意見反饋
義工

湊B百科 今日: 1|主題: 3128

跳至
BB介左夜奶之後仲會唔會半夜幫佢換片?

複式洋房

國民生產總值:216

佢本身唔係好喊, 就算all左都唔會喊, 但係滿左月之後介左奶, 見佢一訓訓左8個幾鍾就冇嘈醒佢, 不過之後起身換片就見到爆尿, 其實應唔應該半夜幫佢換片呢? 我又驚整醒佢佢又會食返夜奶…

王國熱話
好似有焦慮症
只想活在自己空間
年紀越大,越覺孤單
想揾啲40-50+ 志同道合既jm一齊傾傾講講

伯爵府

國民生產總值:15235

回覆樓主:

唔換,訓得夠冧其實唔會痾好多,反而一訓醒就痾督勁既。

伯爵府

國民生產總值:18128

2018勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

藍尾巴 發表於 18-11-6 01:37

X2

大宅

國民生產總值:2351

我都無換嘅,都係由佢一條片到天光嘅喇。

珍珠宮

國民生產總值:41300

2018勳章 BB防敏心得分享勳章

我都覺得唔需要幫佢換,費事整醒佢喇

大宅

國民生產總值:1821

2018勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔醒會由得佢

複式洋房

國民生產總值:150

FlippyFlp 發表於 18-11-5 18:17
佢本身唔係好喊, 就算all左都唔會喊, 但係滿左月之後介左奶, 見佢一訓訓左8個幾鍾就冇嘈醒佢, 不過之後起身 ...

唔洗換 整醒左佢就大獲

別墅

國民生產總值:556

試下幫佢換片一晚.. 未必會醒既..

複式洋房

國民生產總值:167

bb臨訓食好多奶? 8個幾鐘應該唔會咁易爆喎~轉大一個碼啦~

男爵府

國民生產總值:6969

FlippyFlp 發表於 18-11-5 18:17
佢本身唔係好喊, 就算all左都唔會喊, 但係滿左月之後介左奶, 見佢一訓訓左8個幾鍾就冇嘈醒佢, 不過之後起身 ...

半夜要換,如果比較滿嘅情況下

珍珠宮

國民生產總值:40077

冇亞,我由得佢訓亞,一般都唔需要

翡翠宮

國民生產總值:87495

BB防敏心得分享勳章

唔會換,費事搞醒BB喇。

子爵府

國民生產總值:13529

回覆樓主:

由佢瞓,除非喊醒至换片

回覆 FlippyFlp 的帖子

Hello FlippyFlp ,小便會被尿片吸收,如果BB 屁股冇唔舒服嘅感覺未必會喊,可以等佢瞓醒先換片。如果半夜要換片,亦建議係昏暗燈光下進行,以免BB 醒左之後難入睡。如果BB 有尿布疹/ 屁股皮膚容易泛紅,就有需要每隔幾小時去檢查尿片,以免排泄物再刺激到BB 幼嫰皮膚喇。
NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

藍尾巴 發表於 18-11-6 01:37

慘就慘在佢成日爆片, 3日有2日爆左, 得返1日就爆不過未爆...

複式洋房

cookingbaby 發表於 18-11-6 09:59
我都無換嘅,都係由佢一條片到天光嘅喇。

咁JM你個B有冇爆片呀?

複式洋房

Yinglolo 發表於 18-11-6 15:02
唔洗換 整醒左佢就大獲

我都驚整醒佢, 而家幫佢蓋被都好似打游擊咁...

複式洋房

udonnut 發表於 18-11-6 18:59
試下幫佢換片一晚.. 未必會醒既..

佢算醒訓果D, 所以唔敢挑戰佢...

複式洋房

Bo豬媽媽 發表於 18-11-6 21:00
bb臨訓食好多奶? 8個幾鐘應該唔會咁易爆喎~轉大一個碼啦~

臨訓食6安囉, 又唔算好大食, 我試過大1個size喇, 漏到9彩呀…

複式洋房

[email protected] 發表於 18-11-7 16:10
回覆 FlippyFlp 的帖子

Hello FlippyFlp ,小便會被尿片吸收,如果BB 屁股冇唔舒服嘅感覺未必會喊,可以等 ...

thx, 好彩佢so far未有疹, 不過佢本人對片比較隨和, 成日all左就算爆片都唔會喊唔會叫咁...

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.