意見反饋
義工

懷孕前後 今日: 521|主題: 67624

跳至
樓主: catzmll
過咗35先有bb,好開心又好擔心  

洋房

國民生產總值:90

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我就來43歲了,我仲高齡過妳們,日日擔心。11年前生阿女,咩都無擔心過

別墅

國民生產總值:912

2019新春慶豚圓

Vonnie_lam 發表於 19-2-12 12:59
我聽講10周開始做,好似有機會要再抽過血驗
我果時醫生建議10周可以開始抽血驗T21,早D做都早D見到結果,唔駛心掛掛

複式洋房

國民生產總值:376

2019新春慶豚圓

Vonnie_lam 發表於 19-2-12 12:59
我聽講10周開始做,好似有機會要再抽過血驗

太早做T21,bb血濃度唔夠,有機會再驗過

別墅

國民生產總值:912

2019新春慶豚圓

gallandry 發表於 19-2-12 15:39
太早做T21,bb血濃度唔夠,有機會再驗過
其實大部分bb都有好足夠既血去驗,個別血濃度唔夠,就要等多一兩個wk ,11,12周先去做T21

複式洋房

國民生產總值:376

2019新春慶豚圓

zukieem 發表於 19-2-12 16:31
其實大部分bb都有好足夠既血去驗,個別血濃度唔夠,就要等多一兩個wk ,11,12周先去做T21
...

原來係咁

洋房

國民生產總值:58

2019新春慶豚圓

我都係35,宜家12週多d,對於開刀定順產都係1516

複式洋房

國民生產總值:364

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
dullymama 發表於 19-1-30 13:37
我35先有第一胎,岩岩先肥肥白白出左世,只要唔好擔心甘多,keep check住,高齡都無問題既~
就算係高齡定 ...

你果時有冇做T21呀?

複式洋房

國民生產總值:453

2019新春慶豚圓

zukieem 發表於 19-2-12 14:40
我果時醫生建議10周可以開始抽血驗T21,早D做都早D見到結果,唔駛心掛掛

明白,Thanks!

複式洋房

國民生產總值:197

2019新春慶豚圓 2019勳章

DorotheaSun 發表於 19-2-13 12:02
你果時有冇做T21呀?

我無做呀,問過私家醫生,佢話政府都有8成準,叫我自己考慮做唔做,因為都唔平

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.