意見反饋
義工

湊B百科 今日: 0|主題: 3118

跳至
樓主: FlippyFlp
BB介左夜奶之後仲會唔會半夜幫佢換片?

伯爵府

國民生產總值:15211

FlippyFlp 發表於 18-11-7 17:54
慘就慘在佢成日爆片, 3日有2日爆左, 得返1日就爆不過未爆...

爆片係邊個位爆?可能片片唔岩身型,唔關量事。佢真係痾到成條片滿?我小朋友29m,夜晚尿好多,多到片片吸到漲晒,可以打直片有個重量既珠珠變球體咁向下流再倒返轉都唔會漏尿。片片其實吸收量好驚人。如果佢瘦脾,脾位唔岩一則身就會漏,試下唔同牌子

大宅

國民生產總值:2333

回覆 FlippyFlp 的帖子

有時會,好重嘅。但係最近一個禮拜見佢條片都無尿喇,估計都可以同佢戒喇。

複式洋房

國民生產總值:133

片嘅問題,我仔用緊huxxxes護膚片,食左8安訓10個鍾都冇事,仲有個背袋,poopoo左都唔易爆出

男爵府

國民生產總值:6278

開心吸收勳章

回覆樓主:

食最後一餐奶前換片,一路用到天光無漏過,都系飲六安奶

伯爵府

國民生產總值:18844

FlippyFlp 發表於 18-11-5 18:17
佢本身唔係好喊, 就算all左都唔會喊, 但係滿左月之後介左奶, 見佢一訓訓左8個幾鍾就冇嘈醒佢, 不過之後起身 ...

我無換,都係由佢一覺訓天光

複式洋房

國民生產總值:210

藍尾巴 發表於 18-11-7 18:17
爆片係邊個位爆?可能片片唔岩身型,唔關量事。佢真係痾到成條片滿?我小朋友29m,夜晚尿好多,多到片片吸 ...

多數係背脊, 有試過爆到上頸,

複式洋房

cookingbaby 發表於 18-11-8 11:23

有時會,好重嘅。但係最近一個禮拜見佢條片都無尿喇,估計都可以同佢戒喇。 ...

好羨慕!! BB幾大個? 希望我果個都可以快D介到啦

複式洋房

Nolarbear 發表於 18-11-8 18:13
片嘅問題,我仔用緊huxxxes護膚片,食左8安訓10個鍾都冇事,仲有個背袋,poopoo左都唔易爆出 ...

咁我比BB試試先

複式洋房

janede1314 發表於 18-11-8 19:25
食最後一餐奶前換片,一路用到天光無漏過,都系飲六安奶

好勁!

複式洋房

hamsterma 發表於 18-11-8 19:37
我無換,都係由佢一覺訓天光

冇爆片??

大宅

國民生產總值:2333

哈哈,我個唔細嘅啦,就嚟3歲喇,我都覺得有D遲囖。

FlippyFlp 發表於 18-11-7 18:12
thx, 好彩佢so far未有疹, 不過佢本人對片比較隨和, 成日all左就算爆片都唔會喊唔會叫咁...
...

BB好乖乖呀 換片時揸D凡士林、 橄欖油、椰子油形成屏障作用,可以預防紅pat pat架。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

國民生產總值:2880

2018勳章

FlippyFlp 發表於 18-11-8 20:36
多數係背脊, 有試過爆到上頸,

我好好奇,點爆?真係有尿流出黎?我仔訓12個鐘都冇事,只係超級脹,但因為佢patpat會紅,所以我自己臨訓會同佢換一條,佢會郁,但唔會醒。。。

珍珠宮

國民生產總值:36614

藍尾巴 發表於 18-11-6 01:37
唔換,訓得夠冧其實唔會痾好多,反而一訓醒就痾督勁既。

同意!我以前都係趁佢起身飲奶時換片,一覺訓天光就無換

複式洋房

國民生產總值:194

佢本身唔係好喊, 就算all左都唔會喊, 但係滿左月之後介左奶, 見佢一訓訓左8個幾鍾就冇嘈醒佢, 不過之後起身 ...

我而家都煩緊呢個問題, 樓主你最後點解決呀??

複式洋房

國民生產總值:194

RubyYu07 發表於 18-11-15 16:35
同意!我以前都係趁佢起身飲奶時換片,一覺訓天光就無換

但係我果個成日都一起身見到爆!

複式洋房

Lyllianlo 發表於 18-11-15 12:01
我好好奇,點爆?真係有尿流出黎?我仔訓12個鐘都冇事,只係超級脹,但因為佢patpat會紅,所以我自己臨訓 ...

係多到滲到成褲+背脊都係, 試過poo埋係爆到上頸,

複式洋房

tunner 發表於 18-11-27 19:43
我而家都煩緊呢個問題, 樓主你最後點解決呀??

我之前試過最後一餐奶之後同佢玩多半個幾鍾至9個字, 等佢all一次尿先, 會好小小, 再之後我見有JM叫我試下轉學習褲, 我跟佢轉左H字頭果隻, 真係吸得多左, 之後就冇咩點爆喇

男爵府

國民生產總值:7067

佢訓12個鐘,我都冇換

大宅

國民生產總值:4022

未戒夜奶都冇半夜換片,換完整醒晒會唔瞓架!!

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.