想生BB

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

多謝你們的祝福,但今天照完應該是空心胎,雖然可以等多一星期再照但不存大希望

Keep 住有流啡 同少痛,諗緊用咩方法排出來,大家有咩建議?

別墅

FaMaBB 發表於 18-11-9 23:44
想知!
Thanks

Can u share the doctor info? Thks

大宅

rachelin7782 發表於 18-12-4 13:22
多謝你們的祝福,但今天照完應該是空心胎,雖然可以等多一星期再照但不存大希望

Keep 住有流啡 同少痛,諗 ...

建議用藥,我剛剛上星期用藥,好彩唔痛,即晚排左

大宅

rachelin7782 發表於 18-12-4 13:22

拎資料的比真正關心的少....

如果有流啡或痛,有機會會自然排出...
我係照黎照去都只得胎long...
有日突然肚痛,一起身有野湧出黎,入廁所就排左出黎...之後入左院,食左一次藥,十數天後再檢查,排清左。

記得好好坐小月....

男爵府

週數不大, 最好藥流

大宅

Hello你好 發表於 18-12-4 20:52
拎資料的比真正關心的少....

如果有流啡或痛,有機會會自然排出...

多謝你的意見,我都唔奢望好多人會俾意見,有當然係BONUS,無既咪自己查下資料⋯⋯

我係有胎囊同營養囊,比上一星期有長大,但見唔到有胎心或芽,醫生都已經用聲控睇下有無心跳,睇血液流動畫面,結果梗係無啦

一星期後再番去覆診,雖然係有唔開心,不過已成定局既就諗下處理方法,希望將對身體既損傷減到最低

對於將來懷唔懷到孕。。。而家又唔係太再意(呢一刻既感覺),不過都叫做小產,都會坐好小月。

大家加油呀~

大宅

cavy0511 發表於 18-12-4 21:23
週數不大, 最好藥流

今日計7W6,再睇多一星期然後可以決定

私家醫生係俾食藥/手術我揀,因我有M痛和流啡 (呢幾日重流得勁咗)

其實自己有諗過食藥。。。

都多謝你既意見。

大宅

rachelin7782 發表於 18-12-4 21:32

私家醫生係俾食藥/手術我揀,因我有M痛和流啡 (呢幾日重流得勁咗 ...
藥流+1,我曾經空心胎8week藥流,m痛咗一陣就排咗出嚟,之後去照吓確認清晒就得。你流緊啡,有可能遲少少唔駛用藥就自然排出添。

要多多休息呀。

男爵府

rachelin7782 發表於 18-12-4 21:32

私家醫生係俾食藥/手術我揀,因我有M痛和流啡 (呢幾日重流得勁咗 ...

如果沒有閃閃, 胎齡其實連6w都無, 所以你考慮食藥啦, 排胎之後睇中醫幫你清, 藥流傷害無咁大, 睇中醫調理下, 2個cycle左右已經可以再追
如果有痛, 有機會可以自然排出, 可以等多一陣丫

男爵府

唔好灰心,我以前空心胎之後就成功生左個bb啦! 我當時係等佢自然流

別墅

之前我表姐都係咁,佢做手術前再照已經見唔到,估係自然排出左

好好調理身體,之後再黎過(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

ayako 發表於 18-12-5 05:55
唔好灰心,我以前空心胎之後就成功生左個bb啦! 我當時係等佢自然流

我想問你係在家中等它自然流出嗎?有無咩先兆你知佢將會出來?係咪好多血?

男爵府

rachelin7782 發表於 18-12-5 09:00
我想問你係在家中等它自然流出嗎?有無咩先兆你知佢將會出來?係咪好多血?
...

係呀,我係等佢自己流(大約14週時), 其實好似月經咁,不過比平時月經更加痛同埋流更多血,個身仲好凍咁。我係中午左右開始流,大約朝早果時就慢慢開始經痛咁,越黎越密同痛,然後就開始流血。

大宅

回覆樓主:

我第一次懷孕就是空心胎,之後選擇喺醫院含脷底藥做藥流,我嘅經歷係會勁肚痛勁肚痾發冷,不過姑娘話人人反應唔同,幸好都排得清。捱過左就冇事㗎啦,記得之後好好坐小月,調返好身體,加油!

大宅

ayako 發表於 18-12-5 10:09
係呀,我係等佢自己流(大約14週時), 其實好似月經咁,不過比平時月經更加痛同埋流更多血,個身仲好凍咁 ...

你當時有無看另一醫生double confirm 空心胎?我諗緊拎唔拎多個意見?我係St Paul 照醫生確定的

洋房

rachelin7782 發表於 18-11-8 10:21
各位有經驗的媽媽,請指教。

我今日dd+1!

可唔可以pm我中醫資料?thx

別墅

回覆樓主:

我8月中去私家照, 7week 幾醫生話得胎囊, 寫紙俾我去醫院, 睇下醫院會唔會安排檢查再 confirm, 點知去到醫院俾人話產檢唔係 for urgent 野叫我去急症室, 跟住我同佢講係私家醫生寫紙refer 我入嚟照, 最後安排左幾日後返醫院做早期妊娠檢查, 點知醫生話照到除左胎囊仲有胎芽之類但 size 好細, 唔確定係唔係停左流產, 安排我9月頭返去再照, 點知2/9 我突然流血, 去急症室, 再安排上病房, 對比之前8月醫院照都冇生長, 醫生話可以再俾多一兩個星期再睇下點, 但係佢覺得已經停左, 我最後決定流產, 醫院俾我揀用藥定手術, 我自己決定用藥, 食左兩次, 子宮收縮好痛, 不停打冷震同出血塊, 組織冇出過, 第二日出院

男爵府

rachelin7782 發表於 18-12-5 11:28
你當時有無看另一醫生double confirm 空心胎?我諗緊拎唔拎多個意見?我係St Paul 照醫生確定的
...

我8wk時照過超聲波得個胎囊,等2星期再照又係得個囊,無大過,所以都confirm左係空心胎,無再睇第二個了

大宅

missyb 發表於 18-12-5 12:06
我8月中去私家照, 7week 幾醫生話得胎囊, 寫紙俾我去醫院, 睇下醫院會唔會安排檢查再 confirm, 點知去到醫 ...

咁最後組織係如何出來?

保重身體!

別墅

rachelin7782 發表於 18-12-5 13:01
咁最後組織係如何出來?

保重身體!

醫生話每個人對藥物反應唔同, 出院時叫我俾 d 時間等組織排, 我出院後去睇中醫, 同自己多 d 整木耳食, 之後覆診再check 已經清走晒

首頁
45678...9

尾頁

跳至