潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

carama 發表於 18-11-7 18:55
好難單憑牌子來定,呀豬媽帶AP. 或Daytona 一様不會變回有型 happy watch 大錶面,我覺得唔娘:fun ...

你講得岩,我明。
只係因為我唔係玩錶之人,唔會成日買不同款。對上一次買已經九年前369黑底粉紅字(女裝細圈)
幾萬蚊話多唔多,話少唔少,怕買左隻唔襟興既返黎帶啫!
甘Chopard 大面好d定買隻J12好呢?其實我都like J12既。

男爵府

sinyee_sindy 發表於 18-11-7 19:18
你講得岩,我明。
只係因為我唔係玩錶之人,唔會成日買不同款。對上一次買已經九年前369黑底粉紅字(女裝 ...

如果只可二選一,咁J12又好小小
今年我自己入了隻全黑冇石及premiere

wcpcelia    發表於 18-11-8 10:42

男爵府

carama 發表於 18-11-7 19:28
如果只可二選一,咁J12又好小小
今年我自己入了隻全黑冇石及premiere

下面個隻都幾靚wor.但因為我係FTM 已經好少著斯文衫,細錶唔岩lu.所以隻369都兩年前見佢呆放家中忍唔住放鬼左佢。
我其實想搵隻型著有戴得,耐不耐斯文d d例如去飲都戴得,基本上係諗住一錶走天涯

男爵府

sinyee_sindy 發表於 18-11-7 19:36
下面個隻都幾靚wor.但因為我係FTM 已經好少著斯文衫,細錶唔岩lu.所以隻369都兩年前見佢呆放家中忍唔住放 ...

咁j12 law, 價錢唔算好貴. Causal 或斯文都0k
我覺得幾啱FTM,老實說如果是一般FTM 冇理由落街買餸都戴隻十幾萬的pp

男爵府

magpik 發表於 18-11-7 17:32
我都中意chopard more than Rolex...

E隻好似四萬幾,我覺得特別過cartier...

你呢隻我好鐘意

男爵府

carama 發表於 18-11-7 19:45
咁j12 law, 價錢唔算好貴. Causal 或斯文都0k
我覺得幾啱FTM,老實說如果是一般FTM 冇理由落街買餸都戴隻 ...

可能有但我唔識貨我去開既街市都多貴車出入架。
好似我呢d唔識錶既人,我寧願分開買兩隻都唔捨得同唔覺得PP有咩好不喜勿插

男爵府

sinyee_sindy 發表於 18-11-7 20:07
可能有但我唔識貨我去開既街市都多貴車出入架。
好似我呢d唔識錶既人,我寧願分開買兩隻都唔捨得同 ...

所以我覺得j12唔錯不過戴錶好個人,試上手才知道啱唔啱自己

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

樓主如果你想買j12唔好去專門店買去名人站平好多

琥珀宮

回覆樓主:

呢隻白色畀你參考下

男爵府

appleyuen 發表於 18-11-7 21:21
樓主如果你想買j12唔好去專門店買去名人站平好多

名人站全新?保養係一樣?

別墅

最緊要自己鍾意姐,有時著得型d加隻斯文d ge手錶都唔錯嫁,型得黎又帶女人味,我有時都喜歡牛記笠記帶隻女人(細錶面果d)手錶

琥珀宮

sinyee_sindy 發表於 18-11-7 21:54
名人站全新?保養係一樣?

全新㗎一樣有保養卡

男爵府

carama 發表於 18-11-7 20:10
所以我覺得j12唔錯不過戴錶好個人,試上手才知道啱唔啱自己
...

甘FM 點睇?甘岩老公出完trip岩岩返,拎左幾隻FM返黎for 年尾送比公司d同事。即刻帶上手試下,haha!

男爵府

sinyee_sindy 發表於 18-11-7 23:38
甘FM 點睇?甘岩老公出完trip岩岩返,拎左幾隻FM返黎for 年尾送比公司d同事。即刻帶上手試下,haha!

黑色ok呀,你戴黑色都靚。不過我自己麻麻地FM,如果只會買一隻的話,我又覺得FM好似不及j12襟睇及易配襯。

琥珀宮

sinyee_sindy 發表於 18-11-7 23:38

有錶行sales同我講,買錶千祈唔好買FM, 話好易壞, 唔知真定假

男爵府

好媽媽勳章

回覆 sinyee_sindy 的帖子

我原本想買J12,見倒呢隻happy diamond後就改變主意

wcpcelia    發表於 18-11-9 09:29

大宅

MommyPanel勳章

appleyuen 發表於 18-11-8 13:44
有錶行sales同我講,買錶千祈唔好買FM, 話好易壞, 唔知真定假

真架,好易壞,連錶把的都可以甩出黎

別墅

babyvince 發表於 18-11-8 18:45
回覆 sinyee_sindy 的帖子

我原本想買J12,見倒呢隻happy diamond後就改變主意

呢個都casual 丫,其實chopard都幾好丫,我都鍾意chopard多過J12

男爵府

回覆 babyvince 的帖子

我有見過黑色試過上手,其實都ok但sales話舊款入電,我想要機械錶多d。

男爵府

appleyuen 發表於 18-11-7 22:27
全新㗎一樣有保養卡

咁有無果度有無boyfriend 系列賣?

首頁

尾頁

跳至