親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

chunchundaddy 發表於 19-7-15 01:17
之前都諗住買3,不過聽人話只收到3G, 速度慢,點知 EE仲衰,開通唔到。問咗 TIM, EURO $30, 20GB, 有效30 ...

咁有冇出卡?英、法都用到唔錯丫

琥珀宮

畀面勳章

amj 發表於 19-7-15 02:17
冇euro 12
請問是那一個?
or加左價?

你呢個好似唔係官網?

琥珀宮

畀面勳章

小公主媽媽 發表於 19-7-15 11:09
商務意大利國鐡有自己放行李的地方,所以好安全,我沒有用單車(emoji)

放坐位則邊定放行李架?

男爵府

littlesister 發表於 19-7-15 21:15
放坐位則邊定放行李架?

放行李架,但可望到。在我坐位後面

大宅

littlesister 發表於 19-7-15 21:11
咁有冇出卡?英、法都用到唔錯丫

我有另一張咭用到,暫時頂住先

大宅

另外想請問問,喺羅馬隨街截的士,可靠嗎?聽朝一早去梵蒂岡

男爵府

chunchundaddy 發表於 19-7-16 02:31

我叫酒店call, 跟著3 分鐘到,去火車站8Eur , 只是3 分鐘車程,如果行5 分鐘

大宅

小公主媽媽 發表於 19-7-16 02:48
我叫酒店call, 跟著3 分鐘到,去火車站8Eur , 只是3 分鐘車程,如果行5 分鐘
...

我間serviced apartment 只係幫叫私家車,我book 錯咗遠d嘅火車站Tiburtina, 要 Euro $30

大宅

littlesister 發表於 19-7-15 21:07
EE 係咩卡?我都買左張 3uk 都收得唔錯,我習慣唔會買晒同一款,怕一衰全部衰晒
...

https://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/G-Sim-Store/s/H5235001/電子電器/電子電器/手機及平板電腦/數據儲值卡-Wifi蛋/歐洲/EE-歐洲-48國-90日-6GB-4G-上網卡-不設最後開通期限-客人必須先到達英國開通/p/H5235001_S_EE6GB
呢一張,朋友用過,速度穩定過3UK

男爵府

chunchundaddy 發表於 19-7-16 03:44
https://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/G-Sim-Store/s/H5235001/電子電器/電子電器/手機及平板電腦/數據 ...

我用WiFi egg 收得好差,但是我又不想用咭收不到sMS

大宅

amj 發表於 19-7-15 02:17
冇euro 12
請問是那一個?
or加左價?

睇下呢個
https://ecm.coopculture.it/index.php?option=com_snapp&view=event&id=7F92A2ED-7C0B-A61F-649D-016524395482&catalogid=F4C3D833-DD3A-CA7F-4D7B-0167A8418A21&lang=en

琥珀宮

畀面勳章

小公主媽媽 發表於 19-7-16 12:13
我用WiFi egg 收得好差,但是我又不想用咭收不到sMS

用 WiFi egg 收到 SMS 既咩?香港電話既 SMS?

琥珀宮

畀面勳章

chunchundaddy 發表於 19-7-16 03:44
https://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/G-Sim-Store/s/H5235001/電子電器/電子電器/手機及平板電腦/數據 ...

哦,冇見過呢張添

琥珀宮

畀面勳章

chunchundaddy 發表於 19-7-16 02:31

好似要的士站先可以截,我原本想搭的士,但之後都係搭地鐵算

大宅

littlesister 發表於 19-7-16 13:02
好似要的士站先可以截,我原本想搭的士,但之後都係搭地鐵算

搭地鐵係咪大小同價、一律 Euro $1.5?
喺羅馬行咗兩日,小朋友開始頂唔住

琥珀宮

畀面勳章

chunchundaddy 發表於 19-7-16 03:43
我間serviced apartment 只係幫叫私家車,我book 錯咗遠d嘅火車站Tiburtina, 要 Euro $30
...

Tiburtina ,要€30 咁貴?FCO 都係€50 咋喎,你要去 Tiburtina 搭火車?

琥珀宮

畀面勳章

chunchundaddy 發表於 19-7-16 13:04
...

我女係大學生,所以冇留意,好似都有reduced ticket, not sure, 義大利個 trip 我行左3x 幾萬步 不過倫敦巴黎都係行c 人的

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

littlesister 發表於 19-7-16 13:06

我女係大學生,所以冇留意,好似都有reduced ticket, ...

癬學生有reduced ticket?係不係歐盟國家學生先有?

我想問你們有無人book過巴黎機場出市區的車?我架night train cancel左,依家要轉飛機去巴黎不知薩樣的損失有無得claim 保險(臨時買貴機票加酒店)

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

chunchundaddy 發表於 19-7-16 13:04
...

我們一落機就去梵帝崗,果日好幸苦,又熱敗又倦,4點機就返酒店,去超市買左d麵包,求其食左,7點訓到第二日8點就充滿力量,昨日去競技場,因為在酒店行過去是10繼分鐘,就來回都行,都好倦,但昨日落下雨甘,天氣無第一日甘熱,好舒服

大宅

CrabPincers 發表於 19-7-16 13:30
我們一落機就去梵帝崗,果日好幸苦,又熱敗又倦,4點機就返酒店,去超市買左d麵包,求其食左,7點訓到第二 ...

尋日去咗鬥獸場,陰陰地有小小雨,好舒服

首頁

尾頁

跳至