懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

34W2D...個肚開始越泥越實, 係咪正常? 同埋阿B依家好中意係我個三角位度游走...有時會好唔舒服

大宅

咁你有無問過醫生?不過我記得我懷孕後期都係覺得個肚好實的,我B都係鐘意游嚟游去。

別墅

cookingbaby 發表於 18-11-6 15:06
咁你有無問過醫生?不過我記得我懷孕後期都係覺得個肚好實的,我B都係鐘意游嚟游去。 ...

醫生話係假宮縮...我個B之前中意夜蒲...但依家就任何時間都會郁

大宅

回覆 Jessica.C124 的帖子

假宮縮?唔知係唔係因為咁呢,我果陣37週就生咗喇。

別墅

cookingbaby 發表於 18-11-7 10:25
回覆 Jessica.C124 的帖子

假宮縮?唔知係唔係因為咁呢,我果陣37週就生咗喇。 ...

醫生之前係咁講, 話假宮縮, 話阿B可以練習緊試圖想出泥WOR...搞到我好緊張, 你37週生左, 催生定點?

男爵府

Jessica.C124 發表於 18-11-6 13:15
34W2D...個肚開始越泥越實, 係咪正常? 同埋阿B依家好中意係我個三角位度游走...有時會好唔舒服 ...

34週會有假宮縮,如果成日實最好少走動,等到37週就可以多活動啦。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

可能系假宮縮,你暫時少D走動,產檢果陣同醫生講下。

別墅

bchuma 發表於 18-11-7 14:35
34週會有假宮縮,如果成日實最好少走動,等到37週就可以多活動啦。

其實我27定28週已經肚實...係最近實多左...依家行少少路都好快實...有時攤係床度, 都會實

別墅

haha748494 發表於 18-11-7 15:04

醫生之前都話係假宮縮...我下星期會再去產檢, 都會再問, 同埋醫生會幫我CHECK下, 阿B個頭轉左未

珍珠宮

我係會特然間個肚好實,好硬,話係假宮縮喔

別墅

RubyYu07 發表於 18-11-7 15:29
我係會特然間個肚好實,好硬,話係假宮縮喔

係呀, 好辛苦...你依家幾多週呀?

珍珠宮

Jessica.C124 發表於 18-11-7 16:27
係呀, 好辛苦...你依家幾多週呀?

我生完啦。 我果時係33周後有咁既情況。

別墅

RubyYu07 發表於 18-11-7 16:31
我生完啦。 我果時係33周後有咁既情況。

哈, 原來你已經生左小B...其實我27定28週都開始實, 但無呢排實得咁緊要

別墅

Jessica.C124 發表於 18-11-7 12:37
醫生之前係咁講, 話假宮縮, 話阿B可以練習緊試圖想出泥WOR...搞到我好緊張, 你37週生左, 催生定點?

係呀,我也好多時好實呀,現在30週呀,有可能會早産呀?

男爵府

Jessica.C124 發表於 18-11-7 15:12
其實我27定28週已經肚實...係最近實多左...依家行少少路都好快實...有時攤係床度, 都會實

我以前陀我仔時4個月都係實 一直實到生 唔一定代表有乜野 就係你要多點休息 37週妳想點行都得

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

你應該係假宮縮亞,如果頻繁既話一定要問問醫生,我建議你都係咪郁咁多

男爵府

DHA勳章

Jessica.C124 發表於 18-11-6 13:15
34W2D...個肚開始越泥越實, 係咪正常? 同埋阿B依家好中意係我個三角位度游走...有時會好唔舒服 ...

正常阿 我陀第一胎都係咁

珍珠宮

Jessica.C124 發表於 18-11-7 16:43
哈, 原來你已經生左小B...其實我27定28週都開始實, 但無呢排實得咁緊要

後期次數會比較多啊

複式洋房

回覆樓主:

後期係會經常性好實,我去到37w直頭1日實好多次,會痛,唔敢郁,即刻訓低

珍珠宮

haha748494 發表於 18-11-7 15:04

通知呢位妈咪嗰意见

首頁

尾頁

跳至