自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

juicy媽 發表於 19-6-13 14:24
已經分派左有關時段, 每人有24小時可作選擇更改, 請上jupas account check左先
...

阿仔好勤力返暑期工揾$,要等佢放工才知。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

wawaliluk 發表於 19-6-13 14:57
阿仔好勤力返暑期工揾$,要等佢放工才知。

我仔分左 某日1700 到下一日既 1700

公爵府

juicy媽 發表於 19-6-14 02:07
我仔分左 某日1700 到下一日既 1700

我已記低咗。Thx

唔知到時阿仔肯唔肯大家坐低傾排位
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

wawaliluk 發表於 19-6-14 02:13
我已記低咗。Thx

唔知到時阿仔肯唔肯大家坐低傾排位

我都係咁話, 佢話派左成績再算, 叫我唔好太過高期望呀!

依家d 年青人真係...

但佢d Band A choice有得去面試, 都算係咁...

公爵府

juicy媽 發表於 19-6-14 10:08
我都係咁話, 佢話派左成績再算, 叫我唔好太話期望啊!

依家d 年青人真係...

我仔BandA有科係放榜後才有面試,但佢仍堅持放落去,浪費咗一個面試機會。

珍珠宮

wawaliluk 發表於 19-6-14 11:22
我仔BandA有科係放榜後才有面試,但佢仍堅持放落去,浪費咗一個面試機會。
...

話時話, 我識有朋友, 佢個女in 完一個較早既 面試後, 趕得切响5月22日前, 俾左$100去改排位, 又俾趕到個面試日期, 變成 in 左 "4個" 都放Band A既面試, 我佩服佢諗得咁 "絕"

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

公爵府

hashtag影視迷勳章

juicy媽 發表於 19-6-14 16:55
話時話, 我識有朋友, 佢個女in 完一個較早既 面試後, 趕得切响5月22日前, 俾左$100去改排位, 又俾趕到個面 ...

伯爵府

juicy媽 發表於 19-6-14 10:08

我都係咁話, 佢話派左成績再算, 叫我唔好太過高期望呀!

我仔都是等成績出才算,宜家去左旅行
凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

珍珠宮

AAmother 發表於 19-6-17 10:09
我仔都是等成績出才算,宜家去左旅行

我仔今日都出發, 10日後先返

子爵府

育兒性格勳章

juicy媽 發表於 19-6-14 16:55
話時話, 我識有朋友, 佢個女in 完一個較早既 面試後, 趕得切响5月22日前, 俾左$100去改排位, 又俾趕到個面 ...

完全冇咁諗過,我出年都要學吓嘢

男爵府

juicy媽 發表於 19-6-12 14:08
仲有唔夠一個月咋

好緊張,日子越來越近,心情好沈重

珍珠宮

tracy668899 發表於 19-6-19 11:54
好緊張,日子越來越近,心情好沈重

所以阿仔同d 同學去左旅行都好d,
唔駛係淨响度乾等,
又唔知現階段仲可以做 d mud ...

總之, 大家繼續互勉支持, 直到放榜日。

珍珠宮

mielmiel 發表於 19-6-17 13:46
完全冇咁諗過,我出年都要學吓嘢

我諗都無諗過, 所以聽到果時有d 突然啫...

出年到我細仔, 唔知呢個方法有無用? 我估都要睇d 科目, 幾時安排首輪面試, 配合到就話啫, 配唔到都無用。

伯爵府

仲有17日就放榜, 我開始有點緊張, 緊張係如果成績唔得, 應該點做

因為我仔係完全唔諗唔得係點

我尋日再問佢, 有無諗過如果中文無3 咁點, 佢依然話無

最後佢講左句, 咁讀Asso high dip 囉

我話咁要唔要即時去登記 (即係10號), 佢又話唔知, 問佢如果 Asso high dip讀咩, 佢又話唔知, 叫我睇叫我諗

咁我應該點做

男爵府

hoganmama 發表於 19-6-24 12:01
仲有17日就放榜, 我開始有點緊張, 緊張係如果成績唔得, 應該點做

好似我個仔,但我仔就擔心英文,佢就話應該有3,因佢英文不嬲一般,佢重要㨂左B2黎答話好深,佢係文科人其他科就冇咁擔心,佢話如果衰左最多retake, 唔會讀副學士或high dip。唉!
我呢d邊緣人就比較擔心d

伯爵府

tracy668899 發表於 19-6-24 12:31
好似我個仔,但我仔就擔心英文,佢就話應該有3,因佢英文不嬲一般,佢重要㨂左B2黎答話好深,佢係文科人其 ...

同我仔一樣, 邊緣人, 我仔係中文, 佢都話retake, 但我就話會唔會照報high dip asso, 另retake 呢, 佢就覺得會晒左$讀一年asso high dip

但我就覺得 retake 中文唔係易, 真係未必出年可以拎3

公爵府

eapp次輪登記仲未截至,係6月30日或前登記咗先。
你仔jupas 排位點排?斷估他選擇排先的課程,是他有興趣的科目,以此來search有什麼course可以揀選出來。
俾兒子睇Asso,HD揀選後課程資料,給他決定放哪科在EAPP申請。

伯爵府

wawaliluk 發表於 19-6-24 12:39
eapp次輪登記仲未截至,係6月30日或前登記咗先。
你仔jupas 排位點排?斷估他選擇排先的課程,是他有興趣 ...

好的, 我登記EAPP先

伯爵府

可能你仔勁所以超有信心....

如果HD 或 ASSO可參考

https://www.eapp.gov.hk/eapp/faces/importantsDatesHK.jspx

首頁

尾頁

跳至