心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

baby'sbreath 發表於 18-12-8 06:37
我鍾意自己一個多過同人一齊 自在好多

如果真係,我就唔心擔心我D家姐同呀哥會因為單身而唔開心!
其實我唔係佢,我唔可以用我把尺度佢!
:-D :-?

別墅

2019勳章

小傑媽媽 發表於 18-12-3 08:13
女性之間既友情真係好脆弱

完全認同!

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我好少機會接觸其他人,所以我所有朋友都來自BK,曾經認識左一個以為好真心既所謂朋友,但最近先發覺原來一直戴住假面具,話對我幾好幾珍惜我根本就滿口謊言,利用完我對佢既關心,開解左佢既壞情緒之後就將我一腳踢開,佢既行為為我既健康及情緒帶來左太多負面影响,亦傷透了我既心!經一事長一智,呢件事令我明白到一個表面善良既人原來骨子裡可以係機心算盡,可以殺人於無形,我以後同人交心之前一定要小心,以免再受傷害!但對我黎講今次既代價實在太大了!
愛我的人快樂幸福
害我的人必落地獄

翡翠宮

2019新春慶豚圓

小傑媽媽 發表於 19-3-17 09:44
我好少機會接觸其他人,所以我所有朋友都來自BK,曾經認識左一個以為好真心既所謂朋友,但最近先發覺原來一 ...

經一事, 長一智, 點解 d 人話我食塩多過你食米, 經驗就係儲番黎. 人生就係學, 不斷挑戰, 不斷更新, 永不言敗.

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Nancy20090615 發表於 19-3-17 12:20
經一事, 長一智, 點解 d 人話我食塩多過你食米, 經驗就係儲番黎. 人生就係學, 不斷挑戰, 不斷更新, 永不 ...

你講得啱,經一事長一智,唔係經過呢件事,我唔會知道一個表面咁善良咁真誠既人,原來真面目係咁虚偽咁陰險!不過我依然相信仲有好多會真心對我既人,只要有缘,我一定會遇到!
愛我的人快樂幸福
害我的人必落地獄

FB體驗帳戶

missnmiss 發表於 18-11-4 17:39
唔知點解,愈來愈難結交朋友,索性一個人獨來獨往,有冇人好似我咁?

FB體驗帳戶

ElsaTsang 發表於 19-3-17 15:36

這又吾講得多,多一陣又出吾到post,私聊又吾ok,好煩

FB體驗帳戶

小傑媽媽 發表於 19-3-17 09:44
我好少機會接觸其他人,所以我所有朋友都來自BK,曾經認識左一個以為好真心既所謂朋友,但最近先發覺原來一 ...

今日無意中 撞到一個20年嘅朋好朋友, 因為我去我哋曾經去過嘅地方食嘢, 所以就撞到 ,我叫 咗佢hi ,都係忍唔住走咗, 佢whatsapp我問我乜事, 我話你何必為咗個孫 避開 我呢 ,佢話為咩事要避開我, 即係懶理我喇, 心好痛! 知否 我同佢 在哪度識 ,我哋係喺網上識嘅, 家人都識佢, 比此閒好親近添,如今…(emoji)

伯爵府

ElsaTsang 發表於 19-3-17 17:47
今日無意中 撞到一個20年嘅朋好朋友, 因為我去我哋曾經去過嘅地方食嘢, 所以就撞到 ,我叫 咗佢hi ,都 ...

你意思即係你hi佢,佢唔理你,你走左?出佢之後有whatsapp問你咩事,即仲當你係朋友啦!
愛我的人快樂幸福
害我的人必落地獄

FB體驗帳戶

小傑媽媽 發表於 19-3-17 17:52
你意思即係你hi佢,佢唔理你,你走左?出佢之後有whatsapp問你咩事,即仲當你係朋友啦!
...

成日話唔得閒呀 冇呃我未湊過仔啦

FB體驗帳戶

ElsaTsang 發表於 19-3-17 17:54

小傑媽媽 慘啦 就嚟玩完㗎啦我同唔到你傾計㗎喇

伯爵府

ElsaTsang 發表於 19-3-17 17:54

佢個孫係咪好細?或者真係需要佢照顧呢!
愛我的人快樂幸福
害我的人必落地獄

FB體驗帳戶

小傑媽媽 發表於 19-3-17 17:55
佢個孫係咪好細?或者真係需要佢照顧呢!

我明白要照顧, 你知唔知道我哋以前成日講電話 whatsapp ,自從我老公死後, 佢就冇乜理我, 唔得閒我可以諒解, 唔係每日whatsapp我兩句說話 一句hi 一句拜

FB體驗帳戶

ElsaTsang 發表於 19-3-17 17:57
我明白要照顧, 你知唔知道我哋以前成日講電話 whatsapp ,自從我老公死後, 佢就冇乜理我, 唔得閒我可以諒解 ...

20年嘅友情, 化為烏有 ,究竟係咪我嘅問題 ?我令到佢要避開我? 我都試過好多次 親自入去佢嗰度探佢 ,同佢食飯飲茶, 但係總係發覺淡薄咗囉…

複式洋房

missnmiss 發表於 18-11-8 09:26
我覺得人同人之間好兒戲,如維繫一段友誼唔係話你付出幾乎就得幾多。

認同

別墅

2019新春慶豚圓

我都係無朋友架,我曾經努力過,但命格如此啦可能

不過我而家反而唔需要有朋友,我覺得友情好煩好假,你對朋友好,佢可能嫌棄你痴身;你對佢唔好,佢又話你唔好,幾麻煩呢!!約出街又要就來就去!一班朋友咪又係分幾多小圈子,出到來你話自己過得好好,朋友又覺得你曬命;你話自己過得唔好呢,又話你放負,又話「大把人慘過你」,不要溝通或者得閒whatsapp幾句問候就夠了!我而家甚至覺得多個熟人(朋友親人都係) 係身邊只會多份麻煩!

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

toromama 發表於 19-3-17 21:14
我都係無朋友架,我曾經努力過,但命格如此啦可能

不過我而家反而唔需要有朋友,我覺得友情好煩好假,你對 ...

你講出我心聲,我同你心態一模一樣

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

chichiwing 發表於 18-11-29 07:28
我又係愈來愈孤僻,獨來獨往,唔需要朋友,其實覺得自己好怪
我都係,我曾經受過多次朋友傷害,我唔想再識朋友

伯爵府

Mnbvcxdsa 發表於 19-3-18 08:59
你文字描述的全部是我心聲,加多句,(你話自己過得唔好呢,又話你放負)唔安慰仲要踏多二腳,傷口撒鹽,我 ...

我都曾經有d不知所謂既朋友,既然做朋友做到要使計傷害你,呢種朋友唔要亦冇損失!

Mnbvcxdsa    發表於 19-3-18 10:20
愛我的人快樂幸福
害我的人必落地獄

伯爵府

Mnbvcxdsa 發表於 19-3-18 09:09
我都係,我曾經受過多次朋友傷害,我唔想再識朋友

又唔好咁灰,我今次比人傷得咁深都冇諗過唔再接受其他人,相反我會更加積極去揾真心既朋友,我相信呢個世界咁多人,有d人唔珍惜我對佢既付出,但總有人會珍惜我,我相信我一定找到可以互相扶持既知心朋友!

Mnbvcxdsa    發表於 19-3-18 21:26
愛我的人快樂幸福
害我的人必落地獄

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊