0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

wowobibi 發表於 18-11-21 22:53
我見話要早d去至有最後一間3人房ja...即係當日去到醫院先到先得..

有機會我本身想3人房但full哂無位要住6 ...

無錯

別墅

wowobibi 發表於 18-11-21 22:53
我見話要早d去至有最後一間3人房ja...即係當日去到醫院先到先得..

有機會我本身想3人房但full哂無位要住6 ...

三人房嘅中間床唔會好過六人房

子爵府

mtcat 發表於 18-11-26 16:00
三人房嘅中間床唔會好過六人房

點解呢? 請問6人房又有無話咩位相對好d?

另請問如開刀日係星期六..咁醫院住星期日當日會收貴d嗎? (我只知開刀日如係星期日就會貴d,唔知普通住會唔會都係會貴d)

別墅

wowobibi 發表於 18-11-27 00:13
點解呢? 請問6人房又有無話咩位相對好d?

另請問如開刀日係星期六..咁醫院住星期日當日會收貴d嗎? (我 ...

我瞓咗半日中間床,兩邊夾住好嘈,完全休息唔到,好彩有窗邊床可以轉,加錢都即刻轉啦

我估星期日唔會貴啲,你最好打去問番醫院

複式洋房

我10月尾入院嘅 都係揀左3人房
因為當時冇哂窗口位 咁就揀左最外邊近廁所
有好有唔好啦
好就係床邊有個高身衣櫃 但係另外兩張床唔會用 所以可以用埋 同埋近廁所唔使行太遠
唔好就係同房有人黎探就會不停出出入入 唯有長期拉簾
同埋夜晚10點後間房大部分燈會熄 除左門口廁所位走廊燈 所以瞓嘅時候會比較光

仲有 入院第一晚姑娘半夜會入黎幾轉觀察情況同餵藥換尿袋 所以如果你間房keep住有新媽咪入住 咁就晚晚都會有人出出入入啦

複式洋房

peach216 發表於 18-12-6 05:10
我10月尾入院嘅 都係揀左3人房
因為當時冇哂窗口位 咁就揀左最外邊近廁所
有好有唔好啦

衣櫃唔係喺每張床隔離?

複式洋房

little_hk 發表於 18-12-7 00:10
衣櫃唔係喺每張床隔離?

我冇睇過入面兩張床 不過我張床隔離3個高身櫃係寫住3個床位no.
所以我估另外兩張床側邊只有矮櫃

複式洋房

peach216 發表於 18-12-7 05:57
我冇睇過入面兩張床 不過我張床隔離3個高身櫃係寫住3個床位no.
...

安排得咁奇怪

咁廁所都係房入面嘅?

複式洋房

little_hk 發表於 18-12-7 09:36
安排得咁奇怪

咁廁所都係房入面嘅?

我間房個廁所就喺房門隔離
即係一入房門就係廁所 跟住先到床咁囉

別墅

peach216 發表於 18-12-7 05:57
...

係,中間床同窗邊床都只有矮櫃~
但其實冇衣櫃我覺得問題不大,我件外套長期放床邊,就手最緊要

首頁

尾頁

跳至