自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Charlotte_mom 發表於 18-11-6 19:35
擁有過(好彩唔係買係用分換),入水真係麻鬼煩。我平時用牙線+牙縫刷仲爽手仲乾淨
...
你唔係企在洗手盆前用水牙線嗎? 點解入水會麻煩呢? 因為入水位好細小??

水晶宮

oceandeepsea 發表於 18-11-6 19:58
幾強,我嫌強過頭
你用soft 都嫌強過頭?

水晶宮

水牙線有冇用?....... 我傳統牙線同水牙線都有用, 我不是用水牙線去取代傳統牙線, 我反而當水牙線是牙籤, 在餐後清理食物殘渣.

水晶宮

我牙齒好密, 又唔識用牙線, 牙縫刷都好難串得過, 所以想買水牙線

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

yeung_ma 發表於 18-12-6 14:39
你充一次電用幾多天? 每次充電又要幾耐? 是否按一下, 出一下水??

要成八個鐘,充好可以用好耐,但我覺得三日度,就feel到無咁好力水

珊瑚宮

yeung_ma 發表於 18-12-6 14:46
你用soft 都嫌強過頭?

係按一下,連噴式,好似開水喉淋花咁,一下一下打水氣,係得飛利浦有,大陸牌子,暫時好似無咁既技術仿到,飛記香港買要七八百蚊

強過頭係太耐無用唔慣,依家用normal都無問題

珊瑚宮

回覆樓主:

牙線係最正統,但要好有心機慢慢搞,無十五分鐘以上,都搞唔掂,我依家兩隻都有用,睇下果日食過咩野,清唔乾淨,就用牙線補上

大宅

patpat234 發表於 18-11-6 19:07
係,識用牙縫刷係最乾淨的
之前都好想買水牙線

請問有無邊款推介?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yeung_ma 發表於 18-12-6 14:43
你唔係企在洗手盆前用水牙線嗎? 點解入水會麻煩呢? 因為入水位好細小??

因為會噴到周圍係,所以沖涼用
清潔一次裝幾次水,唔會算方便吧

首頁

尾頁

跳至