意見反饋
義工

3歲或以上 今日: 11|主題: 5812

deleted

男爵府

國民生產總值:6917

Deleted

王國熱話
轉天氣可以揀邊隻沐浴露好?
屋企多咗新成員(BB)後,幾耐先適應到個...
無事無幹用唔用得金銀花水
BB皮膚問題

子爵府

國民生產總值:11011

畀面勳章

我會同佢講第二啲野轉移視線。。例如:今日放學你想食咩蛋糕呀?朱古力好唔好? 令佢去諗第二啲野,離開正執著的地方

如果咁都唔得,我諗我會即著火

男爵府

國民生產總值:6917

jeremylui83 發表於 18-11-9 10:01
我會同佢講第二啲野轉移視線。。例如:今日放學你想食咩蛋糕呀?朱古力好唔好? 令佢去諗第二啲野,離開正 ...

Deleted

子爵府

國民生產總值:11011

畀面勳章

每日試你底線,鬥志鬥力,真係超攰。。想唔發火都唔得

複式洋房

國民生產總值:126

heily123 發表於 18-11-9 08:39
今早食早餐時心情都好好,食完早餐到換校服時就話要著夏季短袖衫短褲,我話學校已轉季唔可以再著短褲,最多 ...

分散注意力,問下圍繞住學校的活動,
例如問下:
你估下今日學校食咩茶點?
你估下老師今日會玩咩遊戲?
媽媽唔記得你朋友叫咩名呀,可以再介紹一下嗎?

珍珠宮

國民生產總值:39628

2018勳章 BB防敏心得分享勳章

你同佢講其他同學仔都係著長褲既,咁樣得唔得?

男爵府

國民生產總值:5660

今早食早餐時心情都好好,食完早餐到換校服時就話要著夏季短袖衫短褲,我話學校已轉季唔可以再著短褲,最多 ...

下次新情況時,提前兩日同佢講清楚。

別墅

國民生產總值:641

我會問佢返學著邊套?仲答是夏季就著夏季,帶冬季。
返到去佢見到同學就知,就明白要換。
再唔係就老師講。
佢又唔係唔返學, 係唔轉季啫

翡翠宮

國民生產總值:85981

BB防敏心得分享勳章

系吖,分散小朋友注意力,可以獎勵下小朋友。

大宅

國民生產總值:4574

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

之前我囡囡都有呢個問題,最後我問老師有無啲咩方法可以指教下,佢地話照俾佢著自己嘅衫,帶定校服,返到學校個個都整齊校服,佢就會俾老師/校長問點解吾著校服,到時佢就會知醜

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.