自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Dj605 發表於 18-11-6 23:08
樓主都係想呻下舒發下感情,呻下都唔俾? D人重要話返樓主,懶正義咁俾說話樓主聽,真救命!
樓主你自己睇 ...

多謝你同其他人知道係呻,可能果啲人咁大個人以嚟一直生活好好,未同人呻過自己任何野,
我唔信佢地未講過自己屋企人。
不過人類都係麻煩,冇cap圖又話冇圖冇真相,
話你講咩都得架啦,
到有cap圖對話就站在高地道德話人「公審」,
佢地真係未見過咩叫「公審」。

多謝你,我會努力睇開啲,thank you

複式洋房

加油啊!樓主,呷完舒服啲都算係發洩方式一種,不過發洩完就要放下,你還有很長的路要行,努力啊!

大宅

viana 發表於 18-11-7 02:17
'樓主,感受到你不開心的程度,如未能改變,惟有放下。如果一個人要是唔鐘意一個人,就算只係企係度,一個 ...

Thank you , 我都唔再討論依個話題, 我都得到咗我想問既野, 同埋為免比人話我「公審」,話我嚟依度「圍爐取暖」。
不過每個討論page都總會有咁既人,
更加公審,更加唔需要負責任惡性言論我都見過。
有個jm講得岩,啲人上嚟話C6 99 62 就得,
原來講家事就唔得。

大宅

choc_choc 發表於 18-11-6 19:03
啲人上嚟數99就係呻,人哋上嚟呻下家事就話人公審,樓主,我信你真係好唔開心想抒發下。家姐嘅事,等後母同 ...

Thank you , 我都唔再討論依個話題, 我都得到咗我想問既野, 同埋為免比人話我「公審」,話我嚟依度「圍爐取暖」。
不過每個討論page都總會有咁既人,
更加公審,更加唔需要負責任惡性言論我都見過。

你講得岩,啲人上嚟話/罵C6 99 62 就得,
咁我下次見到有人開post話自己C6/99/62
我係咪應該都站在道德高地上站人:
「你嚟依度講無用架喎,你想我地點幫你?
你想我地幫口話你c6/99/62,
咁你嚟依度罵你屋企人做咩啫?」

原來呻下家事就唔得。

Btw, 多謝你祝福。

大宅

Kaman1211 發表於 18-11-7 08:05
加油啊!樓主,呷完舒服啲都算係發洩方式一種,不過發洩完就要放下,你還有很長的路要行,努力啊!
...

如果要公審,又何止講咁少,點解唔講埋佢犯過咩法啫,點解唔講哂出嚟要就住就住。

Btw, 多謝, 我會努力放下。

伯爵府

angel.W 發表於 18-11-7 07:47
依個真係好笑,我想從家人身上攞咩好處?
我屋企冇當過「親情」我都不斷付出無求回報,
我要依 ...

其實你爸媽離婚之後,你跟媽媽,但係爸爸屋企住?咁唔係點會有間房留俾你。如果爸爸以前都有照顧過你,咁家用你循例都要俾D嘅。畢竟佢係而家對你無情姐,以前唔係。你同家姐關係差,咁同你爸爸關係都差,咁迷直接斷絕來往,以後都唔好再理娘家嘅事……其實拆左間房就算啦,反正你又唔翻去住,讓俾有需要嘅人唔好咩?大吉利是講句,如果你離婚要翻娘家住,你覺得你爸爸會唔會唔俾你翻去?

珊瑚宮

2024年龍年勳章

angel.W 發表於 18-11-7 07:52

多謝你同其他人知道係呻,可能果啲人咁大個人以嚟一直生活 ...

Bk好多人係企喺道德高地架,可能佢地係完美架啦,只係會以德報怨,亦只會付出,永遠都覺得人地冇問題,有問題只會係自己

大宅

QY08040408 發表於 18-11-7 08:45
其實你爸媽離婚之後,你跟媽媽,但係爸爸屋企住?咁唔係點會有間房留俾你。如果爸爸以前都有照顧過你,咁 ...

我明白有咁多頁你應該冇睇到我其中一個留言,
因為半工讀時呀媽仲係不斷要錢,
無錢就叫我返爸度,同佢相處唔嚟,
呀爸就叫返我返去住,佢亦都後悔咁遲先知我媽咁對我,所以我一直都有一間房。就算嫁咗出嚟,呀爸都有叫我返去過夜(因為我有時會在九龍有活動會好夜,唔方便返新界)
係直到人地有咗要房就拆咗。
你講得岩,拆咗就算了,我唔再理果邊屋企
謝謝你

大宅

李豆豆 發表於 18-11-7 08:49
Bk好多人係企喺道德高地架,可能佢地係完美架啦,只係會以德報怨,亦只會付出,永遠都覺得人地冇問題,有 ...

其實無論兩邊支持或反對的意見我都會聽,
例如有jm講 我亦知道我同我家姐性格一樣都係火爆,
兩個都係脾氣暴躁火星撞地球,
真係要改善一下。

有jm講得岩,我家姐EQ高過我,
難聽啲講,
依啲係手段比我更高,衰野唔會做出面,
唔會話比人知自己做過咁既事,
因為到而家佢都係無膽唔敢回應自己點解要咁做,
仲要同屋企人扮自己先係受害人,真係好高招。

但有啲人真係站在道德高地上太高了,
會話你陰謀論,專登嚟依個專頁取暖。

希望嗰啲人嘅生活一直都係咁完美,
希望佢哋依世人都唔會同朋友呻下自己屋企
既不開心事。

大宅

vunona 發表於 18-11-6 21:23
你家姐 EQ 比你好得多.

如果佢EQ高就唔使隔咁耐仲咁記仇,之後又唔聲唔聲拆人間房霸屋。

你可以話我家姐EQ高過我既, 我亦唔會反對,
但難聽啲講,
依啲先係高招,手段比我更高,衰野唔會做出面,
唔會話比人知自己做過咁既事,

我當時私下whatsapp 佢,
問佢「如果你要房我可以執哂啲野比你。」

之後佢自己就走去個屋企人群組扮無辜扮自己係受害人,喺度講「我唔知佢講咩呀,你地應酬下佢啦!」

我唔cap對話圖上嚟費事比人話。

到而家佢都係無膽唔敢面對自己點解要咁做,
仲要同屋企人扮自己先係受害人,真係高招。

男爵府

回覆 angel.W 的帖子

每個人都係為左自己, 講親情就唔會成日有爭產案啦...係D人成日幻想生多兩個, 大家可以照顧對方. 性格係好既, 朋友都有一堆啦...
你要加油...照顧自己和BB

首頁

尾頁

跳至