親子旅遊

跳至

首頁
56789...60

尾頁

男爵府

itababy 發表於 19-1-28 09:04
去Modena 可以去埋mantova

請問意大利有咩景點要買定票?在官網買?

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

Day 1: 早機到米蘭-米蘭市內遊覽 (宿米蘭)
Day 2: 搭火車到五漁村-遊覽五漁村 (宿米蘭)
Day 3: 取車到 serravalle designer outlet,下午回米蘭同囡囡匯合 (宿米蘭)
Day 4: 自駕到 Lake Como (宿 Bellano)
Day 5: Lake Como ->Verona (宿 Verona)
Day 6: Verona -> Lago di Carezza -> Villnoss 行山 (宿 Villnoss)
Day 7: Dolomites 行山 (宿 Villnoss)
Day 8: Dolomites 行山 (宿 Cortina d'Ampezzo Dolomites)
Day 9: Cortinad'Ampezzo -> Venezia Mestre 還車 -> 買 pass 乘火車 Venice 市內遊 (宿 Venice)

琥珀宮

畀面勳章

Day 10: 遊覽 Murano  & Burano (宿 Venice)
Day 11. Venice -> 火車到 Florence (宿 Florence)
Day 12: Pisa 半日遊 + 遊覽 Florence (宿 Florence)
Day 13:租車遊覽 Tuscany Civita di Bagnoregio -> 7pm 前還車 (宿 Florence)
Day 14: 火車由 Florence-> 羅馬, 遊覽羅馬 (宿羅馬)
Day 15: 遊覽梵蒂岡(宿羅馬)
Day 16: 遊覽羅馬 (宿羅馬)
Day 17: 遊覽羅馬 (宿 羅馬)
Day 18: 早餐後到機場,乘中午機回港

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

Day 4 自駕遊 Lake Como

請問有冇 jm 有經驗,遊船河時部車泊邊度好?當晚會住 Bellano, 應該先泊車去酒店嗎?

Day 6-8 會在 Dolomites 行山,有jm 行過可以推介路線嗎?另外有好多纜車,請問邊d值得搭?

Day 11 自駕遊 Tuscany 天空之城,有 jm 去過嗎?單程2小時值得去嗎?遊完個城要幾耐時間呢?

請大家俾意見

琥珀宮

畀面勳章

小公主媽媽 發表於 19-2-16 23:27
請問意大利有咩景點要買定票?在官網買?

暫定會買定羅馬鬥獸場同梵蒂岡門票,因為可免排隊,jm 幾時出發,行程係點?

琥珀宮

畀面勳章

bbc2018 發表於 19-1-27 13:22
音樂會可以去到聖馬可廣場側有人派傳單,不過要知邊間教堂。你覺得有興趣才買。

Verona 鬥獸塲亦會有時舉 ...

請問威尼斯音樂會係咪 weekend 先有?

琥珀宮

畀面勳章

basilmama 發表於 19-1-27 15:20
Yes 瑞士景內。冇特別去計
其實我老公係意大利人,行outlet 當行一般商場,好多野平過香港,我地就覺得平
...

你地住義大利嗎?我而家暫定會去米蘭個 outlet, 有時間先會去 the Mall

珍珠宮

littlesister 發表於 19-4-23 13:57
請問威尼斯音樂會係咪 weekend 先有?

吾記得是否weekend.

珍珠宮

littlesister 發表於 19-4-23 13:50

請問有冇 jm 有經驗,遊船河時部車泊邊度好?當晚會住 Bellano, 應該先泊車去酒店 ...

天空之城行上,行落來預45分鐘,上面有個細教堂,有餐廳,有souvenir shop, 影下相。

琥珀宮

畀面勳章

bbc2018 發表於 19-4-23 15:22
吾記得是否weekend.

咁我去到留意下,thanks

琥珀宮

畀面勳章

bbc2018 發表於 19-4-23 15:29
天空之城行上,行落來預45分鐘,上面有個細教堂,有餐廳,有souvenir shop, 影下相。

請問你當時 join tour? 定自己去?個城兩個鐘行完未呢?

大宅

littlesister 發表於 19-4-23 13:50

請問有冇 jm 有經驗,遊船河時部車泊邊度好?當晚會住 Bellano, 應該先泊車去酒店 ...

我同C6 6月底都去 dolomites 但一D research 都未做 C6 去跑 trail race,我都只係個跟班一齊去。我地會 stay 係cortina d’ampezzo。之後就去Florence 1 星期之後2日 Milan 就返香港。

大宅

littlesister 發表於 19-4-23 13:43
Day 1: 早機到米蘭-米蘭市內遊覽 (宿米蘭)
Day 2: 搭火車到五漁村-遊覽五漁村 (宿米蘭)
Day 3: 取車到 ...

剛剛先睇到 day 8,會係幾多號?Lavaredo ultra trail 27-29/6,可能山上會好多人跑

珍珠宮

littlesister 發表於 19-4-23 16:32
請問你當時 join tour? 定自己去?個城兩個鐘行完未呢?

自己去的。 2小時可以行完

琥珀宮

畀面勳章

nattle 發表於 19-4-24 00:49

我同C6 6月底都去 dolomites 但一D research 都未做 :joyous ...

去 Dolomites 跑 trail 應該好享受

你 stay cortina d’ampezzo 之後唔去 Venice? 差兩小時車程

琥珀宮

畀面勳章

nattle 發表於 19-4-24 00:53
剛剛先睇到 day 8,會係幾多號?Lavaredo ultra trail 27-29/6,可能山上會好多人跑
...

好彩唔係,早 一星期去,我去到幫你探下路

琥珀宮

畀面勳章

bbc2018 發表於 19-4-24 10:39
自己去的。 2小時可以行完

請問你自駕嗎?天空之城附近仲有冇其他地方去?我見人話夏天有太陽花田,唔知6月有未呢?另外 Siena 值得去嗎?

大宅

littlesister 發表於 19-4-24 11:51
去 Dolomites 跑 trail 應該好享受

你 stay cortina d’ampezzo 之後唔去 Venice? 差兩小時車 ...

我地飛 Milan 搭火車去 Venice 兩晚先,之後先攞車去 cortina 睇左 tripadvisor d top attractions 但好多都要早起身去呀

琥珀宮

畀面勳章

nattle 發表於 19-4-24 12:15
我地飛 Milan 搭火車去 Venice 兩晚先,之後先攞車去 cortina 睇左 tripadvisor d top attractio ...

我同你地相反,玩完晒 Dolomites 再去 Venice 還車 你講既 top attractions 係指邊? Dolomites 定義大利?山區通常要早起,因為晏左山上多機會有雲

琥珀宮

畀面勳章

nattle 發表於 19-4-24 12:15
我地飛 Milan 搭火車去 Venice 兩晚先,之後先攞車去 cortina 睇左 tripadvisor d top attractio ...

你係 Florence 一星期?住Airbnb? 有得泊車嗎?

首頁
56789...60

尾頁

跳至