自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我二月到期,早排打嚟講極都要近$300,跟住我已經諗住要轉台,佢哋再打嚟亦同佢講打算轉台,呢幾日再上網睇價錢已經跌到$200頭,應該仲有得跌

子爵府

抺茶雪糕 發表於 18-12-24 10:50
我二月到期,早排打嚟講極都要近$300,跟住我已經諗住要轉台,佢哋再打嚟亦同佢講打算轉台,呢幾日再上網睇 ...
半年前開價$309, 昨天企硬$203, 我唔同佢玩啦, 轉去Pccw了

子爵府

如果我新約 只需要上網 唔洗電話電視
最平幾多

男爵府

打電話CUT左,12月31日到期. 挽留價都要$148 100M + MYTV + 電話 私樓

大宅

想問 之前電話續左約2年 貴左幾十,9月睇返月結先知,要左個disney
但根本唔需要,屋企人果時電話聽d 唔聽d, 係咪冇得搞

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆 抺茶雪糕 的帖子

想問下你打在去 CUT 未? 有咩新offer? TKX

大宅

我今日續左啦,問佢攞表,佢就過多2日打黎,話比個續約超抵價:
$126*24個月約
包500上網+MY TV+防毒

續左啦,但係真係要去盡先比呢個價

大宅

shita0107 發表於 19-1-3 18:51
我今日續左啦,問佢攞表,佢就過多2日打黎,話比個續約超抵價:
$126*24個月約
包500上網+MY TV+防毒

之前用開1000嗎?

大宅

willamo 發表於 19-1-4 21:55
之前用開1000嗎?

都係500M

複式洋房

你同佢講,隔離店做緊咩優惠,好平好抵,已經諗住轉,佢就一定會更加平

子爵府

coffeelam1 發表於 19-1-3 12:19
回覆 抺茶雪糕 的帖子

想問下你打在去 CUT 未? 有咩新offer? TKX

我接受左佢個網上續約價($229),唔想煩

子爵府

我用緊1000m, 連mytv, $239, 今年五月份到期,今日打電話黎要我$279,痴痴地⋯⋯有乜理由續約唔減價不突只仲加幾十蚊,真係當人水魚咁

珍珠宮

玩具勳章

msmchan 發表於 18-12-21 09:56
另外想問要重新拉線嗎? 我問左HGC , 帶電話轉要打電話去登記, 你都系咁 ? 無門市無得問, 謝謝
...

要拉線,都幾方便,登記簽約安裝都係電話講晒,但安裝個師傅裝得唔好,可能因為外判

珍珠宮

玩具勳章

小菜子 發表於 19-1-5 19:24
我用緊1000m, 連mytv, $239, 今年五月份到期,今日打電話黎要我$279,痴痴地⋯⋯有乜理由續約唔減價不突只 ...

我100m offer 209-239,我話簽多個新約,佢俾219,話新客貴10,即轉HGC

珍珠宮

玩具勳章

samson_sken 發表於 19-1-4 23:26
你同佢講,隔離店做緊咩優惠,好平好抵,已經諗住轉,佢就一定會更加平 ...

講左佢仲踩人地服務無佢好

子爵府

sakesakee 發表於 18-12-23 07:38
點解你地可以咁平?
我又係岩岩收到電話要續約,出年5月到期佢12月就打黎要我續
而家我用緊198 ...

Exactly同你一樣,五月到期,今日打黎仲貴過而家,咁佢仲有無繼續打黎offer你?

大宅

chingnc 發表於 19-1-5 19:45
講左佢仲踩人地服務無佢好

你要講吓電X,話問過價(最好真係問吓街價),佢知妳做過功課就大唔到你。不過我到最後要講到攞表先至平

其實以前和記上網唔差,但因為HKBN近年再拉過線,所以追左上黎。

男爵府

回覆樓主:

我剛剛續了,每月平均價$166.5
1000m + mytvsuper, 比舊約貴左少少,舊約$158

珍珠宮

2024年龍年勳章

如果鍾意用HKBN,為何不試吓轉去Smartone,它背後也是用HKBN。

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小菜子 發表於 19-1-5 19:54
Exactly同你一樣,五月到期,今日打黎仲貴過而家,咁佢仲有無繼續打黎offer你?
...

暫時未,我就唔急啦,等下先

首頁

尾頁

跳至