自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

可能係因為而家環境唔好者 男人係咁咖啦 又怕女人有bb 但要佢乜乜果陣帶套又慘過要佢死咁

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 bibifa1225 於 09-4-16 10:30 發表
兩公婆坐底慢慢傾啦~~

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

可能佢一時間只係諗到要擔心既嘢/考慮既嘢好多,未享受到新生命既歡樂,俾d時間佢,你自己就安心養胎,唔好亂諗,身子要緊。

我都陀緊第二胎,呢個時勢係會多d經濟同環境既考慮。
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

乜你老公唔like架咩?我以為你地2個都想添..

當年我咪咁囉 最後你知結果啦.. 所以我死都唔會再生

侯爵府

原帖由 Garfield 於 09-4-16 11:25 發表
車, 你老公點解唔開心先, 做得就知有後果, 有BB佢都有責任, 佢唔播種點會結果先....應該一齊面對同解決, 當初我有第二個, 老公都讚成, 點知我奶奶同姑仔反對, 要我唔要個BB, 我死撐到底, 結果家陣阿女不知幾多人錫, ...

係囉... 既然男既唔想生, 點解唔做下 d 安全措施, 到真係有咗先嚟唔開心..

我估應該都係壓力問題, 大家一齊傾下啦... 冇野既

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

經濟壓力
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

同老公傾過了,佢話係擔心經濟問題.
可是, 我地既家庭經濟并不是太差, 唔使供樓供車, 已經有樓有車, 佢一個月人工都過2萬有多,而且我們是住澳門,平時使費唔會好似香港咁大, 都唔知佢擔心d 咩?
我地大半年前都已經協商左順其自然生bb, 即是完全唔戴套, 雖然個時佢都話最好唔好生, 但最終佢都妥協, 於是在大半年之後我終於 bingo, 而佢卻好似世界末日. 想當年我有大女時佢又係, 依家懷第二個佢又係咁, 而且佢最令我傷心是完全唔掩飾唔鐘意再生b 既感覺, 仲話:"生bb係你想之麻."呢句話傷透我心, 你估懷孕唔辛苦咩? 生bb時唔痛咩? 做咩要講d 咁既野來傷害我?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 jennifer_lam 於 09-4-16 16:19 發表
可是, 我地既家庭經濟并不是太差, 唔使供樓供車, 已經有樓有車, 佢一個月人工都過2萬有多,而且我們是住澳門,平時使費唔會好似香港咁大, 都唔知佢擔心d 咩?
我地大半年前 ...

我諗佢冇心hurt你既...只係隨口講下姐...

珍珠宮

原帖由 jennifer_lam 於 09-4-16 05:52 發表
如題, 我就好唔開心, 而且當佢知道我有左第2個時, 仲好直接同我講佢唔開心, 我聽到之後有如當頭棒喝, 個心成日好唔舒服.

男人往往向現實方面諗, 無女人咁感性. 可能佢擔心負擔同責任嘅問題. 如果你地嘅婚姻係無問題, 當佢見到自己嘅親生骨肉出世就會唔同咁講法喇.

凡事向好嘅方面諗啦.

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

乜唔係兩公婆講好左先要既咩 咁大件事, 兩個人都要承擔架嘛決定左就冇得後悔

禁止訪問

大宅

D 男人講嘢唔用腦!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 jennifer_lam 於 09-4-16 05:52 發表
如題, 我就好唔開心, 而且當佢知道我有左第2個時, 仲好直接同我講佢唔開心, 我聽到之後有如當頭棒喝, 個心成日好唔舒服.
男人未即時適應je, 比多少少時間佢, 因為男人好多時第一時間會諗經濟問題, 唔代表佢唔like 個bb架 !

子爵府

通常男人既反應都係咁, 之後又會對你好好喇

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁你有冇做野架?其實如果兩萬人工養兩個B又真係幾叫力,可能佢又擔心份工唔穩陣呢, 宜家養小朋友真係唔平架,同埋有D男人真係唔係好鍾意小朋友,你比D時間佢接受,如果你冇做野得佢一個搵錢個壓力係大D,始終男人覺得自己要背起成頭家個想法同女人係唔同D,你同佢多D溝通唔好亂諗野
原帖由 jennifer_lam 於 09-4-16 16:19 發表
我地大半年前 ...

珍珠宮

其實.. 有時d人鬧d港男真係冇錯架.. 自以為是, 不識大體, 手指咬出唔咬入, 講野唔顧老婆感受.. 我都領受唔少.. 尼個大仔, 幾時先得大呀????

樓主, 唔好傷心.. 十個男人有九個都係咁架.. 好好養胎, 生出來可能佢仲錫b多過你呀..

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至