心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

我覺得我人生好失敗,唔知可以同邊個人講。由細到大我都有個PK 老豆,佢又吸毒,又偷野,又打女人,對家庭不聞不問,經常唔睇火煮野搞到差d火燭。真係好懷疑個天係咪甘唔公平?好人就要死,壞人就死唔去,佢今年70歲了,我真係唔明一個吸左毒50幾年既人點解仲可以長命到甘?

我成日都好想搬離呢個家,呢個根本唔係我想要既家。我曾經都搵過社工,點知個社工係叫我搬走自己搵地方住,大佬,我一個月搵14k扣埋mpf 得13.3.k點搬?我仲要讀緊pt degree..又要自己交學費,又要交租,真係好大壓力。

我之前都有份好少少既工,對於FG算唔錯,點知黎左個衰經理,經常推卸責任比我。唉。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

michelle728 發表於 18-11-8 17:04
我覺得我人生好失敗,唔知可以同邊個人講。由細到大我都有個PK 老豆,佢又吸毒,又偷野,又打女人,對家庭 ...

無朋友可講,上嚟呻……當一個樹窿可以畀你盡情發洩
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

否極泰來

瑪瑙宮

先苦後甜

別墅

樓主加油! 欣賞你識諗讀書增值自己, 你的努力唔會白費的. 好事會自然來

大宅

回覆樓主:

吸毒了50年重可以存在?

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

金牌阿四 發表於 18-11-12 14:45
點解好人通常早死

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主好堅強

大宅

crystal媽咪 發表於 18-11-8 17:38
無朋友可講,上嚟呻……當一個樹窿可以畀你盡情發洩
...

大宅

Pollyowen 發表於 18-11-12 14:48
點解好人通常早死

真係無天理。

大宅

金牌阿四 發表於 18-11-12 14:45

吸完毒再被人捉去戒毒,戒完毒又食返。不停循園,再循園。

大宅

michelle728 發表於 18-11-12 16:31
吸完毒再被人捉去戒毒,戒完毒又食返。不停循園,再循園。

又會咁

大宅

pnylw 發表於 18-11-12 10:52
樓主加油! 欣賞你識諗讀書增值自己, 你的努力唔會白費的. 好事會自然來 ...

已經叻叻,這樣的環境努力不迷失。

祝將來好的日子等著你

洋房

妳好叻! 一d 也不失敗. 堅持讀埋個degree 之前搬出吧。

大宅

pnylw 發表於 18-11-12 10:52
樓主加油! 欣賞你識諗讀書增值自己, 你的努力唔會白費的. 好事會自然來 ...

啱, 相信樓主好事自然來!
加油

禁止訪問

別墅

michelle728 發表於 18-11-8 17:04
我覺得我人生好失敗,唔知可以同邊個人講。由細到大我都有個PK 老豆,佢又吸毒,又偷野,又打女人,對家庭 ...

首先,你讀得Degree,識得為自己的將來打算,已經唔算人生好失敗了,點解要咁樣否定自己?
你爸爸又吸毒,又偷野,打女人,其實有冇去了解過點解佢會做呢D野去自殘?
當然,你可以搬開住離開你爸爸,但你可以問問自己:係咪真係忍心唔理佢,由得佢死?
工作方面,會唔會諗吓你讀完學位之後搵過另一份比現在更好的工,有較高的收入?
其實好多嘢都有彎轉,只不過有時我地會迷途,在迷霧之中找不到路。
加油啊!

子爵府

加油(emoji)(emoji)有個degree 就可以人工up, 好快可以有好日子!祝福你

首頁

尾頁

跳至