自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我想兌換2月尾伊爾庫茨克來回機票,之前已經做曬功課,佢得S7 airline有直航,我已經上S7官網睇好曬航班時間,官網亦顯示有機位,但我打電話去亞洲萬里通,cs一句話無機位,我叫佢查1月2月3月,佢都答我三個月都無機位可以兌換!
我問咁點解S7官網顯示有機位賣,佢話官網係賣唔係兌換,兌換嘅已經無曬機位。咁我問佢,我可以係邊個網站check到有無兌換機位空缺,佢答我無得自己check,只可以打電話上去問cs。
我第一次換機票,咩都唔識,想問下各位里數達人,咁我係唔係只可以聽cs講,佢話有就有無就無,咁我係唔係無可能換到2月或者3月嘅伊爾庫茨克機票?

侯爵府

maggie196 發表於 18-11-6 21:43
我想兌換2月尾伊爾庫茨克來回機票,之前已經做曬功課,佢得S7 airline有直航,我已經上S7官網睇好曬航班時 ...

有時d位賣唔出佢會再放d出去俾人redeem
不過要等
同埋唔一定有

子爵府

S7比好少位出來換!S7比位英航換一定多過比asiamiles...你試試睇下英航換票有無位

子爵府

VickiC 發表於 18-11-6 21:48
有時d位賣唔出佢會再放d出去俾人redeem
不過要等
同埋唔一定有

咁我係唔係唔可以自己check到?必須要每日打電話上hotline問?因為hotline個電話都真係幾難打得通

子爵府

mini_cc 發表於 18-11-6 21:52
S7比好少位出來換!S7比位英航換一定多過比asiamiles...你試試睇下英航換票有無位
...

英航一樣可以用亞洲萬里通里數兌換?我可以去邊到check 英航有無位?上英航官網?

侯爵府

maggie196 發表於 18-11-6 21:52
咁我係唔係唔可以自己check到?必須要每日打電話上hotline問?因為hotline個電話都真係幾難打得通:sweatin ...

經asiamiles換網站應該只check到國泰港龍的航線
應該只能打電話

子爵府

maggie196 發表於 18-11-6 21:53
英航一樣可以用亞洲萬里通里數兌換?我可以去邊到check 英航有無位?上英航官網?
...

BA要用Avios 換票!我意思係指如果連BA都換唔到S7呢班機, AM換到的機會仲渺茫

子爵府

VickiC 發表於 18-11-6 21:54
經asiamiles換網站應該只check到國泰港龍的航線
應該只能打電話

cs直情話waiting都無得waiting

子爵府

mini_cc 發表於 18-11-6 21:56
BA要用Avios 換票!我意思係指如果連BA都換唔到S7呢班機, AM換到的機會仲渺茫
...

我無儲開Avios,好唔開心,仲以為伊爾庫茨克呢D冷門地方會容易兌換機票,點知都係咁難!

子爵府

maggie196 發表於 18-11-6 21:57
我無儲開Avios,好唔開心,仲以為伊爾庫茨克呢D冷門地方會容易兌換機票,點知都係咁難!
...

佢一隻機可能比得2個位出來換咋⋯⋯

男爵府

回覆樓主:

宜家換二月都好有難度

子爵府

maggie196 發表於 18-11-6 21:43
我想兌換2月尾伊爾庫茨克來回機票,之前已經做曬功課,佢得S7 airline有直航,我已經上S7官網睇好曬航班時 ...

有得賣不等於有得換。

賣唔去先放出來俾人換。

這是常識吧。

珍珠宮

上網睇到嘅位,同用里數換到嘅位,當然唔一樣啦

冇網站可以睇到㗎,一定要佢ststem先check到

你而家換2月咁遲,機會好微啦,有心換係要一年前換定㗎

珍珠宮

...

講緊全世界咁換喎,何謂冷門

珍珠宮

mini_cc 發表於 18-11-6 21:52
...

咁都要樓主有英航户口同積分先得㗎

子爵府

1010mum 發表於 18-11-6 22:22
有得賣不等於有得換。

賣唔去先放出來俾人換。

我真係未試過用里數換機票,無呢方面常識

子爵府

終極熊貓 發表於 18-11-6 22:28
咁都要樓主有英航户口同積分先得㗎

我意思係如果BA有,可能遲少少AM都會有!如果BA都無!就AM一定唔會有!

珍珠宮

...

因為冷門所以更加少位換,分分鐘多人旺季根本係無兌換位。

子爵府

mini_cc 發表於 18-11-6 22:30
我意思係如果BA有,可能遲少少AM都會有!如果BA都無!就AM一定唔會有!

BA 出年五月Econ business 都有
12月有D日子有直航
2月尾要北京轉機了

珍珠宮

...

你而家應該係換一年後嘅機票,二月嘅機票其他人一年前已經開始換,一班機可以換嘅機票唔多,你換唔到只係你太遲換咋

首頁

尾頁

跳至