跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 littlecar 於 09-4-16 12:11 發表
甘有無捉個印印飲番1次漂水呀.....

佢都返咗家鄉啦, 無仇報

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我都係仍然未接受到印.....雖然見過d好nice既....但係都係覺得放一個係屋企..唔知點甘....

原帖由 swisslady 於 09-4-16 12:16 發表

我覺得印傭多d古怪嘢, 可能佢地文化覺得降頭work, 唔覺得有問題 . .

翡翠宮

有做過...點都要捉佢返黎飲番啖啦....

原帖由 swisslady 於 09-4-16 12:18 發表

佢都返咗家鄉啦, 無仇報

子爵府

畀面勳章

最賤就係打返黎攞彩...人走左都冇證冇據, 真係冇佢符...

原帖由 littlecar 於 09-4-16 12:22 發表
有做過...點都要捉佢返黎飲番啖啦....

大宅

原帖由 anaBB 於 09-4-16 10:00 發表
我同瑞瑞講"i love u", 佢會講"i love u mi mi"

woo~~~ 好冧呀~~~

伯爵府

醒目開學勳章

其實好多印印都ok架. 係傻下傻下咁lor. 不過唔理bun定印多個外人係屋企點都係唔爽架la.
原帖由 littlecar 於 09-4-16 12:21 發表
我都係仍然未接受到印.....雖然見過d好nice既....但係都係覺得放一個係屋企..唔知點甘....

伯爵府

醒目開學勳章

但係如果佢唔打番黎,可能個bb再嚴重d佢阿媽先發覺個時咪仲難e. 佢打番黎起碼知咩事. 無佢符都可以咀咒番佢洩下憤lor
原帖由 蛋蛋媽 於 09-4-16 12:30 發表
最賤就係打返黎攞彩...人走左都冇證冇據, 真係冇佢符...

子爵府

畀面勳章

都係架...睇新聞多數都係印印多d怪招, 而bunbun好似多數比僱主"hub" or 同男僱主咩咁....

原帖由 littlecar 於 09-4-16 12:21 發表

伯爵府

醒目開學勳章

bunbun都有降頭架. 不過可能佢地黎得耐,知道揾 最實際,所以寧願用d時間點係最短時間揾多d 走. 你睇有幾多bunbun借落大耳"loon"走路就知lamouth:
原帖由 swisslady 於 09-4-16 12:16 發表

我覺得印傭多d古怪嘢, 可能佢地文化覺得降頭work, 唔覺得有問題 . .

翡翠宮

佢地真係痴起黎咩都做...不過印既比例多少少....唔知幾時可以唔用工人....

原帖由 lovelyfelix 於 09-4-16 12:41 發表
bunbun都有降頭架. 不過可能佢地黎得耐,知道揾 最實際,所以寧願用d時間點係最短時間揾多d 走. 你睇有幾多bunbun借落大耳"loon"走路就知lamouth:mouth:" />
...

子爵府

D人成日話印印好蠢,又話純d,但又成日見到d印印咁痴線,都無人性既,無左份工咪搵過份囉,點解成日個心咁衰,重要攪d bb仔

原帖由 swisslady 於 09-4-16 11:56 發表
今朝d同事都在討論這單新聞, 我同事話有單真人真事, 佢有個friend的friend, bb兩個月大時抄咗個印傭, 但唔係即抄, 印傭番咗去家鄉後, 打電話番來, 問佢個bb死咗未!! 佢話原來由通知佢比人抄開始, 佢每次開奶, 都加 ...

翡翠宮

d 衰野甘鬼甘叻....正經野好唔上心學...最不知所謂係害bb

原帖由 水怪 於 09-4-16 14:26 發表
D人成日話印印好蠢,又話純d,但又成日見到d印印咁痴線,都無人性既,無左份工咪搵過份囉,點解成日個心咁衰,重要攪d bb仔

...

子爵府

畀面勳章

妹妹返左健康院檢查未呀? 係咪重返d, 冇問題喇?

原帖由 水怪 於 09-4-16 14:26 發表

...

子爵府

咪就係,成日用個腦去諗下點害人,又唔比個心出黎做好d

原帖由 littlecar 於 09-4-16 14:33 發表
d 衰野甘鬼甘叻....正經野好唔上心學...最不知所謂係害bb

子爵府

3號返左去check左體重,重左0.6lb,醫生話0.6lb係最底要求,岩岩妹妹就重左0.6lb,所以醫生話要睇多2星期,下星期要再去磅多次﹗ 不過妹妹到依家都重未係好肯飲奶,我呢幾日開始比糊仔佢試,不過佢未係好識吞,次次都流反哂出黎mouth:

原帖由 蛋蛋媽 於 09-4-16 14:59 發表
妹妹返左健康院檢查未呀? 係咪重返d, 冇問題喇?

翡翠宮

我估佢地真係好唔想出黎打工...不過人工好佢地迫住咋....

原帖由 水怪 於 09-4-16 15:04 發表
咪就係,成日用個腦去諗下點害人,又唔比個心出黎做好d

翡翠宮

水怪...慢慢黎啦...栗妹有醫生睇住咪仲好....加油呀....

原帖由 水怪 於 09-4-16 15:07 發表
3號返左去check左體重,重左0.6lb,醫生話0.6lb係最底要求,岩岩妹妹就重左0.6lb,所以醫生話要睇多2星期,下星期要再去磅多次﹗ 不過妹妹到依家都重未係好肯飲奶,我呢幾日開始比糊仔佢試,不過佢未係好識吞,次次都流反哂出黎: ...

子爵府

畀面勳章

咁都好有進步啦...你覺得佢係咪真係鍾意食糊仔多過飲奶?

佢好似仲係好細, 有4個月喇? 始終飲多d奶好似好d, 你有冇試過轉奶粉或飲荳奶呀?

原帖由 水怪 於 09-4-16 15:07 發表
3號返左去check左體重,重左0.6lb,醫生話0.6lb係最底要求,岩岩妹妹就重左0.6lb,所以醫生話要睇多2星期,下星期要再去磅多次﹗ 不過妹妹到依家都重未係好肯飲奶,我呢幾日開始比糊仔佢試,不過佢未係好識吞,次次都流反哂出黎: ...

子爵府

有試過轉過2隻奶粉,但都係一樣,妹妹5個月啦,不過身形重好似栗子2個月咁,栗子2個月時已經重過妹妹4個月mouth: mouth: 妹妹真係超細粒﹗佢唔算有進步,因為2星期要重0.6lb係最小要求,醫生驚佢唔曉大,所以要再睇多2星期 而且佢係要食開謂藥水先肯飲奶,有時食左藥都一樣唔肯飲,一無食又一啖都唔肯飲架﹗ 妹妹未係好識點吞糊仔,所以我唔知佢鐘唔鐘意食

原帖由 蛋蛋媽 於 09-4-16 15:25 發表
咁都好有進步啦...你覺得佢係咪真係鍾意食糊仔多過飲奶?

佢好似仲係好細, 有4個月喇? 始終飲多d奶好似好d, 你有冇試過轉奶粉或飲荳奶呀?

翡翠宮

水怪.....睇見都好明你既擔心....最緊要唔好俾栗妹病....你有無得閒幫栗妹按摩....媽媽按摩完bb會開心d....可能胃口好d架.....

原帖由 水怪 於 09-4-16 15:36 發表
有試過轉過2隻奶粉,但都係一樣,妹妹5個月啦,不過身形重好似栗子2個月咁,栗子2個月時已經重過妹妹4個月mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> 妹妹真係超細粒﹗佢唔算有進步,因為2星期要重0.6lb係最小要求,醫生驚佢唔曉大,所以要再睇多2星期 ...

首頁

尾頁

跳至