夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

clyl03 發表於 18-11-14 02:08
咁e段時間個男人實有同小三上床,但有時又想同老婆上床,老婆應該點呢?老婆好淒涼啫!比又自己傷心,唔比 ...

咁你可以選擇走又或者出去揾第二個男人報復丫。。。事情已經發生咗,自己都有選擇權,唔一定要任由個男人擺佈,只係你要知道自己揀緊乜,做緊乜嘢決定就可以丫

不過,我唔認為呢段時間要100%順男人意思,你都係一個獨立嘅個體,你都需要做自己,只要唔好三日唔埋就講外遇事件,又或者嘈交,已經可以

其實有好多人婚姻都會遇到外遇衝擊,有人選擇走,有人選擇留,任何選擇都唔係容易嘅,多多少少都要經歷痛嘅過程,只要到最後大家都有個開心舒服嘅結果

別墅

littlebearrr 發表於 18-11-13 18:23
我會試下
其實一直都試住忍住 但有時喺我面前都成日msg 真心嬲 我會忍唔住開口
開左口又搞到大家又唔開心

我喺呢段時間想分散自己注意力,走去書局買左本書睇,當一想諗起唔開心或者做啲c6會唔開心嘅野,我就拎本書出黎睇

C6見我睇書,佢知咩事,因為我好少睇書

別墅

Solarflare 發表於 18-11-14 04:00
你老公婚前已經係sasa滾? 定好好先生?
居然同個老婆講到出口想享齊人之福, 呢啲男人自係好自私。
有啲男人 ...

生小朋友之前都係好好先生,對我好好的

別墅

clyl03 發表於 18-11-14 02:13
好明白你

你係過來人?

別墅

Rubik 發表於 18-11-14 06:49

咁你可以選擇走又或者出去揾第二個男人報復丫。。。事情已經 ...

我就係三日唔埋又提外遇,唉,搞到差唔多傾唔到偈
我都嘗試重心放返喺自己同小朋友到

我要戒提外遇/___\ 越提越僵

別墅

Babypru168 發表於 18-11-14 07:07
我喺呢段時間想分散自己注意力,走去書局買左本書睇,當一想諗起唔開心或者做啲c6會唔開心嘅野,我就拎本 ...

噢~~~多謝sis! 呢個方法好好!
我會試下

咁你而家同你c6點?

珍珠宮

littlebearrr 發表於 18-11-14 07:27
我就係三日唔埋又提外遇,唉,搞到差唔多傾唔到偈
我都嘗試重心放返喺自己同小朋友到

放心,提多三五七十次你就會厭,你會發覺講黎都嘥氣,到呢個時候你就真係可以諗下繼續一齊定走了

當你選擇繼續一齊,你就會自自然然提少d呢件事,自己又會慢慢改變,揾到一個新相處模式

又或者選擇離開,你又會發覺呢段時間冇咗佢,自己同小朋友挨咗咁耐都冇事,即係自己一個都可以,咁離開條路都冇想像中咁難行

男爵府

littlebearrr 發表於 18-11-14 07:24
生小朋友之前都係好好先生,對我好好的

深謀遠慮。部處好晒。
樓主你係咪意相單純, 溫柔可人果種女人?
呢啲男人好中意找呢種女人結婚, 因為知道就算外遇, 個老婆走既機會都底啲。

樓主而家要做既係好好整理思緒。因為你而家比感情左右, 學啲jm咁講。睇多啲書。等思路清晰了, 再諗下一步點做。

別墅

Solarflare 發表於 18-11-14 07:53
深謀遠慮。部處好晒。
樓主你係咪意相單純, 溫柔可人果種女人?
呢啲男人好中意找呢種女人結婚, 因為知道就 ...

係 我係算簡單直接,有脾氣但我地相處模式一直係互相遷就 咁耐以黎其實冇咩鬧過交

別墅

littlebearrr 發表於 18-11-14 07:28
噢~~~多謝sis! 呢個方法好好!
我會試下

我選擇同佢修好
無再對佢作任何批判,將心力放喺自己同bb度,得閒睇下書學多啲野
多左留意佢嘅感受,關注佢感受多啲,例如佢提唔起精神,會問佢係咪有邊度唔舒服,可以提供方法俾佢,但唔可迫佢
關心佢會講出口等佢知,但唔可以令佢有壓力嘅對話
同佢講野都比平時溫柔多左,亦對佢為我和bb嘅付出表示欣賞

依家嘅佢係受嘅,問過佢,佢話覺得同我相處係舒服左,無咁有壓迫感

希望你們也會更好!

大宅

Babypru168 發表於 18-11-14 08:28
我選擇同佢修好
無再對佢作任何批判,將心力放喺自己同bb度,得閒睇下書學多啲野
多左留意佢嘅感受,關注 ...

jm你好叻呀!

別墅

mis50001 發表於 18-11-14 08:41
jm你好叻呀!

唔好咁講,大家都在學習中

我都係睇左baby kingdom 全為愛學返黎
當你企出黎睇返件事,明白男人同女人諗野方向同埋重視嘅野有不同之後,個人好似清醒左
喺呢段過程會辛苦啲,因為要做啲平時忽略左嘅野
我同c6都有互相提醒,希望大家做返好啲

各位jm努力!

複式洋房

唔相信愛情

首頁

尾頁

跳至