘅,但總括嚟講都係鐘意自己一個最舒服

男爵府

irisw 發表於 19-3-19 15:07
報到
我唔太識講說話,唔識應酬。
性格內向慢熱,所以自小朋友不多。

我同你-樣,唔中意朋友。命格中是白虎日出生,女性朋友都是我小人仲要就算有都是二年轉-次朋友。,但我由細到大都是男人緣好d。但我年近半百,又是家庭主婦,又好難同男人做朋友。

複式洋房

888Amy 發表於 19-3-23 22:52
我同你-樣,唔中意朋友。命格中是白虎日出生,女性朋友都是我小人仲要就算有都是二年轉-次朋友。,但我 ...

我也是,每次識到的朋友,往往不被專重,說話總是打單單打打,與其浪費時間在這些人相處,倒不如自己一個,情緒也不會受別人影響。
男性朋友會容易相處,但家庭主婦必須要有顧忌,所以不認識也罷。

男爵府

蘋果批 發表於 19-4-2 07:51
我也是,每次識到的朋友,往往不被專重,說話總是打單單打打,與其浪費時間在這些人相處,倒不如自己一個 ...

首頁

尾頁

跳至