0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問喺法國醫院生產嘅媽咪們,六人房同三人房而家啲病房會唔會都full?
定六人房有時都可以有住唔滿嘅情況出現,唔洗咁嘈

大宅

會有住唔滿情況。我10/11 入院,住6人房,5日4夜,每晚都吉左2-3張床

洋房

little_hk 發表於 18-11-7 10:34
想問喺法國醫院生產嘅媽咪們,六人房同三人房而家啲病房會唔會都full?
定六人房有時都可以有住唔滿嘅情況出 ...

我3/11入院,三人房,有晚係自己一個訓

複式洋房

happymama906 發表於 18-11-12 20:55
會有住唔滿情況。我10/11 入院,住6人房,5日4夜,每晚都吉左2-3張床

唔該晒~

我老公交床位費時話見到唔少普通話人,驚同一房間下,會有問題出現

複式洋房

PhoebeSou 發表於 18-11-12 22:20
我3/11入院,三人房,有晚係自己一個訓

唔該晒~

咁咪好囉,靜靜地
其他幾日都住晒3個嘅?

洋房

little_hk 發表於 18-11-14 23:50
唔該晒~

咁咪好囉,靜靜地

我住四日三夜,有一夜一日自己一間房,吉咗兩張床。好爽,廁所自己用,簾都唔使拉,屋企人嚟又唔驚講嘢大聲嘈到人地

複式洋房

回覆樓主:

真係睇彩數,我係嘉諾撒,住3人房,5日輪流住滿人,反而6人房仲清淨。
我同房仲要有大批訪客,朝9晚10咁尼探,人都癲。

複式洋房

ballee 發表於 18-11-15 11:00
真係睇彩數,我係嘉諾撒,住3人房,5日輪流住滿人,反而6人房仲清淨。
我同房仲要有大批訪客,朝9晚10咁尼 ...

呢啲真係O咀~
會勁想快啲出院

複式洋房

PhoebeSou 發表於 18-11-15 10:26
我住四日三夜,有一夜一日自己一間房,吉咗兩張床。好爽,廁所自己用,簾都唔使拉,屋企人嚟又唔驚講嘢大 ...

你有無入院所需小冊子?
我老公好似無拎過返黎,唔知佢有咩提供俾我 黎執個走佬袋
最想知佢生產包有咩 Thx

洋房

little_hk 發表於 18-11-15 13:51
你有無入院所需小冊子?
最想知佢生產包有咩 Thx ...

這個

複式洋房

PhoebeSou 發表於 18-11-15 14:17
這個

Thx !

別墅

15週年勳章

little_hk 發表於 18-11-14 23:49
唔該晒~

我老公交床位費時話見到唔少普通話人,驚同一房間下,會有問題出現

如果唔full, 佢地好似會盡量安排啲內地人同一間房的

複式洋房

pangyuenlam 發表於 18-11-15 21:58
如果唔full, 佢地好似會盡量安排啲內地人同一間房的

咁都好啲

別墅

little_hk 發表於 18-11-14 23:49
唔該晒~

唔洗驚,一定有個喺左近(emoji)
三人房一定有位,問題係有冇窗邊床位啫~
我9月中生嗰時兩次床位隔離都唔係真。香港人,其中一個啲男人成日喺房個大垃圾桶「咳吐」,我即刻出去同姑娘講,姑娘之後有同番佢地講,派藥時仲問我仲有冇咁嘅情況添(emoji)(emoji)

別墅

little_hk 發表於 18-11-15 13:51
你有無入院所需小冊子?
最想知佢生產包有咩 Thx ...

交訂金時醫院會比番份嘢你拎比自己私家婦科醫生。佢地會幫你換m巾,佢地嘅手法係一次用幾條,所以係會唔夠用要自己買多一包(emoji) 我開刀的

別墅

15週年勳章

mtcat 發表於 18-11-16 20:07
交訂金時醫院會比番份嘢你拎比自己私家婦科醫生。佢地會幫你換m巾,佢地嘅手法係一次用幾條,所以係會唔夠 ...

呢樣都好離譜,一次至少用三條,明明夠用都變唔夠!有個肥姑娘仲好惡死既!

別墅

要睇你生仔既日子係咪好日架 我就26/10生既 個日係好日 好多人揀個日 所以就好full 要提前一日中午去拎房 先霸到最後一間三人房床位 至於六人個日都full 架
所以你要問定醫生你揀既日子多唔多人 如果多人就提前一日中午check in 拎房 無謂慳個一日半日房錢無得揀仲要同大陸人同房

複式洋房

Ming1818 發表於 18-11-17 12:12
要睇你生仔既日子係咪好日架 我就26/10生既 個日係好日 好多人揀個日 所以就好full 要提前一日中午去拎房 ...

同意係睇你果期多唔多人生。
我十一月頭三人房無位 住六人房 都有三張吉床 最後一晚仲得我一個人住添。
咁多晚都休息得好好 無人嘈。

大宅

我10月尾生,住6人房,唔知係咪我唔好彩,全full,加上係星期六日,日日都嘈到好似拜年咁
同一日我朋友住3人房就有吉床

複式洋房

pangyuenlam 發表於 18-11-16 23:51
呢樣都好離譜,一次至少用三條,明明夠用都變唔夠!有個肥姑娘仲好惡死既!
...

3條?!?! 無野呀
上胎仁安教第一日用床墊當m巾

首頁

尾頁

跳至