自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

想問各位有無睇過董曉明醫生,覺得怎樣,因要帶老人家去睇,想問清楚些,謝謝

男爵府

回覆樓主

我爸腸癌係揾他做手術,手術好成功,他人好好,講嘢唔會嚇怕病人,我次次陪爸爸見董醫生的,我家姐做護士,當初喺家姐護士朋友介紹董醫生給我們

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

maymaysheep 發表於 18-11-6 22:52
我爸腸癌係揾他做手術,手術好成功,他人好好,講嘢唔會嚇怕病人,我次次陪爸爸見董醫生的,我家姐做護士, ...

我爸爸就是發現腸有問題,所以約了星期四去見醫生,但是上網check佢d 新聞講到佢麻麻地咁

男爵府

維尼仔 發表於 18-11-6 22:58
我爸爸就是發現腸有問題,所以約了星期四去見醫生,但是上網check佢d 新聞講到佢麻麻地咁
...

我之後先知他的新聞,我覺得喺個別case,因為上到他診所都見好多人睇他,等好耐

男爵府

回覆 maymaysheep 的帖子

請問你爸系幾時搵董醫生做手術的?謝謝。

男爵府

回覆 維尼仔 的帖子

我都系見到董醫生手機事件失信心,咁你最後搵左邊個手術?謝謝。

男爵府

JNFW 發表於 18-12-5 20:23
回覆 maymaysheep 的帖子

請問你爸系幾時搵董醫生做手術的?謝謝。

二,三年前

民房

回覆 維尼仔 的帖子

家人未知董醫生就是多年前出名的“手機醫生”,即在做腸鏡時講手機20分鐘時弄穿病人大腸的醫生。

六十幾歲家人開始只是3期腸癌,董醫生微創手術竟弄穿家人小腸,仲要係2日先發現! 超過一半人咁的情況已嚴重腹腹炎致死! 家人捱過了,但醫生一直沒跟病人或家人提及腹膜炎的情況,只說無問題,家人因腹膜炎嚴重而開大刀補穿洞的傷口,很長很深闊超巨型的傷口一直開住係肚,縫唔番,日日洗傷口,話兩星期生得番,跟本幾個月都生唔番,做唔到化療,一星期求佢先見得幾分鐘,一直話無事。
結果之後好多醫生話因穿腸腹膜炎致好快由3期變4期擴散得好快。最後他就咁補幾針係好長的傷口上,幾日後就爆開,要搵第二個醫生再替親人做手術,也因董醫生手術差致皮下肌肉層爆開,皮下就是腸,腸常谷出來抽痛,腸粘連,嚴重腹膜炎加多次手術令老人家痛苦萬分,受創咁大化療也當然頂唔到,一個老人家因佢無醫術無醫德搞到痛苦萬分,我地仲要真金白銀比佢反而搞到咁,最恐怖係佢連幫助安慰都無!

依家仲要叫咁多人2018,2019年開始上網話佢好,因佢知我2018年投訴左醫委會,我一直無搞大件事因要照顧家人,但就係家人無睇手機醫生的事,而搞到死都唔緊要,係比死難受十倍!
醫術無唔緊要最重要連醫德都無,我不想再有受害者,一個醫生可不斷整穿人腸,佢性格手勢相當急躁,本人親眼見過。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

mandyymf 發表於 19-4-28 03:12
回覆 維尼仔 的帖子

家人未知董醫生就是多年前出名的“手機醫生”,即在做腸鏡時講手機20分鐘時弄穿病人大 ...

明白,真係好辛苦
普通腸痛都已經好難忍,何況你家人咁。
大家加油。
n年前,我都睇過董,不過我唔知佢就係手機醫生,因係我保險經紀介紹,因為我右下腹痛,佢就咁檢查已話肯定唔係盲腸炎,係個腎有事。到做完一輸檢查,真係腎炎,食葯就ok。(因我之前睇另一個醫生話我係盲腸炎,仲book定檢查,同叫我準備做手術,所以睇多個醫生問意見)
如果而家知佢試過咁,一定唔睇佢。大把醫揀。

子爵府

回覆 維尼仔 的帖子

家人未知董醫生就是多年前出名的“手機醫生”,即在做腸鏡時講手機20分鐘時弄穿病人大 ...

oh my god....
心盲最可怕。

民房

RE: 有睇過董曉明醫生

上次檢大腸手術後覆診,因自己腸胃消化能力唔強,
董醫生教我一定要食乳酸菌,還提議我把乳酸菌色裝片放在刷牙口樽附近
,包記得食,好細心,好好呀👍😊

珍珠宮

回覆 維尼仔 的帖子

老人家好慘

首頁

尾頁

跳至